Libnet.ro
UNICEF

13:45

Votul in Parlament pentru guvernul lui Dacian Ciolos, amanat pentru ora 12.30

Hotnews Hotnews,
 Votul in Parlament pentru guvernul lui Dacian Ciolos, amanat pentru ora 12.30

Cele doua Camere ale Parlamentului urmeaza sa se reuneasca marti, la ora 12. 30, pentru a vota ministrii cabinetului Dacian Ciolos. Initial, votul era programat sa inceapa la ora 10. Pana atunci, mai sunt de audiat in comisii doi ministri propusi sa faca parte din noul guvern. continuă pe Hotnews

LISTA completa a ministrilor in guvernul Dacian Ciolos. Vicepremieri Costin Borc si Vasile Dancu, Cristina Guseth la Justitie, multi ministri cu experienta europeana, dar si oameni din societatea civila

Premierul desemnat Dacian Ciolos si-a anuntat duminica, la Parlament, guvernul pe care il propune, o surpriza fiind numele unuia dintre cei doi vicepremieri, fiind nominalizat Costin Grigore Borc, care se va ocupa si de ministerul economiei. Celalalt vicepremier - si ministru al Dezvoltarii si Administratiei este Vasile Dancu, fost membru PSD. Intreaga lista a cabinetului propus si declaratiile premierului desemnat, in textul articolului.

LIVE TEXT. Dacian Ciolos, in Parlament: Ne asumam o guvernare bazata pe transparenta. Cine va vota pentru noul Cabinet

Premierul desemnat Dacian Ciolos si-a prezentat in Parlament programul de guvernare pentru care trebuie sa primeasca votul alesilor. Grupurile parlamentare ale PNL, PSD, UDMR, UNPR, precum si minoritatile nationale au anuntat ca vor vota pentru guvernul Ciolos, in timp ce ALDE a spus ca nu va sustine Cabinetul.

Vasile Dancu, aviz favorabil la audieri: Pretul caldurii in Bucuresti trebuie marit, e cel mai mic din tara. E nevoie de reforma resurselor umane din administratia publica

Ora 10. 30: Vasile Dancu a primit aviz favorabil de la cele doua comisii de administratie publica si amenajarea teritoriului, cu o singura abtinere.

ACTUALIZAT Parlamentul a votat guvernul tehnocrat. Dacian Ciolos: Prin votul de investitura se face un transfer de legitimitate democratica acum si aici. Acest guvern nu poate sa fie altfel decat si al dumnevoastra

Guvernul format din tehnocrati condus de Dacian Ciolos a primit marti votul de investitura din partea Parlamentului. Noul Guvern a primit 389 de voturi pentru si 115 impotriva, in conditiile in care toate partidele exceptand ALDE, condus de Calin Popescu Tariceanu, au anuntat ca vor vota pentru acest nou executiv. Ciolos a insistat in discursurile sale ca isi doreste ca guvernarea sa fie deschisa catre societatea civila in incercarea de a recastiga increderea cetatenilor, precizand insa ca va avea un dialog permanent si deschis si cu parlamentul. Vezi in articol desfasurarea LIVETEXT a sedintei Parlamentului.

Ministrii propusi de Dacian Ciolos, audiati incepand cu ora 13.00 in comisiile de specialitate

Ministrii propusi de premierul desemnat Dacian Ciolos urmeaza sa fie audiati incepand cu ora 13. 00, in comisiile de specialitate din Parlament, iar ulterior sa primeasca votul de investitura, marti, in plenul reunit al legislativului.

Surse: Cristina Guseth, retrasa din Guvern de Dacian Ciolos in urma prestatiei din Parlament

Premierul desemnat Dacian Ciolos a hotarat in aceasta seara sa retraga pe Cristina Guseth din fruntea Ministerului Justitiei, in urma prestatiei dezastruoase in comisiile de specialitate ale Parlamentului, au declarat surse politice pentru Adevarul. Cristina Guseth primise aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului insa raspunsurile sale au fost mult sub asteptari.

Dacian Ciolos: Decizia de a o retrage pe Cristina Guseth de la portofoliul Justitiei am luat-o impreuna, dupa o discutie cu dansa

Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca decizia de a retrage propunerea Cristinei Guseth la functia de ministru al Justitiei a fost una luata impreuna, dupa o discutie cu aceasta. Am avut o discutie cu dansa si impreuna am luat aceasta decizie, a spus Ciolos, dupa ce cabinetul sau a primit votul de investitura din partea Parlamentului.

Costin Borc, vicepremier in Guvernul Dacian Ciolos, a fost secretarul personal al lui Corneliu Coposu

Vasile Dancu, propus de premierul desemnat Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Dezvoltarii Regionale, membru al PSD timp de aproape zece ani, si Costin Grigore Borc, nominalizat pentru portofoliul de la Economie, sunt propusi si pentru posturile.

GuvernulTAU |Dacian Ciolos vrea o platforma online in care societatea sa discute cu Guvernul

Noul guvern desemnat de premierul Dacian Ciolos vrea sa creeze o platforma online prin care societatea sa discute cu Guvernul. Initiativa face parte dintr-o lista de prioritati parte din programul de guvernare al noului guvern.

Dacian Ciolos, despre retragerea Cristinei Guseth de pe lista cu ministri

Premierul desemnat si votat de Parlament, Dacian Ciolos, a declarat, marti, ca s-a consultat cu Cristina Guseth, inainte de a o retrage de pe lista ministrilor propusi pentru Cabinetul sau si a explicat ca a dorit ca Guvern sau sa inceapa cu o legitimitate clara.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,229 seconds )