Libnet.ro
UNICEF

01:05

Orase disparute din Romania. Legenda Orasului de Floci, cel mai mare centru comercial din Evul Mediu romanesc

Adevărul Adevărul,
Orase disparute din Romania. Legenda Orasului de Floci, cel mai mare centru comercial din Evul Mediu romanesc

Situat la gura de varsare a raului Ialomita in Dunare, Orasul de Floci a fost in trecut cel mai important centru comercial din Tara Romaneasca. Fosta asezare medievala este trecut pe lista de orase disparute din Romania inca din secolul XIX, iar aici se presupune ca s-a nascut voievodul Mihai Viteazul. continuă pe Adevărul

Orase disparute din Romania: Orasul de Floci - cetatea comerciala a Tarii Romanesti, Falciu - asezarea umana ramasa istorie

De-a lungul timpului s-a vorbit mult despre orasele disparute din Romania, iar interesul locuitorilor din tara noastra a fost din ce in ce mai mare.

Orase disparute din Romania: Localitatile Maramuresului care mai exista doar in documente

Orase disparute din Romania si povestile lor. Exista numeroase asezari umane care, din diferite motive, au disparut, acum ele existand doar in documentele vremii. in Maramurea nu se poate vorbi de orase in adevaratul sens al cuvantului care au disparut, insa au existat de-a lungul timpului asezari disparute.

Orase disparute din Romania. Targsor, mica Troie subcarpatica

In Evul Mediu, pe locul actualei comune prahovene Targsoru Vechi se afla orasul Targsor. Din vechiul centru urban, resedinta a domnitorilor munteni, aflat acum pe lista de orase disparute din Romania, s-au mai pastrat doar ruinele a trei biserici. Importanta rezervatiei arheologice de la Targsor i-a determinat pe istorici sa o numeasca mica Troie subcarpatica.

Orase disparute din Romania. Baia, prima capitala a Moldovei

Localitatea Baia din judetul Suceava, prima capitala a Moldovei, este astazi unul dintre acele orase disparute din Romania. Daca in evul mediu, orasul Baia era unul dintre principalele centre urbane din Moldova, in prezent este o comuna a judetului Suceava, in care isi duc veacul aproape 10. 000 de suflete.

Orase disparute din Romania. Ester, asezarea infloritoare din Dobrogea, consemnata in expeditia sultanului Soliman Magnificul

Orase disparute din Romania. Pe drumul spre Babadag, pe malul paraului Casimcea exista o asezare infloritoare, Ester, cu 1. 500 de case, cu vii si gradini, cu biserici si pravalii.

Orase disparute din Romania: Falciu, vechi targ comercial cu importanta strategica din Sud-Estul Moldovei

Falciu, una din cele mai vechi asezari umane de pe raza judetului Vaslui, atestata documentar cu secole in urma a avut o importanta strategica, militara si comerciala deosebita. Prin importanta si rolul avut de-a lungul secolelor, Falciul poate fi considerat unul din orasele disparute din Romania.

FOTO Orase disparute din Romania. Cetatea Vicina, taramul de poveste de la Dunare, aparat de secole de monstrul Samca Samodiva

Al doilea sit ca marime din tara, dupa Sarmizegetusa se afunda, din pacate, in apele nemiloase ale Dunarii. Ruinele cetatii Vicina din insula Pacuiul lui Soare, unul din orasele disparute din Romania, a devenit una dintre atractiile judetului Calarasi.

Orase disparute din Romania. Victoria, un oras artificial construit de comunisti de la zero, in camp

Orasul Victoria este unul dintre oasele disparute din Romania. Nici nu a existat pe harta tarii pana in 1949. Atunci a fost infiintat de comunisti sub numele de Colonia Ucea sau Ucea Rosie.

Orase disparute din Romania - Cetatea de la Racos, construita pe Muntele Sfant al dacilor

IntreMuntii BaraoltsiMuntii Persani curge raul Olt, prin stransura Defileului Racosului, lung de aproape 17 km. Cetatea dacica a Racosului - un complex de trei fortificatii - a fost construita pentru a controla accesul in acest defileu.

Irlanda: Un barbat originar din Romania a fost injunghiat mortal la Dublin

Un barbat originar din Romania a fost injunghiat mortal in Irlanda, informeaza The Irish Independent. Crima a avut loc sambata seara intr-un cartier linistit din nordul orasului Dublin. Politistii au fost.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2401 seconds )