Libnet.ro
UNICEF

01:05

STS ar putea furniza gratuit semnatura electronica pentru institutiile publice - proiect de OUG aflat pentru a doua oara pe masa Guvernului

Hotnews Hotnews,
 STS ar putea furniza gratuit semnatura electronica pentru institutiile publice - proiect de OUG aflat pentru a doua oara pe masa Guvernului

Guvernul ar putea adopta joi o Ordonanta de Urgenta prin care Serviciul de Telecomunicatii Speciale STS) ar putea deveni furnizor servicii de certificare calificata inclusiv semnatura electronica) destinate exclusiv personalului autorizat din cadrul institutiilor si autoritatilor publice. Un proiect similar a fost luni pe agenda Guvernului, dar a fost amanat pentru ale dezbateri. Initiativa a starnit controverse in industrie: unii sustin ca desemnarea STS ca furnizor de semnatura calificata ar fi o problema de concurenta neloiala, in timp ce altii spun ca mai sunt tari in UE unde autoritatile emit certificate calificate pentru semnatura electronica. continuă pe Hotnews

UPDATE Digitalizarea statului in contextul COVID-19: Guvernul a amanat ordonanta prin care STS ar putea furniza gratuit semnatura electronica pentru institutiile publice

Serviciul de Telecomunicatii Speciale STS) ar putea deveni furnizor de servicii de certificare calificata destinate exclusiv personalului autorizat din cadrul institutiilor si autoritatilor publice, potrivit unui proiect de Ordonanta de urgenta care s-a aflat luni pe masa Guvernului, dar care a fost amanat pentru dezbateri suplimentare. Propunerea era simpla. STS ar deveni furnizor de servicii de semnatura electronica calificata in mod gratuit pentru institutiile publice, fara a avea monopol fiind unul dintre furnizorii de servicii de semnatura electronica. , a explicat pentru HotNews. ro Sabin Sarmas, presedintele Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei ADR). UPDATE 14:50) Proiectul starneste deja controverse: unii sustin ca desemnarea STS ca furnizor de semnatura calificata ar fi o problema de concurenta neloiala, in timp ce altii spun ca mai sunt tari in UE unde autoritatile emit certificate calificate pentru semnatura electronica.

Guvernul urmeaza sa aprobe o Ordonanta de Urgenta privind semnatura electronica

Guvernul urmeaza sa aprobe, in sedinta de luni, un proiect de ordonanta de urgenta pentru completarea Legii nr. 4552001 privind semnatura electronica, prin care Serviciul de Telecomunicatii Speciale se preconizeaza sa devina prestator de servicii de incredere calificate Autoritate de certificare calificata) pentru institutiile si autoritatile publice centrale in domeniul semnaturii electronice.

Guvernul obliga institutiile publice sa-ti faca viata mai usoara: Tehnologia ne ajuta sa salvam vieti

Romanii vor putea, in sfarsit, sa trimita solicitari in format electronic, cu tot cu semnatura electronica, catre toate institutiile publice din Romania. Guvernul aproba o masura.

Starea de urgenta, pretext pentru extinderea puterii STS. Acum si furnizor de semnatura electronica

Starea de urgenta cauzata de epidemia de coronavirus pare sa se fi transformat la nivel national intr-un pretext pentru adoptarea de acte normative care contravin flagrant unei intregi serii de prevederi constitutionale si legislative de drept intern si european.

Coronavirus: Informaticienii din Bulgaria trimisi in somaj tehnic fac gratuit aplicatii digitale pentru spitale

Informaticienii bulgari plasati in somaj tehnic vor inzestra gratuit spitalele publice din tara cu aplicatii digitale pentru a imbunatati procedura de internare a pacientilor diagnosticati cu noul coronavirus, salvandu-si in acelasi timp locurile de munca, au anuntat Guvernul si directorii unor companii din Bulgaria, scrie Agerpres, citand AFP.

Un start-up romanesc ofera gratuit locuinte temporare pentru medici

Aplicatia de inchiriere de apartamente - Milluu, sprijinita de fondul de investitii Early Game Ventures si de proiectul dedicat start-up-urilor disruptive, la inceput de drum, ROCA X, lanseaza initiativa LocuintePentruMedici si va pune gratuit la.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2423 seconds )