Libnet.ro
UNICEF

01:05

Vegetale Cereale

Libnet Ro
ONU: Preturile mondiale ale alimentelor au crescut pentru a doua luna consecutiv

ONU: Preturile mondiale ale alimentelor au crescut pentru a doua luna consecutiv

Indicele global al preturilor produselor alimentare a crescut si in luna aprilie, pentru a doua luna consecutiv, ca urmare a majorarii preturilor la carne, uleiuri vegetale si cereale, care au contracarat scaderile de preturi la zahar si produse lactate, a anuntat, vineri, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura FAO), transmite agentia Reuters, preluata de Agerpres.

FAO: Aprilie, a doua luna consecutiva de majorare a preturilor la alimente la nivel mondial

Indicele global al preturilor produselor alimentare a crescut si in luna aprilie, pentru a doua luna consecutiv, ca urmare a majorarii preturilor la carne, uleiuri vegetale si cereale.

FAO: Aprilie a fost a doua luna consecutiva de crestere a preturilor mondiale la alimente

Indicele global al preturilor produselor alimentare a crescut si in luna aprilie, pentru a doua luna consecutiv, ca urmare a majorarii preturilor la carne, uleiuri vegetale si cereale, care au contracarat scaderile de preturi la zahar si produse lactate.

Dam in continuare mult pe mancare: Aprilie, a doua luna consecutiva de crestere a preturilor mondiale la alimente

Indicele global al preturilor produselor alimentare a crescut si in luna aprilie, pentru a doua luna consecutiv, ca urmare a majorarii preturilor la carne, uleiuri vegetale si cereale, care au contracarat scaderile de preturi la zahar si produse.

Cum au evoluat preturile alimentelor in lume in luna septembrie. Date oficiale

FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar.

Preturile mondiale la alimente au coborat in iunie la minimul ultimilor doi ani

Indicele global al preturilor produselor alimentare a scazut in iunie la cel mai redus nivel din ultimii peste doi ani, in urma declinului preturilor la uleiuri vegetale, zahar, cereale si lactate, a anuntat Organizatia Natiunilor Unite pentru.

Cresteri alarmante ale preturilor in luna aprilie. Alimentele de baza care s-au scumpit cel mai mult

Preturile la alimente au crescut din nou in luna aprilie, la nivel mondial, potrivit unei analize a Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura FAO), transmite Reuters. Totusi, potrivit specialistilor, preturile raman cu 20% sub recordul atins in luna martie 2022, dupa invadarea Ucrainei de catre Rusia. Cresterea din luna aprilie reflecta preturile mai mari la zahar, carne si orez, care contrabalanseaza scaderile la cereale, lactate si uleiuri vegetale.

FAO: Preturile mondiale la alimente au scazut in iulie. Riscurile privind securitatea alimentara se mentin

Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura FAO) a anuntat ca preturile mondiale la alimente au scazut puternic in iulie, fondul scaderii preturilor la cereale si uleiuri vegetale. FAO spune ca au scazut preturile la alimente la nivel mondial .

FAO: Preturile mondiale la alimente au scazut si in iulie, pentru a patra luna consecutiva

Indicele global al preturilor produselor alimentare a scazut si in luna iulie, pentru a patra luna consecutiva, coborand si mai mult fata de maximul istoric atins in luna martie, gratie in special declinului preturilor la cereale si uleiuri vegetale.

Exporturile de produse agricole ale Ucrainei au crescut considerabil in mai. Livrarile au fost dominate de porumb

Exporturile de cereale, seminte oleaginoase si uleiuri vegetale ale Ucrainei au crescut cu 80% in mai, fata de luna precedenta, dar volumele sunt inca semnificativ sub nivelul exporturilor din mai 2021, a anuntat Ministerul Agriculturii de la Kiev, transmite Reuters.

Mii de vagoane pline cu cereale sunt blocate la granita Ucrainei cu Polonia

Aproape 1. 100 de vagoane de tren pline cu cereale sunt blocate in vestul Ucrainei, in vecinatate de principalul punct de tranzit feroviar de la frontiera cu Polonia, fara a putea sa-si deplasa incarcatura peste granita, potrivit Reuters. Uleiuri vegetale, minereu de fier, metale, produse chimice si carbune sunt doar o parte dintre cele 24. 190 de vagoane de tren incarcate cu aceste marfuri destinate exportului. Vagoane pline cu cereale blocate la granita Ucrainei cu Polonia Adjunctul directorului comercial de la Ukrzaliznytsia, Valerii Tkachov, transmite ca 10. 320 de vagoane de marfa, adica aproape jumatate din total, asteapta la un nod de cale ferata din apropiere de satul Izov, principalul punct de tranzit feroviar de la granita Ucrainei cu Polonia. Printre probleme se numara si volumul mare de marfuri care trebuie sa gaseasca o ruta alternativa de transport, ceea ce genereaza lipsuri de vagoane de marfa si personal, potrivit surselor din industria de transport. Aceste dificultati sunt agravate de probleme logistice, precum diferenta de ecartament intre caile ferate din Ucraina si cele din tarile vecine, cum este Polonia, o mostenire din perioada fostei URSS. inainte ca Vladimir Putin sa declanseze razboiul, Ucraina era unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de cereale si livra 98% din cereale via Marea Neagra. Chiar daca vestul Ucrainei nu a fost afectat de razboi in aceeasi masura ca estul tarii, au avut loc atacuri cu racheta in apropiere de Liov, inclusiv asupra unor facilitati petroliere, iar securitatea in zona de granita a fost inasprita. Oamenii nu vor primi alimente, daca blocada Rusiei nu va fi ridicata Ucraina a informat ca exporturile sale de cereale au scazut luna trecuta la o zecime fata de cifra din luna martie 2021, in contextul inchiderii porturilor, afecand populatia din mai multe tari. Sute de milioane de persoane din intreaga lume nu vor primi alimente daca blocada Rusiei asupra porturilor Ucrainei nu va fi ridicata in viitorul apropiat, a transmis Ministerul ucrainean al Agriculturii. Pentru ca distanta cailor ferate din Ucraina est de aproximativ 1,5 metri, cu 10 centimetri mai mare decat in Europa, personalul cailor ferate trebuie sa ridice vagoanele si sa inlocuiasca sasiurile cu unele potrivite pentru caile ferate din Polonia, a spus Valerii Tkachov.

Preturile mondiale la alimente au atins un nou varf al ultimilor 10 ani

Indicele global al preturilor produselor alimentare a continuat sa creasca si in octombrie, pentru a treia luna consecutiv, atingand un nou varf al ultimilor 10 ani, influentat de scumpirile la cereale si uleiuri vegetale, a anuntat astazi Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura FAO).

Preturile alimentelor au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani. La ce produse s-au inregistrat cele mai mari scumpiri

Indicele global al preturilor la produsele alimentare a crescut in septembrie, pentru a doua luna consecutiv, atingand cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, influentat de scumpirile la cereale si uleiuri vegetale, a anuntat joi Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura FAO), transmite Reuters.

Cosul de cumparaturi s-a scumpit la nivel global. Avertismentul Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie

Preturile la alimente au crescut considerabil in ultima perioada, iar cosul de cumparaturi a suferit modificari la nivel global. Prin urmare, indicele pentru un cos de cumparaturi dintr-un supermarket, format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar a crescut in luna august de la 123,5 puncte la 127,4 puncte. in ritm anual, preturile au .

Pretul alimentelor dintr-un cos de baza a crescut considerabil in august. La ce produse s-au inregistrat cele mai mari scumpiri

Preturile la zahar, uleiuri vegetale si unele cereale au fost majorate semnificativ, astfel ca indicele global al costurilor produselor alimentare a crescut in august, dupa doua luni de declin consecutiv, a anuntat joi Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura FAO).

Prima ieftinire a alimentelor, dupa scumpirile din ultimii 10 ani

Veste uriasa pentru milioane de oameni. Preturile alimentelor au scazut la nivel mondial, in luna iunie, pentru prima data in ultimul an. Scaderea a venit ca urmare a diminuarii preturilor la uleiuri vegetale, cereale si produse lactate.

IN DECEMBRIE: Preturile mondiale la alimente au atins cea mai ridicata valoare din ultimii cinci ani

Preturile mondiale la alimente au crescut in decembrie, pentru a treia luna consecutiv, atingand cea mai ridicata valoare din ultimii cinci ani, ca urmare a najorarii puternice a preturilor la uleiurilor vegetale, zahar si lactate, precum si a relansarii preturilor la cereale, a informat joi, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura FAO), transmite Reuters, citata de Agerpres.

Investitii de 28,8 milioane de euro in cea mai mare exploatatie agricola din Europa, situata in Insula Mare a Brailei

EximBank a semnat un acord de finantare cu Agricost SA, administratorul exploatatiei agricole Insula Mare a Brailei, formata dintr-un ansamblu de 29 de ferme vegetale, interconectate, care alcatuiesc o zona agricola compacta cu o suprafata de 56. 000 de hectare de teren agricol fertil, cu liber acces la Dunare, care produce anual peste 500. 000 de tone de cereale.

Dieta de 7 zile: Slabesti vazand cu ochii! Atentie insa la un aspect...

Dieta cu fibre vegetale se bazeaza pe cresterea aportului de legume, fructe, cereale integrale. Alimentatia trebuie sa contina un numar mic de calorii, grasimi si zaharuri.

Cum corectam deficitul de magneziu din corp si ce semnale da organismul cand lipseste cel mai important mineral

Magneziul este unul dintre mineralele a caror deficienta poate provoca dureri musculare, mai ales daca in organism exista si alte carente, precum cele de calciu, potasiu sau zinc. Din aceasta cauza, este importanta consumarea de alimente bogate in magneziu, precum cereale integrale, fructe uscate, legume, soia si vegetale cu frunze verzi.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2443 seconds )