Libnet.ro
UNICEF

13:30

MUGUR ISARESCU: Ordonanta 114 a reprezentat un risc sever la adresa stabilitatii financiare

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
MUGUR ISARESCU: Ordonanta 114 a reprezentat un risc sever la adresa stabilitatii financiare

Ordonanta 114 din 2018, adoptata fara consultarea prealabila a Bancii Nationale, a reprezentat un risc sever la adresa stabilitatii financiare prin afectarea mecanismului de transmisie a politicii monetare, a declarat, miercuri, guvernatorul Mugur Isarescu, la conferinta de prezentare a Raportului asupra stabilitatii financiare. continuă pe Ziarul Bursa

Isarescu: OUG 114 a contribuit la un episod de depreciere moderata a monedei nationale, in ianuarie. Nu prin curs ar trebui corectat dezechilibrul extern, ci prin reforme si ajustari fiscale

Adoptarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 114 la sfarsitul anului trecut a contribuit, printre altele, la incertitudinea din piata, dar si la un episod de depreciere moderata a monedei nationale in ianuarie 2019. Astfel, stabilitatea relativa a cursului de schimb al leului, cu care ne-am obisnuit, a fost putin afectata. Evident, o anumita marja de volatilitate este naturala, dar permiteti-mi sa subliniez ca nu prin curs ar trebui corectat dezechilibrul extern, ci prin reforme structurale si ajustari fiscale, a spus guvernatorul BNR Mugur Isarescu la o intalnire la sediul AmCham.

MUGUR ISARESCU: Abordarea BNR referitoare la adoptarea euro este una echilibrata

Abordarea Bancii Nationale a Romaniei referitoare la adoptarea euro este una echilibrata, a declarat, astazi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, mentionand ca este nevoie de un nivel ridicat al convergentei reale si de pastrarea cadentei dupa ce vom intra in Zona Euro, scrie Agerpres.

Mugur Isarescu, nou avertisment pentru Guvern: S-a dat prea mult, nu s-a tinut cont de cat poate duce economia Romaniei

Guvernatorul Mugur Isarescu a lansat miercuri un nou avertisment pentru Guvern, spunand ca s-a dat prea mult, fara a tine cont de cat poate sa duca economia, astfel ca Romania a ajuns sa importe prea mu.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2055 seconds )