Libnet.ro
UNICEF

01:05

Adoptata Contextul

Libnet Ro
Legea care permite devansarea alegerilor prezidentiale, promulgata de Iohannis

Legea care permite devansarea alegerilor prezidentiale, promulgata de Iohannis

Legea privind modificarea datei alegerilor prezidentiale a fost promulgata, marti, de Klaus Iohannis. Actul normativ prevede ca alegerile pot fi organizate cu cel mult trei luni anterior lunii in care expira mandatul de sef al statului, respectiv in luna noiembrie. Legea a fost adoptata de Parlament in contextul in care presedintele Klaus Iohannis intentioneaza sa candideze pentru o functie oficiala la nivel european.

Guvernul vrea sa prelungeasca plafonarea preturilor politelor RCA pana la 30 iunie 2024

Guvernul vrea sa prelungeasca plafonarea preturilor politelor RCA cu inca trei luni, pana la data de 30 iunie 2024, pentru a combate cresterea excesiva a preturilor ce poate avea loc fin cauza dezechilibrelor din piata. Plafonarea RCA se prelungeste Va anunt ca am publicat in transparenta o propunere de prelungire a plafonarii tarifelor RCA pana la 30 iunie 2024. Asta pentru ca la 31 martie expira prelungirea adoptata la finalul lui 2023, cand am propus sa fie pastrate ca preturi de referinta pentru politele RCA valorile din 28 februarie 2023, fiind permisa o ajustare a politelor de 6,8% echivalentul ratei prognozate a inflatiei). Este o solutie temporara, in contextul in care exista inca probleme nerezolvate in piata asigurarilor auto, care se traduc printr-o piata caracterizata de un dezechilibru intre cerere si oferta, a scris Ministrul Finantelor, Marcel Bolos. pe pagina sa de Facebook.

Legea 2 Mai a fost adoptata. Alina Gorghiu: Nu poti sa vinzi cocaina sau heroina, sa distrugi vieti si dupa sa umbli liber pe strazi

Legea 2 Mai, care prevede inchisoare cu executare pentru traficantii de droguri a fost aprobata de Camera Deputatilor dupa ce,anul trecut, Senatul a adoptat proiectul, in calitate de prim for sesizat. Actul normativ a fost initiat in contextul accidentului provocat de Vlad Pascu in august 2023 la 2 Mai.

Consiliul Concurentei analizeaza modul in care titularii de licente software influenteaza licitatiile

Consiliul Concurentei analizeaza conduita adoptata de detinatorii de licente software fata de distribuitori, in contextul participarii acestora la licitatii, avand ca obiect licente software.

Legea 2 Mai a fost adoptata de Camera Deputatilor: Traficantii de droguri merg obligatoriu la puscarie

Camera Deputatilor a adoptat, marti, in calitate de for decizional, Legea 2 Mai, care prevede ca traficantii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Totodata, proiectul de lege stipuleaza ca tranzactionarea cu produse care au efecte psihoactive constituie infractiune si este pedepsita cu inchisoare de la trei la 10 ani. Actul normativ a fost initiat in contextul accidentului provocat in august 2023 la 2 Mai, unde un baiat de 19 ani care conducea baut a intrat cu masina intr-un grup de tineri si a ucis doi studenti.

Japonia introduce o taxa de 13 dolari pentru excursionistii care vor sa urce pe Muntele Fuji

Pasionatii de drumetii montane care vor dori sa urmeze cel mai popular traseu amenajat pe Muntele Fuji vor trebui sa plateasca 13 dolari incepand din luna iulie, o masura adoptata pentru a reduce aglomeratia in contextul turismului de masa, relateaza agentia AFP, citata de Agerpres. v.

Ministerul de Finante modifica deja Ordonanta trenulet adoptata saptamana trecuta: Unii bugetari nu vor primi majorarea salariala de 5% Reorganizarea institutiilor din subordinea Parlamentului, amanata

Ministerul Finantelor a pregatit deja o modificare a Ordonantei trenulet adoptata saptamana trecuta. Ministerul vrea sa nu se mai acorde in 2024 majorarea salariala de 5% pentru personalul din Justitie care a primit anul acesta cresteri de salarii de bazaindemnizatii de incadrare. De asemenea, proiectul amana pana la 30 iunie 2024 reorganizarea institutiilor din subordinea Parlamentului, in contextul in care deja si reorganizarea ministerelor e in intarziere. Aceste reorganizari pentru reducerea cheltuielilor statului au fost promise de coalitia PSD-PNL mediului de afaceri, in contextul adoptarii noilor taxe si cresterii de taxe si impozite, pentru ca acesta sa nu simta ca duce singur povara acoperirii deficitului bugetar. Numai ca in timp ce unele taxe au crescut deja si altele vor creste de la 1 ianuarie 2024, reorganizarea institutiilor statului tot e amanata.

in ce conditii va fi permis importul de cereale din Ucraina - ordonanta adoptata de Guvern OUG va fi aplicata pana la sfarsitul anului

Guvernul a adoptat, joi, ordonanta de urgenta privind instituirea unui mecanism de consultare si reactie coordonata in contextul implementarii sistemului de autorizare la export introdus de Ucraina pentru produsele agricole. Ministrul Florin Barbu a explicat ca importurile de grau, porumb, floarea soarelui si soia vor fi permise doar in baza unui acord de punere pe piata eliberat de Ministerul roman al Agriculturii si numai pentru fermierii si procesatorii care demonstreaza ca au nevoie de aceste cantitati pentru completarea stocurilor.

Reactia reprezentantilor jocurilor de noroc, dupa Ordonanta adoptata

Federatia Organizatorilor de Jocuri de Noroc din Romania pledeaza pentru un sistem legislativ si fiscal predictibil si considera ca masurile recent adoptate isi vor putea dovedi eficienta daca aceasta reforma se va intinde cel putin pe un interval mediu de timp, oferind celor care activeaza in acest domeniu predictibilitate. intelegem, in contextul socio-economic actual, necesitatea .

Romania adopta masuri de protectie pe teritoriul national in imediata vecinatate a zonei de conflict din Ucraina. DOCUMENT

Intr-o sedinta a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta a fost adoptata o Hotarare prin care se implementeaza masuri pentru avertizarea cetatenilor romani aflati in zona de granita cu Ucraina. Hotararea tine cont de evenimentele recente inregistrate si de contextul geopolitic actual determinat de conflictul militar al Rusiei asupra Ucrainei, care au generat atacuri recente .

Cristian Seidler, dupa amanarea de la CCR: Chiar daca ar spune intr-un final ca e perfect constitutionala, legea nu desfiinteaza nicio pensie speciala. Fara reformele privind pensiile, riscam sa pierdem miliarde de euro (VIDEO)

Legea adoptata de Parlament nu desfiinteaza nicio pensie speciala, ci le salveaza, a declarat deputatul USR Cristian Seidler, miercuri, la Stirile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, in contextul in care Curtea Constitutionala a amanat pentru 2 august discutarea sesizarii formulate de inalta Curte in privinta modificarilor aduse la legea referitoare la pensiile de serviciu. Totodata, dezbaterea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul a fost amanata de CCR pentru 21 septembrie.

Tomac (PMP), despre asa-zisa reforma a pensiilor speciale: Haos. Toate deciziile Guvernului PSD-PNL au fost catastrofale. Sunt sceptic in ce priveste flexibilitatea Comisiei. Vom pierde miliarde din PNRR (VIDEO)

Legea pensiilor speciale, adoptata de Parlament, ar incalca recomandarea Comisiei Europene prin faptul ca PNL-istii au introdus amendamentul referitor la perioada de gratie de cinci ani acordata magistratilor care indeplinesc conditia de vechime. Decizia ministrului Justitiei, Alina Gorghiu, si a altor liberali, a venit in contextul valului de pensionari din magistratura.

fanatik.ro: Coalitia vrea sa mareasca indemnizatiile pentru fostii revolutionari. O exceptie de la o ordonanta adoptata acum cinci luni

Indemnizatiile pentru revolutionarii din 1989 au fost inghetate la acelasi nivel de mai bine de un deceniu, inclusiv pentru anul in curs. insa o serie de parlamentari din partidele de guvernamant vor sa le majoreze, dupa ce un demers similar din partea Guvernului nu a fost dus pana la capat, in contextul aparitiei crizei incasarilor la buget.

Nicolae Ciuca: Ordonanta privind reducerea cheltuielilor va fi adoptata saptamana viitoare

Prim-ministrul Nicolae Ciuca a precizat ca, saptamana viitoare, cel tarziu, va fi adoptata de catre Executiv ordonanta privind reducerea cheltuielilor bugetare, insa exclude o supraimpozitare pentru mediul privat, deoarece nu ar fi corect ca statul sa introduca astfel de taxe, in contextul in care incurajeaza mediul privat sa faca investitii si sa se dezvolte.

Rezolutie de sustinere a Republicii Moldova pentru aderarea la UE, adoptata in Comisia Comuna pentru Integrare Europeana

Comisia Comuna pentru Integrare Europeana dintre Parlamentul Republicii Moldova si Parlamentul Romaniei a adoptat pe 28 martie o rezolutie de sustinere a Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeana, in contextul obtinerii statutului de tara candidat la Uniunea Europeana.

Cand vor primi romanii cu pensii mai mari de 4000 de lei banii retinuti de stat inapoi

S-a decis cand isi vor primi banii inapoi romanii care au pensii mai mari de 4. 000 de lei si au platit timp de un an contributia la sanatate de 10%. Oamenii isi vor primi banii inapoi in decurs de un an de zile. Pensionarii vor primi banii inapoi in decurs de un an Potrivit informatiilor existente, acest lucru va fi prevazut in actul care va fi adoptat de Guvern, dupa ce judecatorii CCR au stabilit ca retinerea contributiei de sanatate este neconstitutionala. Persoanele care au o pensie de 4500 de lei vor primi de la stat aproximativ 600 de leian, ceea ce inseamna 50 de lei pe luna. Fostii magistati ar putea primi de 30 de ori mai mult. Adica, 1. 600 de leiluna, ceea ce inseamna 19. 200 de leian, potrivit Antena3. Dupa ce decizia va aparea in Monitorul Oficial, pensiile vor fi reintregite pentru persoanele care au platit deja aceste contributii. Potrivit unei ordonante de urgenta adoptata in decembrie 2021 si care a intrat in vigoare din ianuarie 2022, toti pensionarii care au pensii mai mari de 4. 000 de lei au platit 10 % contributie la sanatate, adica dublu fata de toti ceilalti oameni. Decizia a fost luata in contextul pandemiei, pentru a sprijini sistemul de sanatate. in prezent, sunt 200. 000 de persoane cu pensie de peste 4. 000 de lei in Romania exista acum 200. 000 de pensionari care au peste 4. 000 de lei pensie. Mai exact, avem 108. 000 de persoane care au pensii intre 4. 000 si 5. 000 de lei si 91. 000 de persoane care castiga peste 5. 000 de lei. O veste trista apare pentru 1,8 milioane de romani nascuti dupa 1968. Ei vor fi puternic afectati la pensii. Problemele demografice ale Romaniei se vor acutiza in urmatorii 20-30 de ani, declinul sistemului de pensii urmand sa inceapa in anul 2030, cand o mare parte din decretei vor iesi la pensie. in prezent, numarul angajatilor cu carte de munca este putin mai mare decat cel al pensionarilor, ceea ce confera o oarecare stabilitate. Concret, numarul de salariati activi este la acest moment de 5,71 milioane persoane, potrivit datelor furnizate de catre Inspectia Muncii. Dintre acestia, 4,5 milioane de angajati sunt din mediul privat, iar 1,2 milioane lucreaza la stat.

VIDEOLIVE Conferinta Deloitte Un nou inceput in activitatea de control fiscal in Romania

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 1882022 prin care se modifica si se completeaza Codul de procedura fiscala va modifica modalitatea de desfasurare a controalelor fiscale din Romania. Intrata in vigoare la finalul anului trecut, ordonanta a fost adoptata in contextul reformei administratiei fiscale din Romania si va avea un impact semnificativ asupra tuturor contribuabililor romani, precum si a relatiei dintre acestia si ANAF.

Companiile si persoanele fizice trebuie sa se pregateasca pentru modificarile recente ale Codului de procedura fiscala

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 1882022 prin care se modifica si se completeaza Codul de procedura fiscala va modifica modalitatea de desfasurare a controalelor fiscale din Romania. Intrata in vigoare la finalul anului trecut, ordonanta a fost adoptata in contextul reformei administratiei fiscale din Romania si va avea un impact semnificativ asupra tuturor contribuabililor romani, precum si a relatiei dintre acestia si ANAF.

Noile reguli in materia controalelor fiscale o schimbare de perspectiva

Modalitatea de desfasurare a controalelor fiscale se schimba odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 1882022, prin care se modifica si se completeaza Codul de procedura fiscala, adoptata in contextul reformei administratiei fiscale din Romania.

Noile reguli in materia controalelor fiscale - o schimbare de perspectiva

Modalitatea de desfasurare a controalelor fiscale se schimba odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 1882022, prin care se modifica si se completeaza Codul de procedura fiscala, adoptata in contextul reformei administratiei fiscale din Romania.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2061 seconds )