Libnet.ro
UNICEF

06:00

Mugur Isarescu, despre adoptarea euro la 1 ianuarie 2019: Nu suntem pregatiti sa facem pasul acesta

B1 B1,
Mugur Isarescu, despre adoptarea euro la 1 ianuarie 2019: Nu suntem pregatiti sa facem pasul acesta

Aderarea la euro la 1 ianuarie 2019 presupune intrarea in mecanismul ratelor de schimb ERM II) la 1 ianuarie 2016, insa nu suntem inca pregatiti sa facem pasul acesta, sustine Guvernatorul Bancii Nationale a. continuă pe B1

Trebuie sa ne gandim bine daca mentinem tinta de 1 ianuarie 2019 pentru adoptarea euro

Data de 1 ianuarie 2019, pentru adoptarea euro, nu mai este doar ambitioasa, ci devine foarte ambitioasa, si trebuie sa ne gandim bine daca mentinem aceasta tinta si ce avem de facut, a declarat luni guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, la conferinta Calea Romaniei catre Zona Euro.

Mugur Isarescu: Adoptarea euro, tinta ambitioasa

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a declarat, luni, ca tinta pentru adoptarea euro, la 1 ianuarie 2019, devine foarte ambitioasa, intrucat exista inca riscul unor derapaje extrem de costisitoare, informeaza Agerpres.

Nici Mugur Isarescu nu mai crede in trecerea la euro in 2019. Cat de realista este aceasta tinta?

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, considera ca discutia privind adoptarea euro in 2019 trebuie sa devina extrem de serioasa si sa se analizeze foarte bine daca se mentine aceasta tinta intrucat, de la un punct incolo, intra zilele in sac, iar problema Romaniei este ca nu se fac reforme structurale.

Mugur Isarescu: Problema noastra e ca nu facem reforme structurale. Avem doua asemenea programe- unul cu Comisia si altul cu FMI- si ambele sunt intarziate

Ne-am stabilit tinta de a adopta euro deocamdata mai mult printr-un acord verbal. De la o anumita data incolo insa, zilele intra in sac , a spus luni Mugur Isarescu, Guvernator al bancii Centrale, la o conferinta organizata de Comisia Europeana, avand ca tema centrala trecerea Romaniei la moneda unica europeana. Conferinta isi propune sa dezbata pasii necesari pentru adoptarea euro, luand in considerare atat criteriile de convergenta nominala, cat si convergenta reala, precum si ceea ce avem de facut pentru a reduce decalajul actual cu tarile din zona euro. La discutii mai participa Angela Filote sef al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania), Istvan Szekely Directia Generala pentru Afaceri Economice si Financiare a Comisiei Europene), Valentin Lazea economist-sef, Banca Nationala a Romaniei), Guillermo Tolosa reprezentant al Fondului Monetar International in Romania). HotNews. ro a transmis LIVE TEXT dezbaterile care au loc in cadrul conferintei.

Ponta va discuta cu Isarescu despre afirmatiile acestuia in legatura cu adoptarea monedei euro

Premierul a declarat ca va avea o discutie cu guvernatorul BNR in legatura cu declaratia acestuia in care arata ca termenul de 2019 pentru adoptarea euro trebuie bine analizat, iar in discutie se va stabili.

Adoptarea euro, dupa 2022

Desi Romania si-a propus ca in 2019 sa adopte moneda unica europeana, dupa ce initial tinta a fost 2015, Valentin Lazea, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei, explica de ce termenul nu este realist.

Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania: Tinta stabilita de Guvern pentru aderarea Romaniei la euro este anul 2019

Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote,a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca viitorul proiect major de tara pentru Romania ar putea fi aderarea la euro, dorindu-se ca,.

ştiri din Economie

ştiri de la B1

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2219 seconds )