Libnet.ro
UNICEF

21:00

Protestatarii fata de proiectul Rosia Montana, audiati in comisia speciala

Antena3 Antena3,
Protestatarii fata de proiectul Rosia Montana, audiati in comisia speciala

Reprezentantii protestatarilor fata de proiectul Rosia Montana s-au intalnit joi seara cu membrii comisiei parlamentare. La intalnire participa 15 reprezentanti ai celor care protesteaza fata de. continuă pe Antena3

Iasi: Prefectul cere amendarea organizatorilor protestelor fata de proiectul de la Rosia Montana

Prefectul judetului Iasi, Romeo Olteanu, a solicitat Jandarmeriei sa-i amendeze pe organizatorii protestelor fata de proiectul de la Rosia Montana, pe motiv ca manifestantii blocheaza drumurile, adaugand ca acest lucru nu poate ramane fara consecinte, transmite Mediafax.

VIDEO Ce nu s-a vazut la TV in cea de-a 22 zi de proteste din Capitala fata de proiectul de la Rosia Montana

Peste 10. 000 de oameni au protestat, duminica seara, fata de proiectul minier de la Rosia Montana printr-un nou mars pe strazile din Capitala si au punctat a 22-a zi consecutiva de manifestatii. Cu un banner pe care scria Lacomia voastra trezeste RoMANIA noastra in capul coloanei, multimea a marsaluit din zona Pietei Universitatii pana la Piata Delfinului din Pantelimon si inapoi. Dintre mesaje: Jos guvernul potlogar, Moise nu bate cu parul! aluzie la jurnalistul Moise Guran, TVR, care l-a pus in incurcatura pe premierul Ponta intr-o emisiune recenta - n. r. ), Ne-am trezit!, Dan s-o va lua aluzie la ministrul Dan Sova), Ponta demisia! sau Epoca de aur s-a terminat alaturi de doua imagini cu Ion Iliescu si Victor Ponta imbracati in mineri). Vezi in articol un videoreportaj marca HotNews. ro cu Marsul, Mesajele si Momentele inedite ale protestului de duminica.

Circa 800 de oameni protesteaza, la Campeni, fata de proiectul Rosia Montana.

Aproximativ opt sute de persoane participa, miercuri seara, la Campeni, la un miting de protest fata de proiectul minier de la Rosia Montana, ei cerand respingerea acestuia, in timp ce membrii Comisiei parlamentare au plecat de la Rosia catre acest oras, pentru a vorbi cu oamenii, transmite Mediafax. Ei au steaguri tricolore, bannere cu mesaje impotriva proiectului minier siscandeaza lozinci impotriva acestuia. Printre protestatari se afla si cele aproximativ trei sute de persoane careau .

Incidente la protestul din Campeni fata de proiectul Rosia Montana

O serie de incidente au avut loc in localitatea Campeni, aflata in apropierea localitatii Rosia Montana, unde cateva sute de persoane protesteaza fata de acest proiect.

Incidente la protestul fata de proiectul Rosia Montana

Mai multe incidente au avut loc in localitatea Campeni, aflata in apropierea localitatii Rosia Montana. Acolo, mai multe persoane protesteaza fata de acest proiect. Oponentii proiectului s-au impins cu.

Proteste si la Budapesta, fata de proiectul Rosia Montana

Cateva zeci de manifestanti au participat la un mars la Budapesta, duminica dupa-amiaza, pentru a protesta fata de proiectul unei mine de aur la Rosia Montana, in vestul Romaniei, informeaza MTI, potrivit.

Antonescu: Alegerile prezidentiale nu au legatura cu proiectul Rosia Montana

Liderul USL, Crin Antonescu, a declarat ieri seara, ca alegerile prezidentiale nu au legatura cu proiectul Rosia Montana si ca nu este dispus sa mearga in galeria de la Rosia Montana.

Der Spiegel: Proiectul Rosia Montana, butoiul cu pulbere al Romaniei.

Proiectul Rosia Montana este, in prezent, unul dintre cele mai controversate proiecte ale Europei, iar Guvernul Ponta nu va rezista in actuala formula in lunile urmatoare, din cauza neintelegerilor din cadrul USL cu privire la acest proiect, potrivit jurnalistii de la Der Spiegel. Cotidianul german Der Spiegel sustine ca, la 18 ani dupa ce guvernul Romaniei a semnat un acord secret cu Frank Timis pentru exploatarea miniera a celui mai mare depozit european de aur, pretul aurului a crescut cu .

Audierile comisiei speciale pentru proiectul Rosia Montana. Ministrul Mediului: Am impus RMGC o garantie financiara de mediu dubla, de 146 de mil dolari/ Concentratia de cianuri va fi de 3 parti/milion, adica o treime fata de limita europeana

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, marti, la audierile din Comisia speciala pentru Rosia Montana, ca ministerul a impus RMGC, in noul proiect, o garantie de mediu dubla, de 146 de milioane de dolari, care va acoperi reabilitarea minei la standarde de mediu. Ea mai spus ca ministerul a redus, in noul proiect, concetratia de cianuri la o treime fata de limita europeana prevazuta in Directiva europeana si care este de 10 parti pe milion. Ministrul a mai precizat ca obligatiile privind indepartarea poluarii istorice de la Rosia Montana revin RMGC, suma estimata fiind in cuantum de 300 de milioane de euro.

Deputatul independent Remus Cernea vrea comisie de ancheta pentru proiectul Rosia Montana

Deputatul independent Remus Cernea sustine ca este nevoie, pe langa comisia parlamentara speciala pentru Rosia Montana, si de o comisie de ancheta a Parlamentului care sa verifice si sa analizeze toate actele facute de autoritati cu privire la acest proiect de exploatare miniera, scrie Agerpres.

ştiri de la Antena3

actualitate, 21:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1989 seconds )