Libnet.ro
UNICEF

01:05

Germania afirma ca este bine ca s-a incheiat referendumul din Turcia si cere poporului sa isi pastreze calmul

Hotnews Hotnews,
 Germania afirma ca este bine ca s-a incheiat referendumul din Turcia si cere poporului sa isi pastreze calmul

Ministrul german de Externe a declarat ca este bine ca s-a incheiat referendumul din Turcia si le-a cerut oamenilor sa isi pastreze calmul, dupa ce schimbarea Constitutiei, pentru extinderea prerogativelor presedintelui Recep Tayyip Erdogan, a fost adoptata prin consultare populara, relateaza Reuters. continuă pe Hotnews

Referendumul din Turcia. Votul in diaspora turca incheiat saptamana trecuta, cu o masiva prezenta la vot. Vor inclina cele 5 procente diasporene balanta impotriva constituirii unui stat discretionar?

Duminica dimineata a inceput votul in Turcia la referendumul pentru schimbarea Constitutiei. Daca rezultatul va fi pozitiv, actualul presedinte Recep Tayip Erdogan dobandeste prerogative de putere nemaivazute, intr-un stat care se vrea democratic si viitor membru al UE. Referendumul s-a desfasurat si in diaspora turca, timp de doua saptamani. In 10 aprilie s-a incheiat votarea in Germania, Austria, Elvetia, etc. , insa turcii din strainatate mai pot vota pana inclusiv duminica seara, 16 aprilie, la punctele de trecere a frontierelor turcesti. Prezenta a fost masiva, fiecare al doilea cetatean turc din strainatate prezentandu-se la vot.

Procesul de votare la referendumul din Turcia s-a incheiat. Zi decisiva pentru Erdogan

Procesul de votare pentru referendumul constitutional din Turcia s-a incheiat duminica la ora locala 17:00 14:00 GMT), informeaza agentia de stat Anadolu, care aminteste ca in 32 de provincii din.

Referendumul din Turcia: Definitivarea procesului de erdoganizare?

Politica de erdoganizare a Turciei isi desfasoara un nou episod duminica, 16 Aprilie, cand turcii sunt chemati la urne pentru a decide asupra modificarilor constitutionale propuse de Partidul Justitiei si Dezvoltarii AKP) si sustinute de Partidul Miscarii Nationaliste MHP). Referendumul nu este altceva decat ultima dintre incercarile lui Erdogan de a transforma tara intr-un sultanat, o autocratie legala in care curentul erdoganist sa nu fie deranjat de elementele nocive.

Referendumul din Turcia: Opozitia denunta actiuni ilegale in favoarea guvernului

Vicepresedintele principalului partid de opozitie din Turcia, Partidul Republican al Poporului CHP, social-democrat), a acuzat ca actiuni ilegale au fost comise in favoarea guvernului la referendumul de duminica ce vizeaza modificari constitutionale pentru extinderea prerogativelor presedintelui, transmite Reuters.

Referendumul din Turcia: Opozitia denunta actiuni ilegale in favoarea guvernului si anunta ca va contesta rezultatul

Vicepresedintele principalului partid de opozitie din Turcia, Partidul Republican al Poporului CHP, social-democrat), a acuzat ca actiuni ilegale au fost comise in favoarea guvernului la referendumul de duminica ce vizeaza modificari constitutionale pentru extinderea prerogativelor presedintelui, transmite Reuters. UPDATE: Si partidul pro-kurd HDP, de opozitie, a anuntat pe Twitter ca va contesta doua treimi dintre voturile de la referendum.

UPDATE Referendumul din Turcia, 99% din voturi numarate: Tabara DA obtine 51,34%/ Erdogan revendica victoria, opozitia anunta ca va contesta rezultatul

Cei care au spus DA pentru sporirea prerogativelor presedintelui Recep Tayyip Erdogan reprezentau peste 51% dintre voturile exprimate la referendumul de duminica, dupa numararea a aproape 99% din buletine, potrivit agentiei pro-guvernamentale Anadolu, citata de AFP. Erdogan a revendicat victoria si i-a felicitat pe premierul Binali Yildirim si pe liderul partidului nationalist, de opozitie, dar care a sustinut modificarea Costitutiei. Opozitia a denuntat deja actiuni ilegale comise in timpul votului si a anuntat ca va contesta rezultatul referendumului.

Nereguli la referendumul din Turcia: Observatorii partidelor de opozitie nu pot intra in sectii

Politia impiedica activitatea observatorilor partidelor de opozitie la referendumul constitutional din Turcia, a anuntat duminica un parlamentar kurd, de opozitie, informeaza DPA.

UPDATE Referendumul din Turcia: 54,6% pentru DA, dupa numararea a trei sferturi din buletinele de vot

Voturile in favoarea modificarilor constitutionale in Turcia ce ar putea sa-i ofere presedintelui Recep Tayyip Erdogan vaste noi prerogative sunt in procent de 57% dupa numararea a jumatate din buletinele de vot, potrivit agentiei de stat Anadolu, citata de Reuters. Conform televiziunii Haberturk, prezenta la vota fost de aproximativ 86%. 45: Trei sferturi din bultinele de vot numarate: 54,6% pentru DA, potrivit agentiei Anadolu.

UPDATE Referendumul din Turcia: 51,7% din voturi pentru DA, dupa numararea a circa 95% din buletine/ Tabara NU, in fata in cele trei mari orase - Istanbul, Ankara si Izmir - si in sud-estul kurd

40: Voturile in favoarea modificarilor constitutionale in Turcia ce ar putea sa-i ofere presedintelui Recep Tayyip Erdogan vaste noi prerogative sunt in procent de 51,7% dupa numararea a circa 95% din buletinele de vot, potrivit agentiei de stat Anadolu, citata de Reuters. 37: Tabara DA, voturi mai putine decat era asteptat - vicepremier turc.

Utile: Cum iti influenteaza alimentele mirosul corporal; De ce este bine sa bei apa cu ghimbir; De ce nu este bine sa bei cafea in fiecare zi

Beneficiile pentru sanatate ale liliacului. Folosit in aromoterapie, uleiul esential de liliac induce calm si potoleste starile de anxietate. Chiar si. Legatura dintre emotii si bolile fizice. Gatul: din punct de vedere al psihicului, problemele fiziologice aparute in zona gatului se constituie intr-o.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2157 seconds )