Libnet.ro
UNICEF

08:30

Oua contaminate cu insecticid. Scandalul se extinde si in Austria

B1 B1,
Oua contaminate cu insecticid. Scandalul se extinde si in Austria

Un oficial al Ministerului Sanatatii austriac a declarat luni pentru un post de radio ca unele produse din oua importate de Austria au fost contaminate cu un insecticide posibil nociv, potrivit radio ORF, citat de. continuă pe B1

inca o tara din Europa a descoperit unele produse din oua contaminate cu insecticid

Unele produse din oua importate de Austria au fost contaminate cu un insecticid posibil nociv, a declarat luni un oficial al Ministerului Sanatatii din aceasta tara, postului de radio ORF, relateaza.

Scandalul oualor contaminate cu insecticid se extinde in saptesprezece state europene

Galbenus de ou lichid contaminat insecticid a fost descoperit la o companie alimentara din Tara Bacilor, in nordul Spaniei, fiind pentru prima data cand au fost detectate in aceasta tara oua contaminate cu substanta toxica denumita fipronil, care a provocat o criza la nivel european, transmite Agerpres.

Comisia Europeana: Numarul tarilor care au primit oua contaminate cu Fipronil a ajuns la 15. Printre statele afectate se afla si Elvetia si Hong Kong

Reprezentantii Comisiei Europene au avertizat ca 15 tari europene au primit oua contaminate cu Fipronil - un insecticid puternic a carui utilizare este interzisa pentru animalele destinate consumului - care au ajuns inclusiv in Elvetia si Hong Kong, scrie BBC, potrivit News. ro.

Marea Britanie: Supermarketurile retrag urgent salatele si sandvisurile dupa ce 700.000 de oua contaminate au intrat in Regat

Aproape 700. 000 de oua contaminate cu Fipronil au fost distribuite in Marea Britanie si este posibil sa fi fost deja consumate de catre britanici, relateazaThe Telegraph.

Scandalul oualor contaminate cu insecticid se extinde in opt state din UE

ACTUALIZARE 18:33 Crescatorii romani de pasari spun ca ouale din fermele profesionale sunt sigure pentru consum Reprezentantii Uniunii Crescatorilor de Pasari UCRP) informeaza ca in fermele avicole din tara noastra nu se foloseste Fipronil, insecticid cu spectru larg de actiune, ca substanta antiparazitara, si dau asigurari ca ouale din aceste ferme sunt sigure pentru consumul uman. ------------ Luxemburg a devenit, ieri, cel mai recent stat din Uniunea Europeana afectat de scandalul oualor contaminate cu insecticid, dupa ce lantul de magazine Aldi a decis retragerea acestor produse de pe rafturi, dar si alte unitati comerciale sunt afectate, au anuntat, ieri, autoritatile, transmite RTE News, potrivit Agerpres.

Scandalul oualor contaminate cu insecticid se extinde in opt state din UE

Luxemburg a devenit, ieri, cel mai recent stat din Uniunea Europeana afectat de scandalul oualor contaminate cu insecticid, dupa ce lantul de magazine Aldi a decis retragerea acestor produse de pe rafturi, dar si alte unitati comerciale sunt afectate, au anuntat, ieri, autoritatile, transmite RTE News, potrivit Agerpres.

ştiri de la B1

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2078 seconds )