Libnet.ro
UNICEF

08:00

NATO: Folosirea armelor chimice in Siria este inacceptabila si nu poate ramane fara raspuns

B1 B1,
NATO: Folosirea armelor chimice in Siria este inacceptabila si nu poate ramane fara raspuns

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, a declarat luni, ca folosirea armelor chimice in Siria este inacceptabila si nu poate ramane fara raspuns, informeaza AFP. Declaratia acestuia a fost. continuă pe B1

Pozitia NATO privind folosirea armelor chimice in Siria. Condamnam in termenii cei mai fermi atacurile scandaloase

Reprezentantii NATO au clasificat drept inacceptabila folosirea de arme chimice in Siria de catre regimul lui Bashar al-Assad si au apreciat ca aceasta nu va ramane fara raspuns, cu toate ca o interventie.

VIDEO Folosirea armelor chimice in Siria este un lucru de necontestat, potrivit secretarului de Stat american, John Kerry

Secretarul de Stat american, John Kerry, a condamnat luni folosirea armelor chimice in Siria, afirmand ca aceasta este de o indecenta morala a guvernarii siriene care foloseste asemenea arme impotriva propriului popor.

VIDEO John Kerry: Folosirea armelor chimice in Siria este un lucru de necontestat

Secretarul de Stat american, John Kerry, a condamnat luni folosirea armelor chimice in Siria, afirmand ca aceasta este de o indecenta morala a guvernarii siriene care foloseste asemenea metode de lupta impotriva propriului popor.

Prim-ministrul francez catalogheaza posibila utilizare a armelor chimice in Siria drept crima impotriva umanitatii

Prim-ministrul Frantei, Jean-Marc Ayrault, a declarat duminica, pentru postul de televiziune France 2, referitor la posibila utilizare a armelor chimice in Siria membrii comunitatii internationale nu pot permite aceasta crima impotriva umanitatii.

John Kerry confirma utilizarea armelor chimice in Siria: Responsabilii trebuie sa raspunda

Secretarul american de Stat, John Kerry a anuntat ca au fost folosite arme chimice, saptamana trecuta, in Siria, considerand ca aceasta este o indecenta morala pentru care responsabilii trebuie sa.

Care este pozitia MAE roman privind utilizarea armelor chimice in Siria.

Ministerul roman de Externe informeaza ca a luat act cu profunda ingrijorare de atacurile recente din zona Damascului, soldate cu sute de victime in randul civililor, si condamna ferm orice posibila utilizare de arme chimice de catre oricare dintre partile la conflictul din Siria, transmite Mediafax. Ministerul Afacerilor Externe a luat act cu profunda ingrijorare de atacurile care au avut loc recent in zona metropolitana a Damascului, si care s-au soldat cu sute de victime, inclusiv copii, .

VIDEO John Kerry alimenteaza varianta raspunsului militar al Occidentului in Siria.Este de necontestat ca au fost utilizate arme chimice. Cei responsabili trebuie sa raspunda pentru actele lor

In Siria au fost utilizate arme chimice, este de necontestat, a declarat luni secretarul de stat american John Kerry, adaugand ca cei responsabili trebuie sa raspunda pentru actele lor, potrivit AFP. Kerry a facut apel la sensibilitatea publicului fata de utilizarea armelor chimice, inainte insa de o concluzie finala a expertilor ONU legata de fortele care le-au folosit in conflict - armata pro-Assad sau rebelii. Folosirea armelor chimice si sacrificarea fara discernamant a civililor reprezinta o atrocitate morala, a mai spus seful diplomatiei americane, confirmand informatiile din presa occidentala potrivit carora SUA si aliatii din NATO pregatesc un raspuns armat. O decizie a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la o eventuala interventie in Siria este asteptata miercuri, dar SUA ar putea ocoli o eventuala decizie nefavorabila printr-o interventie sub egida NATO, asa cum s-a intamplat in Kosovo. SUA, aproape de a opta pentru un raspuns militar. Toate natiunile trebuie sa se ridice in picioare si sa trateze cu responsabilitate atacul. Presedintele Obama considera ca cei care folosesc cele mai odioase arme ale lumii impotriva celor mai vulnerabili oameni trebuie sa raspunda. Ce am vazut in Siria ar trebui sa socheze constiinta intregii lumi. Nu exista nimic mai grav decat utilizarea armelor chimice.

CRIZA SIRIA: Ce spune Rusia despre rezolutia ONU.

Rusia apreciaza drept inoportuna orice discutie privind o actiune a Consiliului de Securitate al ONU, atat timp cat inspectorii aflati in Siria inca nu si-au prezentat raportul referitor la folosirea armelor chimice, a declarat miercuri ministrul adjunct de Externe, Vladimir Titov, transmite Mediafax. Discutarea unei reactii din partea Consiliului de Securitate, inainte ca inspectorii ONU din Siria sa-si prezinte raportul, este cel putin inoportuna, a afirmat Titov, citat de agentia rusa .

Marea Britanie: Nu va fi nicio actiune militara in Siria inaintea rezultatelor anchetei ONU privind folosirea armelor chimice

Guvernul britanic a declarat miercuri ca nu va lansa o actiune militara in Siria inainte de a afla rezultatele expertilor ONU care ancheteaza la locul unui presupus atac cu arme chimice.

Pretul titeiului atinge valori record, pe masura ce conflictul din Siria se acutizeaza

Pretul titeiului a crescut puternic pe fondul temerilor investitorilor care urmaresc evolutia razboiului civil din Siria, tara vizata de sanctiuni dure ale comunitatii internationale. Pretul aurului negru tranzactionat pe bursa londoneza a atins marti recordul maxim al ultimelor patru luni, in timp ce tarile occidentale se pregatesc pentru o actiune militara, in cazul in care se dovedeste folosirea armelor chimice impotriva sirienilor.

ştiri de la B1

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2187 seconds )