Libnet.ro
UNICEF

11:45

Zegrean: Sapte contestatii la Curtea Constitutionala dupa alegeri; doar una este de la un candidat

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Zegrean: Sapte contestatii la Curtea Constitutionala dupa alegeri; doar una este de la un candidat

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a afirmat marti ca au fost primite sapte contestatii la CC dupa alegeri, dar numai una este de la un candidat. continuă pe Wall-Street Ro

Curtea Constitutionala analizeaza miercuri 3 cereri de anulare a alegerilor

Curtea Constitutionala va analiza miercuri trei cereri de anulare a alegerilor prezidentiale desfasurate duminica, 2 noiembrie. Cele trei contestatii ar urma sa fie solutionate pana vineri, cand CCR ar trebui sa valideze rezultatele primului tur al alegerilor prezidentiale.

Curtea Constitutionala: Abrogarea infractiunii presiuni asupra justitiei, constitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a decis, marti, ca este constitutionala abrogarea infractiunii presiuni asupra justitiei, dupa ce a respins sesizarea presedintelui Traian Basescu in legatura cu legea care elimina articolul 276 din Legea 286/2009 privind Codul penal, anunta Agerpres. Sesizarea a fost respinsa cu unanimitate de voturi, urmand ca legea sa fie promulgata de seful statului.

Curtea Constitutionala a amanat pentru 9 decembrie decizia privind articolul de incompatibilitate in baza caruia este judecat Klaus Iohannis

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a decis marti repunerea pe rol, pe data de 9 decembrie, a exceptiei de neconstitutionalitate referitoare la dispozitiile privind incompatibilitatea alesilor locali cu functia de reprezentant in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local, transmite Agerpres. Cauza a fost repusa pe rol deoarece judecatorii CCR au nevoie de lamuriri suplimentare si se va cere dosarul de la Curtea de Apel Constanta.

Curtea Constitutionala decide marti cu privire la constitutionalitatea articolului in baza caruia este judecat Iohannis

Curtea Constitutionala CC) ar putea sa decida, marti, daca un articol de lege in baza caruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai multi alesi locali, intre care si candidatul la prezidentiale Klaus Iohannis, este sau nu constitutional. Respectivul articol a fost analizat de judecatorii constitutionali in 7 octombrie, cand s-a decis amanarea pronuntarii unei solutii pana la 4 noiembrie.

Curtea Constitutionala discuta marti sesizarea lui Basescu pe legea care abroga infractiunea presiuni asupra justitiei

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) discuta marti sesizarea presedintelui Traian Basescu in legatura cu Legea pentru abrogarea articolului 276 din Legea 286/2009 privind Codul penal, prin care se elimina infractiunea presiuni asupra justitiei, scrie Agerpres.

Curtea Constitutionala dezbate marti constitutionalitatea articolului in baza caruia ANI l-a declarat incompatibil pe Klaus Iohannis

Curtea Constitutionala ar putea sa decida, marti, daca un articol de lege in baza caruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai multi alesi locali, printre care si pe candidatul la prezidentiale Klaus Iohannis, este sau nu constitutional, anunta Mediafax. Respectivul articol a fost analizat de judecatorii constitutionali in 7 octombrie, cand s-a decis amanarea pronuntarii unei solutii pana la 3 noiembrie. Acest articol din legea ANI prevede ca un ales local se afla in stare de incompatibilitate daca este si reprezentant in adunarile generale ale societatilor de interes local.

Curtea Constitutionala ar putea sa decida, marti, cu privire la constitutionalitatea articolului in baza caruia este judecat Iohannis

Curtea Constitutionala CC) ar putea sa decida, marti, daca un articol de lege in baza caruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai multi alesi locali, intre care si candidatul la prezidentiale Klaus.

Kovesi avertizeaza: Exista riscul ca, dupa alegeri, independenta DNA sa fie afectata

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a avertizat, sambata, ca exista riscul ca, dupa alegerile prezidentiale, independenta DNA sa fie afectata, conform LExpress, citat de b1. ro. Sefa DNA a mai spus ca institutia pe care o conduce are doi aliati de nadejde - Uniunea Europeana si societatea civila.

actualitate, 11:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2226 seconds )