Libnet.ro
UNICEF

01:05

Ziua Mihai Eminescu. Echilibru si dezagregare - Antinomia eminesciana

Adevărul Adevărul,
Ziua Mihai Eminescu. Echilibru si dezagregare - Antinomia eminesciana

In limbaj simplu, cotidian, fenomenul se cheamanebunie,innebunire. Poetul a innebunit, zicea si doamna Slavici, pe care Nichita Stanescu - pe drept sau pe nedrept - nu o iarta. Noi preferam sa numim fenomenul final, dinbiografiasidestinullui Eminescu,dezagregarea logicii. continuă pe Adevărul

Ziua Mihai Eminescu, sarbatorita de buzoieni la un colegiu national si biblioteca judeteana

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. in fiecare an, Colegiul National Mihai Eminescu din Buzau isi sarbatoreste patronul spiritual prin programe artistice organizate cu scopul de a crea punti peste timp cu opera eminesciana. Si Biblioteca Judeteana sarbatoreste 165 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu, printr-o serie de evenimente culturale.

Ziua Mihai Eminescu. Casa Rosie, locul care adaposteste o colectie unica in tara dedicata poetului nepereche

Ziua Mihai Eminescu. Centrul Mihai Eminescu din Barlad este un concept unic la nivel national ca patriomoniu si prezentare. Este locul unde se gaseste capodopera eminesciana si aproape tot ce s-a scris despre Luceafarul poeziei romanesti pana in 2011.

Ziua Mihai Eminescu. 165 de ani de la nasterea poetului nepereche. Povestea de iubire cu fata popii din satul gorjean Florest

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. Cu aceasta ocazie,Eminesciana va avea loc astazi, de la ora 17. 00, la Biblioteca Judetean Christian Tell din Targu Jiu. Poetul nepereche a petrecut o vara intr-un sat din Gorj, unde si-a gasit linistea si inspiratia.

Ziua Mihai Eminescu. Casa din Varatec unde se refugia poetul vara este la un pas de prabusire

Ziua Mihai Eminescu, care marcheaza joi 165 de ani de la nasterea poetului national, este prilej de sarbatoare, desi langa manastirea Varatec, unde Eminescu a creat Calin file din poveste) a ajuns in ultimul hal de degradare. Apelurile repetate facute de personalitati ale culturii romanesti au ramas fara ecou, iar casa risca sa se darame in orice moment. Manastirea, proprietara casei, nu pare deloc interesata sa o transforme in muzeu.

Ziua Mihai Eminescu. Brancusi din Baragan si statuia realizata in semn de omagiu pentru poetul national

Ziua Mihai Eminescu marcheaza astazi 165 de ani de la nasterea poetului national. Mihai Eminescu, poetul-nepereche al neamului romanesc, este slavit si in orasul de pe malul Borcei. Unul dintre cei mai mari sculptori romani, Ion Vlad, cunoscut in strainatate ca Brancusi din Baragan, a realizat un bust al poetului ce se afla amplasat in curtea liceului teoretic Mihai Eminescu.

Ziua Mihai Eminescu. Vietile paralele ale lui marelui poet

Ziua Mihai Eminescu. Astazi, 15 ianuarie, se implinesc 165 de ani de la nasterea poetului national. Romanul Vietile paralele, de Florina Ilis, publicat la Cartea Romaneasca, in 2012, roman-document despre existenta si marea iubire a lui Mihai Eminescu, a fost publicat in limba franceza, la Editions des Syrtes.

Ziua Mihai Eminescu. Viata poetului, reconstituita pas cu pas

Ziua Mihai Eminescu. Astazi, 15 ianuarie, se implinesc 165 de ani de la nasterea poetului national. Eminescu a scris de-a lungul vremii o multime de poezii care au ramas drept mostenire pentru romanii de pretutindeni care se mandresc cu o asemenea comora. De-a lungul vietii s-a plimbat prin fel de fel de orase, iar Adevarul va spune pas cu pas povestea poetului.

Ziua Mihai Eminescu. Cum s-a iubit cu Veronica Micle, care s-a sinucis la 50 de zile dupa moartea poetului, intr-o casa demolata in 2010

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. Eminescu a scris de-a lungul vremii o multime de poezii care au ramas drept mostenire pentru romanilor de pretutindeni care se mandresc cu o asemenea comora. De-a lungul vietii s-a plimbat prin fel de fel de orase, insa ultima pagina din cartea vietii sale a fost scrisa in Bucuresti.

Ziua Mihai Eminescu la Iasi: de la teiul poetului national din Copou la colectia de 10.000 de piese a anticarului Dumitru Grumazescu

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. in Iasi, Eminescu nu este doar o prezenta spirituala, ci si o prezenta care ia cele mai diferite forme materiale, de la teiul lui Eminescu din Copou, la cea mai mica carte din Europa care ii contine una dintre poezii, Luceafarul, aflata in posesia colectionarului Dumitru Grumazescu.

Ziua Mihai Eminescu. La Alba Iulia in 1866: a participat la dezbateri culturale, apoi a facut un popas la hanul La Istratoaie

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. Mihai Eminescu, cel care avea sa ajunga poetul nepereche a participat, in vara anului 1866, la lucrarile ASTREI, ce au avut loc la Alba Iulia. A poposit si la un han din centrul orasului.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2134 seconds )