Libnet.ro
UNICEF

11:00

Statistica a anuntat o crestere economica in 2013 mult peste asteptari: 3,5%. Dumitru, Consiliul Fiscal: Cifrele sunt bune, dar le-as trata cu prudenta

Hotnews Hotnews,
 Statistica a anuntat o crestere economica in 2013 mult peste asteptari: 3,5%. Dumitru, Consiliul Fiscal: Cifrele sunt bune, dar le-as trata cu prudenta

Statistica a transmis vineri estimarile privind cresterea economica a Romaniei in 2013: 3,5%, mult peste estimarile oficialilor romani si ai FMI, ale caror calcule nu depaseau 3%. Potrivit datelor comunicate de Statistica, ultimul trimestru din 2013 a crescut cu peste 5% comparativ cu perioada similara din 2013. Economistii contactati de HotNews pentru a incerca sa explice ce anume a generat boomul din ultimele 3 luni ale anului trecut, spun ca agricultura si exporturile sunt doua posibile explicatii. Productia agricola intra in PIB in ultima jumatate a anului, iar 2013 a fost un an agricol exceptional. In plus, ponderea ultimului trimestru in PIB este de pana la 30%, astfel ca orice crestere economica in ultimele 3 luni influenteaza consistent cresterea pe intreg anul, explica Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank si presedintele Consiliului Fiscal. continuă pe Hotnews

Germania si Franta anunta crestere economica peste asteptari

Germania si Franta, cele mai mari economii europene, au inregistrat rate de crestere economica peste estimarile analistilor in trimestrul al patrulea al anului trecut, semn ca revenirea din zona euro accelereaza, transmite Bloomberg.

TOP Eurostat: Romania a incheiat anul 2013 cu cea mai mare crestere economica procentuala din UE

Romania a incheiat anul 2013 cu cea mai mare crestere economica procentuala din Uniunea Europeana, potrivit datelor publicate vineri de Biroul european de statistica Eurostat. In trimestrul al patrulea al anului 2013, Romania a avut o crestere economica de 1,7% fata de trimestrul precedent si de 5,1% fata de aceeasi perioada a anului 2012.

Romania a avut cea mai mare crestere economica din UE in trimestrul patru din 2013

Tara noastra a inregistrat cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana in trimestrul patru din 2013, atat comparativ cu precedentele trei luni, cat si cu perioada octombrie-decembrie 2012, potrivit estimarilor preliminare ale Oficiului european pentru Statistica Eurostat).

FIC: Romania are avantaje competitive semnificative care ar putea genera crestere economica

Consiliul Investitorilor Straini FIC) considera Romania detine avantaje competitive semnificative care, exploatate de o maniera judicioasa, ar putea genera crestere economica si ar putea atrage investitii suplimentare.

Romania, un tigru al UE? Avem cea mai puternica crestere a PIB

Produsul Intern Brut PIB) al zonei euro a crescut cu 0,3% in ultimele trei luni ale anului trecut fata de trimestrul al treilea, peste asteptari, iar economia UE a avansat cu 0,4%, Romania inregistrand cele mai solide rate de crestere atat in.

VIDEO Victor Ponta a prezentat Rezultatele economice in anul 2013 si tintele pentru 2014-2015: Este o performanta extraordinara a Romaniei - crestere de 3,5%, mult peste estimarea initiala de 1,6%. / Indeplinim toate criteriile de convergenta nominala pe

Premierul Victor Ponta a prezentat vineri Rezultatele economice in anul 2013 - tintele pentru 2014-2015. Cel mai important lucru pentru un guvern e performanta economica. Este o performanta extraordinara a Romaniei - crestere de 3,5%, mult peste estimarea initiala de 1,6%, mult peste convingerea noastra a celor care ne gandim ca viata economica e cea mai mare provocare si mult peste media majoritatii tarilor europene, a afirmat primul ministru. Consider ca nu suntem prea ambitiosi sa pastram tendinta de crestere peste 3%, a spus Ponta cu referire la 2014-2015. El a mai afirmat ca Azi indeplinim toate criteriile de convergenta nominala pentru euro, insa In realitate, e vorba si de convergenta reala, capacitatea economiei de a indeplini conditiile de competitivitate. Daca pastram acest trend pozitiv, Romania isi poate atinge tinta de a fi membru integrat in 2019. Cele mai importante declaratii ale primului ministru, in articol.

Romania este tigrul Europei: avem cea mai mare crestere economica din UE

Cresterea economica de 3,5% in 2013 a Romaniei plaseaza tara noastra pe locul 1 in topul Uniunii Europene al avansurilor PIB, reiese din datele centralizate la Eurostat biroul de statistica al UE.

Veste neasteptata din economie. Cresterea anuntata de INS, cu MULT PESTE cea estimata de autoritati

Produsul Intern Brut PIB) a crescut anul trecut cu 3,5%, potrivit primelor estimari ale Institutului National de Statistica INS), semnificativ peste cele mai recente prognoze ale autoritatilor 2,8%) si.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2058 seconds )