Libnet.ro
UNICEF

01:05

SUPLIMENTUL PRETUL SANATATII Fonduri europene pentru sistemul medical

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
SUPLIMENTUL PRETUL SANATATII Fonduri europene pentru sistemul medical

Zeci de mii de cadre medicale au beneficiat de instruire si formare profesionala prin intermediul proiectelor finantate de Fondul Social European, a afirmat Roxana Manzatu, ministrul Fondurilor Europene. continuă pe Ziarul Bursa

SUPLIMENTUL PRETUL SANATATII Sistemul medical din Romania, la acelasi stadiu de acum 10 ani

Reporter: Cum arata astazi sistemul medical din tara noastra? Luca Militello: Sistemul medical din Romania este de ceva vreme intr-o continua miscare si efervescenta, insa din pacate a ramas la acelasi stadiu de acum 10 ani, cand am pornit activitatea in Romania. Aici ma refer la relatia de colaborare dintre institutiile statului implicate in sistemul de sanatate roma-nesc si sistemul de sanatate dezvoltat de operatorii de servicii medicale private.

SUPLIMENTUL PRETUL SANATATII LAURENTIU LUCA, GRUPUL MEDICOVER: Autoritatile nu sprijina sistemul medical

Reporter: Cum vedeti sistemul medical din tara noastra si ce imbunatatiri considerati ca ar fi necesare? Laurentiu Luca: Teoretic, sistemul medical romanesc, in ansamblu, este un conglomerat de unitati sanitare cu diverse specializari, care trebuie sa asigure o asistenta medicala corecta pentru pacienti. in realitate, avem spitale conduse si finantate corespunzator, care produc performanta, insa avem si exemple concrete de management defectuos.

SUPLIMENTUL PRETUL SANATATII MINISTERUL MUNCII SI JUSTITIEI SOCIALE: Personalul medical din sistemul privat nu a plecat la stat, dupa majorarea salariilor

Angajatii din sistemul medical privat nu au migrat catre cel de stat dupa luna martie 2018, cand au fost majorate salariile din domeniul medical, dupa cum ne-au transmis reprezentantii Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

SUPLIMENTUL PRETUL SANATATII Avem sistemul de sanatate pe care ni-l permitem

Reporter: Unde se situeaza sistemul de sanatate din tara noastra din punct de vedere calitativ comparativ cu cel al altor state din Europa? Vasile Ciurchea: in Romania avem sistemul de sanatate pe care ni-l permitem, un sistem perfectibil, la care lucram. Daca vorbim despre sistemul public de sanatate, sa nu uitam ca la acest sistem contribuie 8 milioane de romani si beneficiaza 18 milioane.

SUPLIMENTUL PRETUL SANATATII ANALIZA DELOITTE: Cum transforma inovatiile industria de sanatate

Noile tehnologii, cererea in crestere pentru servicii medicale de calitate si influenta reglementarilor sunt principalele tendinte pe piata globala traditionala a sanatatii in anii urmatori, arata studiul Deloitte 2019 Global Healthcare Outlook. Totodata, imbatranirea populatiei si bolile cronice tot mai raspandite necesita finantare suplimentara, ritmul estimat de crestere la nivel mondial fiind de cate 5% anual pana in 2022.

Fonduri europene pentru formarea cadrelor medicale

350 de milioane de euro, din Fondul Social European, pentru programele de formare profesionala si pentru programele de screening in domeniul medical din tara noastra Zeci de mii de cadre medicale au beneficiat de instruire si formare profesionala prin intermediul proiectelor finantate de Fondul Social European, a afirmat Roxana Manzatu, ministrul Fondurilor Europene, ieri, in cadrul evenimentului Investitii in domeniul sanatatii prin Programul Operational Capital Uman.

SUPLIMENTUL PRETUL SANATATII ADRIAN GRECU, ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE MEDICAMENTE GENERICE DIN ROMANIA: Taxa clawback scoate din piata medicamentele accesibile

Reporter: Cum a evoluat piata producatorilor de medicamente in ultimii ani? Adrian Grecu: Conform Cegedim, in al doilea trimestru al anului 2019 fata de aceeasi perioada a anului trecut, piata farmaceutica de pres-criptie a crescut cu aproximativ 10%. Clawbackul a crescut de la 22,18% in trimestrul doi 2018 la 25,21% in aceeasi perioada a anului curent, in ciuda cresterii bugetului cu 80 milioane de lei pe trimestru.

Proiect de investitii de peste 6 milioane de lei din fonduri europene pentru modernizarea a doua scoli din Blaj

Elevii Scolii Gimnaziale Simion Barnutiu din Blaj vor beneficia de o educatie de calitate, datorita investitiilor din fonduri europene ce vor fi realizate la structurile scolare Petru Pavel Aaron si Ion Micu Moldovan din cadrul acestei unitati educationale.

Sistemul Medical MedLife se pregateste de noi achizitii nationale. Mihai Marcu: Continuam si investitiile in proiectele de tip green field, de digitalizare si tehnologizare

Sistemul Medical MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, semneaza o facilitate de credit sindicalizat in valoare totala de 90 milioane de euro, care include modificarea si majorarea facilitatilor existente cu suma de 24 milioane euro, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea programului de achizitii, atat la nivel national, cat si international.

Un complex special pentru gazduirea ursilor problema va fi infiintat la Brasov, cu fonduri europene. Puii vor fi hraniti cu drona

Un complex special de reabilitare a ursilor, unde vor fi aduse exemplare problema din tara, urmeaza sa fie infiintat in judetul Brasov, cu fonduri europene, potrivit Mediafax. Acesta va fi dezvoltat de Regia Publica Locala a Padurilor Kronstadt, se va intinde pe 61,2 hectare si va avea o capacitate de 100 de exemplare, 60 adulti si 40 de pui. Ca noutate, puii vor fi hraniti cu ajutorul dronelor, iar adultii vor primi mancare din funicular, in asa fel incat sa fie evitat aproape total contactul cu oamenii.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2029 seconds )