Libnet.ro
UNICEF

08:45

Procesul de votare la referendumul din Turcia s-a incheiat. Zi decisiva pentru Erdogan

Antena3 Antena3,
Procesul de votare la referendumul din Turcia s-a incheiat. Zi decisiva pentru Erdogan

Procesul de votare pentru referendumul constitutional din Turcia s-a incheiat duminica la ora locala 17:00 14:00 GMT), informeaza agentia de stat Anadolu, care aminteste ca in 32 de provincii din. continuă pe Antena3

Germania afirma ca este bine ca s-a incheiat referendumul din Turcia si cere poporului sa isi pastreze calmul

Ministrul german de Externe a declarat ca este bine ca s-a incheiat referendumul din Turcia si le-a cerut oamenilor sa isi pastreze calmul, dupa ce schimbarea Constitutiei, pentru extinderea prerogativelor presedintelui Recep Tayyip Erdogan, a fost adoptata prin consultare populara, relateaza Reuters.

Referendumul din Turcia: Opozitia denunta actiuni ilegale in favoarea guvernului

Vicepresedintele principalului partid de opozitie din Turcia, Partidul Republican al Poporului CHP, social-democrat), a acuzat ca actiuni ilegale au fost comise in favoarea guvernului la referendumul de duminica ce vizeaza modificari constitutionale pentru extinderea prerogativelor presedintelui, transmite Reuters.

Referendumul din Turcia: Opozitia denunta actiuni ilegale in favoarea guvernului si anunta ca va contesta rezultatul

Vicepresedintele principalului partid de opozitie din Turcia, Partidul Republican al Poporului CHP, social-democrat), a acuzat ca actiuni ilegale au fost comise in favoarea guvernului la referendumul de duminica ce vizeaza modificari constitutionale pentru extinderea prerogativelor presedintelui, transmite Reuters. UPDATE: Si partidul pro-kurd HDP, de opozitie, a anuntat pe Twitter ca va contesta doua treimi dintre voturile de la referendum.

Nereguli la referendumul din Turcia: Observatorii partidelor de opozitie nu pot intra in sectii

Politia impiedica activitatea observatorilor partidelor de opozitie la referendumul constitutional din Turcia, a anuntat duminica un parlamentar kurd, de opozitie, informeaza DPA.

Referendumul din Turcia. Votul in diaspora turca incheiat saptamana trecuta, cu o masiva prezenta la vot. Vor inclina cele 5 procente diasporene balanta impotriva constituirii unui stat discretionar?

Duminica dimineata a inceput votul in Turcia la referendumul pentru schimbarea Constitutiei. Daca rezultatul va fi pozitiv, actualul presedinte Recep Tayip Erdogan dobandeste prerogative de putere nemaivazute, intr-un stat care se vrea democratic si viitor membru al UE. Referendumul s-a desfasurat si in diaspora turca, timp de doua saptamani. In 10 aprilie s-a incheiat votarea in Germania, Austria, Elvetia, etc. , insa turcii din strainatate mai pot vota pana inclusiv duminica seara, 16 aprilie, la punctele de trecere a frontierelor turcesti. Prezenta a fost masiva, fiecare al doilea cetatean turc din strainatate prezentandu-se la vot.

UPDATE Referendumul din Turcia, 99% din voturi numarate: Tabara DA obtine 51,34%/ Erdogan revendica victoria, opozitia anunta ca va contesta rezultatul

Cei care au spus DA pentru sporirea prerogativelor presedintelui Recep Tayyip Erdogan reprezentau peste 51% dintre voturile exprimate la referendumul de duminica, dupa numararea a aproape 99% din buletine, potrivit agentiei pro-guvernamentale Anadolu, citata de AFP. Erdogan a revendicat victoria si i-a felicitat pe premierul Binali Yildirim si pe liderul partidului nationalist, de opozitie, dar care a sustinut modificarea Costitutiei. Opozitia a denuntat deja actiuni ilegale comise in timpul votului si a anuntat ca va contesta rezultatul referendumului.

UPDATE Referendumul din Turcia: 54,6% pentru DA, dupa numararea a trei sferturi din buletinele de vot

Voturile in favoarea modificarilor constitutionale in Turcia ce ar putea sa-i ofere presedintelui Recep Tayyip Erdogan vaste noi prerogative sunt in procent de 57% dupa numararea a jumatate din buletinele de vot, potrivit agentiei de stat Anadolu, citata de Reuters. Conform televiziunii Haberturk, prezenta la vota fost de aproximativ 86%. 45: Trei sferturi din bultinele de vot numarate: 54,6% pentru DA, potrivit agentiei Anadolu.

UPDATE Referendumul din Turcia: 51,7% din voturi pentru DA, dupa numararea a circa 95% din buletine/ Tabara NU, in fata in cele trei mari orase - Istanbul, Ankara si Izmir - si in sud-estul kurd

40: Voturile in favoarea modificarilor constitutionale in Turcia ce ar putea sa-i ofere presedintelui Recep Tayyip Erdogan vaste noi prerogative sunt in procent de 51,7% dupa numararea a circa 95% din buletinele de vot, potrivit agentiei de stat Anadolu, citata de Reuters. 37: Tabara DA, voturi mai putine decat era asteptat - vicepremier turc.

Referendumul din Turcia: Definitivarea procesului de erdoganizare?

Politica de erdoganizare a Turciei isi desfasoara un nou episod duminica, 16 Aprilie, cand turcii sunt chemati la urne pentru a decide asupra modificarilor constitutionale propuse de Partidul Justitiei si Dezvoltarii AKP) si sustinute de Partidul Miscarii Nationaliste MHP). Referendumul nu este altceva decat ultima dintre incercarile lui Erdogan de a transforma tara intr-un sultanat, o autocratie legala in care curentul erdoganist sa nu fie deranjat de elementele nocive.

Doi morti intr-o bataie in fata unei sectii de votare la referendumul din Turcia

Doua persoane au fost ucise intr-o bataie in fata unei sectii de votare, in provincia Diyarbakir sud-est), potrivit agentiei proguvernamentale de presa Anadolu, citata de The Associated Press.

ştiri de la Antena3

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,219 seconds )