Libnet.ro
UNICEF

21:00

ACTUALIZAT Parlamentul a votat guvernul tehnocrat. Dacian Ciolos: Prin votul de investitura se face un transfer de legitimitate democratica acum si aici. Acest guvern nu poate sa fie altfel decat si al dumnevoastra

Hotnews Hotnews,
 ACTUALIZAT Parlamentul a votat guvernul tehnocrat. Dacian Ciolos: Prin votul de investitura se face un transfer de legitimitate democratica acum si aici. Acest guvern nu poate sa fie altfel decat si al dumnevoastra

Guvernul format din tehnocrati condus de Dacian Ciolos a primit marti votul de investitura din partea Parlamentului. Noul Guvern a primit 389 de voturi pentru si 115 impotriva, in conditiile in care toate partidele exceptand ALDE, condus de Calin Popescu Tariceanu, au anuntat ca vor vota pentru acest nou executiv. Ciolos a insistat in discursurile sale ca isi doreste ca guvernarea sa fie deschisa catre societatea civila in incercarea de a recastiga increderea cetatenilor, precizand insa ca va avea un dialog permanent si deschis si cu parlamentul. Vezi in articol desfasurarea LIVETEXT a sedintei Parlamentului. continuă pe Hotnews

Votul in Parlament pentru guvernul lui Dacian Ciolos, amanat pentru ora 12.30

Cele doua Camere ale Parlamentului urmeaza sa se reuneasca marti, la ora 12. 30, pentru a vota ministrii cabinetului Dacian Ciolos. Initial, votul era programat sa inceapa la ora 10. Pana atunci, mai sunt de audiat in comisii doi ministri propusi sa faca parte din noul guvern.

LISTA completa a ministrilor in guvernul Dacian Ciolos. Vicepremieri Costin Borc si Vasile Dancu, Cristina Guseth la Justitie, multi ministri cu experienta europeana, dar si oameni din societatea civila

Premierul desemnat Dacian Ciolos si-a anuntat duminica, la Parlament, guvernul pe care il propune, o surpriza fiind numele unuia dintre cei doi vicepremieri, fiind nominalizat Costin Grigore Borc, care se va ocupa si de ministerul economiei. Celalalt vicepremier - si ministru al Dezvoltarii si Administratiei este Vasile Dancu, fost membru PSD. Intreaga lista a cabinetului propus si declaratiile premierului desemnat, in textul articolului.

Dacian Ciolos, despre retragerea Cristinei Guseth de pe lista cu ministri

Premierul desemnat si votat de Parlament, Dacian Ciolos, a declarat, marti, ca s-a consultat cu Cristina Guseth, inainte de a o retrage de pe lista ministrilor propusi pentru Cabinetul sau si a explicat ca a dorit ca Guvern sau sa inceapa cu o legitimitate clara.

Guvernul tehnocrat a schimbat programul de gura partidelor

Premierul Dacian Ciolos a scos din programul de guvernare obiectivul de a organiza alegeri locale in doua tururi de scrutin, la presiunea celor doua mari partide PSD si PNL care sunt net avantajate de sistemul cu un singut tur de scrutin.

Dacian Ciolos, dupa ce Liviu Dragnea i-a urat bun venit in cadrul PSD la sedinta de duminica a social-democratilor: E periculos ce ziceti

Liderul social-democrat Liviu Dragnea i-a urat lui Dacian Ciolos, duminica, in deschiderea sedintei Comitetului Executiv National al PSD, bun venit in cadrul PSD, dandu-i apoi cuvantul premierului desemnat, la reuniune. Dacian Ciolos i-a raspuns lui Dragnea: E periculos ce ziceti. Nu, eu ma simt binevenit in mijlocul dumneavoastra, in calitatea pe care o am acum, e vorba de un Guvern tehnocrat fara sprijin politic apriori, dar sper sa putem obtine sprijinul politic atat prin modul in care am structurat echipa guvernamentala, cat si prin ceea ce urmarim sa facem, potrivit Agerpres.

Cine n-a votat Guvernul Ciolos

Majoritatea parlamentarilor PSD si PNL s-au conformat deciziei politice de partid si au votat Guvernul Dacian Ciolos, in ciuda nemultumirilor exprimate pe la colturi cu privire la noua componenta a Executivului. Au existat insa si multi parlamentari rebeli care, in spatele unui vot secret, au votat impotriva. Marti seara, noul Guvern a depus juramantul la Cotroceni.

GuvernulTAU |Dacian Ciolos vrea o platforma online in care societatea sa discute cu Guvernul

Noul guvern desemnat de premierul Dacian Ciolos vrea sa creeze o platforma online prin care societatea sa discute cu Guvernul. Initiativa face parte dintr-o lista de prioritati parte din programul de guvernare al noului guvern.

Premierul desemnat Dacian Ciolos a anuntat echipa de ministri

Vicepremierii propusi sunt Costin Grigore Borc si Vasile Dancu *ACTUALIZARE 14:30 Premierul desemnat Dacian Ciolos a anuntat, astazi, echipa de ministri, intr-o conferinta de presa, la Camera Deputatilor. Astfel, lista membrilor Guvernului propusa de Dacian Ciolos este: Vicepremier si Ministrul Economiei: Costin Grigore Borc Vicepremier si Ministrul Dezvoltarii: Vasile Dancu Ministrul Afacerilor Externe: Lazar Comanescu Ministrul Afacerilor Interne: Petre Toba Ministrul Agriculturii: Achim Irimescu Ministrul Apararii Nationale: Mihnea Motoc Ministrul Culturii: Vlad Alexandrescu Ministrul Energiei: Victor Vlad Grigorescu Ministrul Educatiei: Adrian Curaj Ministrul Finantelor Publice: Anca Paliu Dragu Ministrul Fondurilor Europene: Aura Carmen Raducu Ministrul Justitiei: Cristina Guseth Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor: Cristiana Pasca Palmer Ministrul Muncii: Claudia Anca Moarcas Ministrul pentru Societatea Informationala: Marius Raul Bostan Ministrul Sanatatii: Andrei Baciu Ministrul Tineretului si Sportului: Elisabeta Lipa Ministrul Transporturilor: Marian Costescu Ministrul pentru Dialog Social: Violeta Alexandru Seful Cancelariei Primului Ministru: Ioan Dragos Tudorache Ministrul delegat pentru Relatiile cu Romanii de Preturindeni: Dan Stoenescu Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul si Societatea Civila: Cristian Ciprian Bucur.

Costin Borc, vicepremier in Guvernul Dacian Ciolos, a fost secretarul personal al lui Corneliu Coposu

Vasile Dancu, propus de premierul desemnat Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Dezvoltarii Regionale, membru al PSD timp de aproape zece ani, si Costin Grigore Borc, nominalizat pentru portofoliul de la Economie, sunt propusi si pentru posturile.

REACTIE. Ce spune Iohannis despre Guvernul Dacian Ciolos

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, la TVR1, ca Guvernul prim-ministrului desemnat Dacian Ciolos poate sa fie si crede ca va fi un Executiv cu care va colabora foarte bine, el precizand totodata ca nu a avut obiectii fata de propunerile.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 21:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2284 seconds )