Libnet.ro
UNICEF

14:30

Alarma: Pesta porcina africana va cuprinde intreaga Asie

Adevărul Adevărul,
Alarma: Pesta porcina africana va cuprinde intreaga Asie

Organizatia pentru Agricultura si Alimente a Natiunilor Unite FAO), atrage atentia ca pesta porcina africana persista in China si ca epidemia se va raspandi aproape sigur in alte state asiatice, transmite Reuters, citata de news. ro. continuă pe Adevărul

incepe plata despagubirilor pentru crescatorii de animale afectati de pesta porcina africana

Proprietarii de animale afectati pesta porcina africana vor pimi despagubiri. incepand de luni, 10 septembrie, vor fi achitate sumele pentru despagubirea crescatorilor de porci afectati de Pesta Porcina Africana PPA), din localitatile in care a fost confirmat virusul PPA si s-a aplicat masura uciderii preventive a suinelor, in vederea limitarii raspandirii acestuia.

Pesta porcina africana se raspandeste amenintator: 32 de focare, confirmate in 5 localitati

Pe zi ce trece, tot mai multe imbolnaviri de pesta porcina africana se confirma. Conform prefectului judetului, George Iacob, in judetul Calarasi, pana sambata, 8 septembrie, au fost confirmate 32 de focare. Se pare ca boala evoluaza rapid in comuna Perisoru, unde, in ultimele 3 zile s-au inregistrat 10 cazuri.

Focar de pesta porcina africana, confirmat in judetul Giurgiu

Sambata a fost confirmat un focar de pesta porcina africana in judetul Giurgiu. Focarul de PPA a fost confirmat intr-o gospodarie din satul Branistari, comuna Calugareni, informeaza.

VIDEO Ferma din Puiesti in care a fost depistata pesta porcina africana a fost izolata. Masinile care ies din sat sunt controlate de politisti si jandarmi

Al treilea focar de pesta porcina africana a fost confirmat, joi seara, in judetul Buzau. Dupa existentei bolii la unul dintre cei patru porci morti, dintr-o ferma aflata in Puiestii de Jos, au fost sacrificati azi-noapte 90 de porci. Vineri au fost luate masuri de dezinfectie completa a fermei afectate si a vecinatatilor, izolarea perimetrului, interzicerea transportului de carne sau semipreparate din carne in zona si avertizarea locuitorilor.

ANSVSA: 826 de focare de pesta porcina africana, confirmate in 11 localitati

Numarul focarelor de pesta porcina africana de pe teritoriul Romaniei a ajuns la 826, acestea fiind active in 190 de localitati din 11 judete, iar numarul total al porcilor afectati de boala sau ucisi a.

ANSVSA: 826 de focare de pesta porcina africana, confirmate in 11 localitati

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA) a anuntat ca de la debutul epidemiei de pesta porcina africana s-au inregistrat 826 de focare, in 190 de localitati din unsprezece judete. Aproape 160. 000 de porci afectati de boala au fost eliminati. in judetul Calarasi, 4 localitati sunt afectate si au fost confirmate 20 de focare.

inca cinci localitati din Buzau au fost puse sub supraveghere, dupa aparitia unui nou focar de pesta porcina africana

Prezenta virusului Pestei Porcine Africane a fost confirmata, luni dupa-amiaza, la porcii domestici dintr-o gospodarie individuala situata in comuna braileana Galbenu, aflata la granita cu judetul Buzau. Este motivul pentru care in zona de supraveghere a focarului sunt incluse si localitati din judetul Buzau, respectiv: Robeasca, Mosesti, Ghergheasa, Balaceanu si Amara.

Incendiu violent la o ferma din Braila unde exista un focar de pesta porcina africana: 1.700 de animale au ars de vii

La ferma de la Tichilesti, unde se afla circa 35. 000 de porci, a fost gasit acum zece zile un focar de infectie cu virusul pestei porcine africane. Animalele erau in curs de ucidere, conform normelor legale. Se pare ca incendiul a pornit de la un scurt circuit, insa anchetatorii nu exclud ca focul sa fi fost pus.

Focar de pesta porcina africana langa Cavadinesti, judetul Galati. Au fost omorati 42 de porci de la o ferma

Potrivit autoritatilor, porcii din gospodariile din localitatile invecinate cu focarul nu vor fi ucisi preventiv, insa au fost luate masuri speciale de carantina, care includ interzicerea transportului in zona a animalelor, a carnii de porc, a furajelor si a altor produse folosite in zootehnie.

Focar de pesta porcina africana langa satul Cavadinesti, judetul Galati. 42 de porci de la o ferma, omorati

Potrivit autoritatilor, porcii din gospodariile din localitatile invecinate cu focarul nu vor fi ucisi preventiv, insa au fost luate masuri speciale de carantina, care includ interzicerea transportului in zona a animalelor, a carnii de porc, a furajelor si a altor produse folosite in zootehnie.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2034 seconds )