Libnet.ro
UNICEF

23:15

Ministrul Culturii invita mass-media sa sustina strangerea de fonduri pentru Cumintenia Pamantului

România Liberă România Liberă,
Ministrul Culturii invita mass-media sa sustina strangerea de fonduri pentru Cumintenia Pamantului

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a invitat institutiile media sa participe, in mod gratuit, la campania de adunare de fonduri pentru sculptura Cumintenia Pamantului. continuă pe România Liberă

Statul ofera 5 milioane de euro pentru Cumintenia pamantului si organizeaza subscriptie publica pentru a aduna inca 6 milioane. / Ministrul Culturii: Daca aceasta campanie va reusi, va fi un semnal clar ca cetatenii doresc ca statul sa iasa din starea de

Statul roman va oferi 5 milioane de euro pentru a reintra in posesia Cuminteniei pamantului, opera lui Constantin Brancusi, iar Ministerul Culturii va organiza o subscriptie publica in incercarea de a aduna restul de 6 milioane de euro, pana la 11 milioane de euro, pretul convenit cu actualii proprietari ai lucrarii. Am hotarat sa facem apel la o colaborare cu fonduri ale cetatenilor Romaniei, ale companiilor private si ale diasporei. Este prima data cand se organizeaza o subscriptie publica nationala dupa 128 de ani, de cand s-a infiintat Ateneul Roman. Este o practica comuna in Europa, in interesul artei. Cultura reprezinta o valoare fundamentala in societate, a declarat joi ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

Cumintenia Pamantului va apartine Romaniei. Ministrul Culturii: Proprietarii au acceptat oferta de achizitie

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anuntat miercuri seara ca proprietarii sculpturii lui Brancusi Cumintenia Pamantului au acceptat oferta de achizitie de 11 milioane de euro propusa de comisia de negociere mandatata de Guvern, Executivul platind jumatate din suma, restul - Ministerul Culturii prin subscriptie publica nationala.

Ce le-a raspuns ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, artistilor independenti care i-au trimis o scrisoare deschisa

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a raspuns pe larg grupului de artisti independenti care i-au trimis, zilele trecute, o scrisoare deschisa, solicitandu-i atentia catre acest segment cultural.

ştiri din Cultura

ştiri de la România Liberă

actualitate, 23:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,209 seconds )