Libnet.ro
UNICEF

01:05

25 de ani de la Revolutie. Ziua de 22 decembrie 1989: Fuga lui Ceausescu si zeci de mii de oameni in strada, sub tiruri de gloante

Hotnews Hotnews,
 25 de ani de la Revolutie. Ziua de 22 decembrie 1989: Fuga lui Ceausescu si zeci de mii de oameni in strada, sub tiruri de gloante

In 22 decembrie 1989, zeci de mii de bucuresteni au iesit in strada si l-au fortat pe Nicolae Ceausescu sa fuga cu un elicopter. Cateva ore mai tarziu, institutii publice erau atacate de teroristi cu focuri de arma. Medicii de la Ambulanta spun ca au dus zeci de raniti, sub tiruri de gloante, scrie Mediafax. continuă pe Hotnews

22 decembrie 1989, ziua victoriei Revolutiei: Personajele cheie ale condamnarii sotilor Ceausescu (VIDEO)

22 decembrie 1989 a insemnat ziua in care Romania a scapat de regimul comunist. in jurul pranzului, Nicolae Ceausescu si sotia sa, Elena, fugeau de furia multimii iesite in strada la bordul unui.

VIDEO 22 decembrie 1989. Revolutia a inceput in Iasi la doua ore dupa fuga cu elicopterul a cuplului dictatorial

Revolutia de la Iasi a urmat tiparul celor mai multe orase din tara: s-a iesit in strada dupa plecarea lui Nicolae Ceausescu din cladirea Comitetului Central. Dupa 22 decembrie, la Iasi a murit un singur om, impuscat dupa o misiune acasa la o telefonista.

22 decembrie 1989. Primul si singurul militar care a trecut de partea revolutionarilor: Teroristii au fost inventati de esalonul IIsi Securitate

Pe 22 decembrie, in jurul orei 10, in balconul Operei, baza revolutionarilor timisoreni, si-a facut aparitia maiorul Viorel Oancea, de la U. A fost primul si singurul militar care a trecut de partea revolutionarul inaite de fuga lui Nicolae Ceausescu.

Cum mi-am petrecut ziua de 22 decembrie 1989

Imisi amintesc ca, in acea zi teribila, la Universitate, in Bucuresti, vitrinele librariei Eminescu erau sparte si ca in fata statuilor, o masina de pompieri spala asfaltul de singe.

INTERVIU Laszlo T337;kes: in 22 decembrie 1989, pe miscarile populare s-a montat o lovitura de stat

Omul care a insemnat scanteia evenimentelor din decembrie 1989 spune, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul, ca Revolutia a fost furata. Laszlo T337;kes crede ca alegerea lui Klaus Iohannis reprezinta, simbolic, vointa politica a oamenilor de a continua schimbarea de regim. Interviu realizat de Melania Cincea Timpolis), pe baza unei idei, unui concept lansat de Iulia Badea-Gueritee.

Subiectele Zilei: Ion Iliescu, la 25 de ani de la Revolutie, despre teroristi, comunism si relatia cu Elena si Nicolae Ceausescu; Ce a facut presedintele Klaus Iohannis in primele 24 de ore de mandat; Finul baronului Bojin, trimis in judecata

Laszlo Tokes: In 22 decembrie 1989, pe miscarile populare s-a montat o lovitura de stat. Omul care a insemnat scanteia evenimentelor. 22 decembrie '89 - ziua care a schimbat destinul Romaniei. Povestea celor peste 800 de oameni care au murit pentru libertate. De 25 de ani.

Presa internationala rememoreaza evenimentele din Romania la 25 de ani de la Revolutie

Presa internationala comemoreaza Revolutia din Romania din decembrie 1989, la 25 de ani de la aceste evenimente, rememorate de reporteri care s-au aflat pe teren la momentul respectiv sau de romani care au participat la proteste, relateaza Mediafax, intr-un material care trece in revista felul in care evenimentele din '89 sunt amintite de cateva dintre marile publicatii din afara granitelor.

Presa internationala rememoreaza evenimentele din Romania la 25 de ani de la Revolutie

Presa internationala comemoreaza Revolutia din Romania din decembrie 1989, la 25 de ani de la aceste evenimente, rememorate de reporteri care s-au aflat pe teren la momentul respectiv sau de romani care au participat la proteste.

FOTO Ceremonial militar la mormantul eroilor Lucian Marin si Cristian Olaru. Dupa 25 de ani de la Revolutie

Cei doi eroi barladeni morti in urma evenimentelor din decembrie 1989 au fost comemorati de cadrele militare si autoritatile locale. Primarul Constantin Constantinescu nu si-a exprimat regretele direct, in fata familiilor eroilor.

Sondaj INSCOP: La 25 de ani de la Revolutie, romanii nu stiu adevarul despre evenimentele din decembrie 1989

La 25 de ani de la schimbarea de regim, romanii nu cunosc adevarul in legatura cu ce s-a intamplat in decembrie 1989, iar majoritatea considera ca evenimentele de atunci au fost initiate din interiorul.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,201 seconds )