Libnet.ro
UNICEF

13:45

VIDEO Primul Razboi Mondial a fost declansat de decizii stupide. O discutie intre Margaret MacMillan si Lucian Boia

Hotnews Hotnews,
 VIDEO Primul Razboi Mondial a fost declansat de decizii stupide. O discutie intre Margaret MacMillan si Lucian Boia

Aparitia in limba romana a monumentalului volum scris de Margaret MacMillan, Razboiul care a pus capat pacii Drumul spre 1914 Editura Trei), este un eveniment editorial important. In ultimii doi ani, in lume, au aparut sute sau mii de carti despre Primul Razboi Mondial, dar se pare ca publicul romanesc nu a fost prea interesat de subiect. Altfel, probabil ca editorii ar fi reactionat. In afara de cartea lui Lucian Boia, Primul Razboi Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretari) nu stiu o alta carte importanta pe acest subiect sa fi aparut in limba romana, in acesti ani. Comanda cartea cu autograful autoarei. continuă pe Hotnews

Jurnalul emotionat al unui militar roman din Primul Razboi Mondial: Am primit cadou nemtesc - 7 tigarete, 5 piscoturi, 3 bucatele de zahar alb

Drama traita de soldatii romani care au luptat in Primul Razboi Mondial este surprinsa de mai multe jurnale de front. Printre cei care au consemnat toate evenimentele de care au avut parte pe frontul rusesc se numara sublocotenentul Iustin Sohorca. Acesta descrie si prima zi de Craciun din 1914, cand a primit si un cadou compus din: tigari, piscoturi, zahar si ciocolata.

Ambasadorul Rusiei la Varsovia si-a retras afirmatiile potrivit carora Polonia ar fi fost partial vinovata de izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial

Ambasadorul Rusiei la Varsovia, Serghei Andreev, a declarat ca regreta ca a spus ca Polonia este partial vinovata de izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial. El a precizat ca nu a fost suficient de clar.

Ambasadorul rus la Varsovia isi cere scuze, dupa ce afirmase ca Polonia a fost co-responsabila pentru al Doilea Razboi Mondial

Ambasadorul rus la Varsovia, Serghei Andreev, si-a retras afirmatia potrivit careia Polonia a fost co-responsabila in al Doilea Razboi Mondial si si-a exprimat regretul ca nu a fost suficient de precis si a lasat loc unor interpretari eronate, scrie AFP.

Regele Abdullah al Iordaniei, la summitul ONU: Teroristii au lansat Al III-lea Razboi Mondial

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a lansat un apel, de la tribuna Adunarii Generale ONU, pentru intensificarea eforturilor internationale impotriva retelei teroriste Stat Islamic si a denuntat atrocitatile comise de teroristi la nivel global, pe care le-a numit un al III-lea razboi mondial.

Ambasadorul rus la Varsovia isi RETRAGE afirmatiile privind cel de-Al Doilea Razboi Mondial

Ambasadorul Rusiei la Varsovia, Serghei Andreev, a declarat, luni, ca regreta afirmatiile prin care facea Polonia partial vinovata de izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Scandal diplomatic intre Rusia si Polonia pe tema cauzelor celui de-Al Doilea Razboi Mondial

Polonia a anuntat sambata ca urmeaza sa-l convoace pe ambasadorul Rusiei la Varsovia, dupa ce acesta a declarat ca Polonia este vinovata, in parte, de declansarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, relateaza BBC News online.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2121 seconds )