Libnet.ro
UNICEF

09:45

Traian Basescu nu semneaza memorandumul cu FMI

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Traian Basescu nu semneaza memorandumul cu FMI

Presedintele Traian Basescu a decis sa nu aprobe memorandumul trimis de Guvern pentru avizarea negocierilor cu FMI, din cauza majorarii accizei la carburanti. Domnia sa a declarat ieri: Nu imi voi asuma aceasta masura antieconomica, impotriva intereselor Romaniei si a sanselor de relansare a economiei. Guvernul isi poate asuma sa-l trimita fara semnatura mea, dar eu nu semnez o crestere de accize la combustibil. Presedintele a anuntat ca a informat deja Fondul Monetar International FMI) cu privire la pozitia sa. --- * Update 07:09 Ponta: Presedintele Traian Basescu este lipsit de discernamant Premierul Victor Ponta considera ca presedintele Traian Basescu este lipsit de discernamant si afirma ca gestul acestuia de a nu aproba memorandumul cu FMI este o dovada foarte clara de iresponsabilitate, seful statului dorind sa se razbune impotriva Guvernului si a romanilor care nu l-au votat. continuă pe Ziarul Bursa

Traian Basescu nu semneaza memorandumul cu FMI

Presedintele Traian Basescu a decis sa nu aprobe memorandumul trimis de Guvern pentru avizarea negocierilor cu FMI, din cauza majorarii accizei la carburanti. Domnia sa a declarat ieri: Nu imi voi asuma aceasta masura antieconomica, impotriva intereselor Romaniei si a sanselor de relansare a economiei. Guvernul isi poate asuma sa-l trimita fara semnatura mea, dar eu nu semnez o crestere de accize la combustibil. Presedintele a anuntat ca a informat deja Fondul Monetar International FMI) cu privire la pozitia sa. Astfel, discutarea in board-ul FMI a scrisorii de intentie si a memorandumului de politici economice incheiate cu autoritatile romane, programata pentru luna decembrie, va fi amanata intrucat documentele trebuie sa contina si semnatura presedintelui tarii.

FMI monitorizeaza evolutiile din Romania, dupa refuzul presedintelui Traian Basescu de a semna memorandumul cu FMI, CE si BM

Fondul Monetar International FMI) monitorizeaza evolutiile din Romania si asteapta ca autoritatile sa decida daca vor sa modifice politicile necesare pentru a asigura tinta de deficit stabilita, se arata intr-o declaratie a reprezentatilor FMI, citata de Agerpres. In timpul recentei misiuni, echipa FMI a ajuns la un acord cu autoritatile romane privind politicile necesare pentru a finaliza prima revizuire a acordului Stand-By incheiat de Romania cu FMI, inclusiv politicile necesare pentru a limita deficitul fiscal la 2,2% din PIB in 2014. Suntem constienti de dezacordul dintre presedintele Traian Basescu si Guvernul Romaniei privind masurile specifice ce vor fi folosite pentru a ajunge la acest obiectiv. Echipa FMI monitorizeaza evolutiile si asteapta o decizie a autoritatilor daca vor sa modifice politicile necesare pentru a asigura tinta de deficit stabilita, inainte de a supune spre examinare pachetul de masuri conducerii FMI, se precizeaza in document.

Traian Basescu respinge Memorandumul cu FMI, din cauza accizei la carburanti: Nu imi asum aceasta masura anti-economie si impotriva intereselor romanilor

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu aproba memorandumul trimis de Guvern catre Presedintie, spunand ca respinge acciza suplimentara propusa pentru.

Traian Basescu respinge Memorandumul cu FMI, din cauza accizei la carburanti: Nu imi asum aceasta masura anti-economie si impotriva intereselor romanilor (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu aproba memorandumul trimis de Guvern catre Presedintie, spunand ca respinge acciza suplimentara propusa pentru.

Traian Basescu, declaratii de presa la Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu va face declaratii, marti, la Cotroceni, dupa discutia cu premierul Victor Ponta despre acordul cu FMI si bugetul pe 2014. Citeste si: UPDATE. Intalnire fara succes intre Basescu, Ponta, Chitoiu, Voinea si Isarescu, la Cotroceni. FMI asteapta pozitia Guvernului privind acciza pe carburanti Declaratiile vor avea loc la 18. 45, informeaza Administratia Prezidentiala. Stire in curs de actualizare.

Traian Basescu: Am decis sa nu aprob Memorandumul pentru aprobarea negocierilor cu FMI. Motivul: majorarea accizei la carburanti este trecuta la obligatiile asumate de Guvern

Presedintele Traian Basescu a declarat luni seara la Palatul Cotroceni ca a decis sa nu aprobe memorandumul trimis de Guvern pentru aprobarea negocierilor cu FMI din cauza majorarii accizei la carburanti. Nu imi voi asuma aceasta masura antieconomica, impotriva intereselor Romaniei si a sanselor de relansare a economiei, a spus Traian Basescu. Guvernul isi poate asuma sa trimita fara semnatura mea, dar eu nu semnez o crestere de accize la combustibil, a adaugat seful statului, precizand ca Eu am informat FMI cu privire la pozitia mea, in ianuarie vine din nou delegatia, se poate renegocia acest punct si se poate intra in bordul din feburarie sau martie Declaratiile sefului statului, in articol.

LIVE TEXT Traian Basescu: Am decis sa nu aprob Memorandumul pentru aprobarea negocierilor cu FMI. Motivul: majorarea accizei la carburanti este trecuta la obligatiile asumate de Guvern

Presedintele Traian Basescu a declarat luni seara la Palatul Cotroceni ca a decis sa nu aprobe memorandumul trimis de Guvern pentru aprobarea negocierilor cu FMI din cauza majorarii accizei la carburanti. Nu imi voi asuma aceasta masura antieconomica, impotriva intereselor Romaniei si a sanselor de relansare a economiei, a spus Traian Basescu. Urmareste LIVE TEXT declaratiile sefului statului.

Basescu arunca bomba din cauza accizei la carburanti: RESPING Memorandumul cu FMI

Presedintele Traian Basescu a anuntat, in aceasta seara, ca a decis sa nu aprobe Memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenti la carburanti.

Traian Basescu RESPINGE acordul Romaniei cu FMI din cauza ACCIZEI la carburanti

Presedintele Traian Basescu a facut o declaratie de presa, luni dupa-amiaza, la Palatul Cotroceni. Acesta a anuntat ca a decis sa nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenti la.

Victor Ponta ii cere o intalnire lui Traian Basescu impreuna cu Mugur Isarescu, Daniel Chitoiu si Liviu Voinea/ Intalnirea ar urma sa aiba loc la ora 17.00

Premierul Victor Ponta ii cere, printr-o scrisoare deschisa, o intalnire presedintelui Traian Basescu impreuna cu Mugur Isarescu, Daniel Chitoiu si Liviu Voinea pentru deblocarea situatiei legate de acordul cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala. In scrisoare, Victor Ponta sustine ca acordul Romaniei cu institutiile financiare internationale este suspendat de facto. Reamintim ca presedintele Traian Basescu a anuntat luni seara ca nu a semnat scrisoare de intentie cu FMI din cauza cresterii accizei pe carburanti. Presedintele a mai spus ca nu va promulga proiectul de buget in forma actuala. Potrivit Mediafax, care citeaza surse concordante, intalnirea va avea loc la ora 17. Premierul le-a spus jurnalistilor ca a aflat in presa de aceasta ora si ca va merge la intalnire, insa asteapta un raspuns oficial.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2371 seconds )