Libnet.ro
UNICEF

23:46

Audierile comisiei speciale pentru proiectul Rosia Montana. Ministrul Mediului: Am impus RMGC o garantie financiara de mediu dubla, de 146 de mil dolari/ Concentratia de cianuri va fi de 3 parti/milion, adica o treime fata de limita europeana

Hotnews Hotnews,
 Audierile comisiei speciale pentru proiectul Rosia Montana. Ministrul Mediului: Am impus RMGC o garantie financiara de mediu dubla, de 146 de mil dolari/ Concentratia de cianuri va fi de 3 parti/milion, adica o treime fata de limita europeana

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, marti, la audierile din Comisia speciala pentru Rosia Montana, ca ministerul a impus RMGC, in noul proiect, o garantie de mediu dubla, de 146 de milioane de dolari, care va acoperi reabilitarea minei la standarde de mediu. Ea mai spus ca ministerul a redus, in noul proiect, concetratia de cianuri la o treime fata de limita europeana prevazuta in Directiva europeana si care este de 10 parti pe milion. Ministrul a mai precizat ca obligatiile privind indepartarea poluarii istorice de la Rosia Montana revin RMGC, suma estimata fiind in cuantum de 300 de milioane de euro. continuă pe Hotnews

Comisia Rosia Montana: Rovana Plumb - Garantia RMGC in caz de accident ecologic este de 25 milioane dolari/ Monitorizarea activitatii RMGC in zona va fi facuta prin sistem online de catre angajatii operatorului cu monitorizarea statului roman

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, marti, la audierile din Comisia speciala pentru Rosia Montana, ca ministerul a impus RMGC, in noul proiect, o garantie de mediu dubla, de 146 de milioane de dolari, care va acoperi reabilitarea minei la standarde de mediu. In ceea ce priveste garantia operatorului in caz de accident, ministrul Mediului a precizat ca aceasta este in valoare de 25 de milioane de dolari. La insistentele parlamentarilor PNL care au intrebat cine lucreaza in statiile de monitorizare a activitatii companiei in zona, Rovana Plumb a declarat ca angajatii companiei.

Manifestare pentru proiectul de la Rosia Montana: Cei 33 de mineri au coborat din nou in subteran, pentru un protest de cateva ore

Cei 33 de mineri au coborat din nou in subteran, la Rosia Montana, duminica, pentru un protest de cateva ore, cerand aprobarea proiectului minier, ei fiind sustinuti la suprafata de 250 de persoane, in timp ce in Alba Iulia, Aiud si Campeni au avut loc actiuni impotriva proiectului.

Antonescu: Alegerile prezidentiale nu au legatura cu proiectul Rosia Montana

Liderul USL, Crin Antonescu, a declarat ieri seara, ca alegerile prezidentiale nu au legatura cu proiectul Rosia Montana si ca nu este dispus sa mearga in galeria de la Rosia Montana.

Der Spiegel: Proiectul Rosia Montana, butoiul cu pulbere al Romaniei.

Proiectul Rosia Montana este, in prezent, unul dintre cele mai controversate proiecte ale Europei, iar Guvernul Ponta nu va rezista in actuala formula in lunile urmatoare, din cauza neintelegerilor din cadrul USL cu privire la acest proiect, potrivit jurnalistii de la Der Spiegel. Cotidianul german Der Spiegel sustine ca, la 18 ani dupa ce guvernul Romaniei a semnat un acord secret cu Frank Timis pentru exploatarea miniera a celui mai mare depozit european de aur, pretul aurului a crescut cu .

UPDATE Rovana Plumb: Am impus RMGC o garantie financiara de mediu dubla, de 146 de milioane de dolari

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a afirmat marti, in cadrul Comisiei speciale privind proiectul Rosia Montana, ca ministerul pe care il conduce nu a dat acordul de mediu si nicio derogare de la legislatia in vigoare pentru acest proiect, in schimb a impus RMGC o garantie de mediu de 146 de milioane de dolari.

UPDATE: Aproximativ 15.000 de protestatari fata de proiectul Rosia Montana au ocupat ...

UPDATE: Aproximativ 15. 000 de protestatari fata de exploatarea de la Rosia Montana au ocupat Bulevardul Ferdinand si se indreapta spre Universitate, dupa un mars de peste trei ore, in cea de-a 22-a zi de proteste fata de proiectul minier, transmite Mediafax. _ _ _ _ _ UPDATE: Peste 10. 000 de protestatari fata de exploatarea de la Rosia Montana se deplaseaza in mars pe Soseaua Pantelimon, in cea de-a 22-a zi de proteste fata de proiectul minier, transmite Mediafax. Protestatarii, stransi la .

Proteste si la Budapesta, fata de proiectul Rosia Montana

Cateva zeci de manifestanti au participat la un mars la Budapesta, duminica dupa-amiaza, pentru a protesta fata de proiectul unei mine de aur la Rosia Montana, in vestul Romaniei, informeaza MTI, potrivit.

Minerii care sustin proiectul Rosia Montana au coborat, din nou, in subteran

Cei 33 de mineri din Rosia Montana care s-au blocat timp de mai multe zile in galeria Catalina Monulesti au coborat din nou in subteran, ieri, la Rosia Montana, arata sursele de presa.

Piata Universitatii, ocupata de protestatarii fata de proiectul Rosia Montana

Mii de persoane care protesteaza fata de exploatarea de la Rosia Montana au ocupat Piata Universitatii, dupa un mars de patru ore, in cea de-a 22-a zi de proteste fata de proiectul minier, informeaza.

Peste 1.000 de protestatari fata de proiectul Rosia Montana au pornit in mars de la Universitate

Peste 1. 000 de protestatari fata de proiectul exploatarii de la Rosia Montana au pornit in mars de la Universitate, pe Bulevardul Carol, in cea de-a 22-a zi de proteste, noteaza Mediafax. Potrivit traseului.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 23:46

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2018 seconds )