Libnet.ro
UNICEF

09:15

Apel de solidaritate cu Horia-Roman Patapievici si Mircea Mihaies impotriva stigmatizarilor proferate de premierul Victor Ponta

România Liberă România Liberă,
Apel de solidaritate cu Horia-Roman Patapievici si Mircea Mihaies impotriva stigmatizarilor proferate de premierul Victor Ponta

90 de personalitati ale culturii si vietii publice romanesti au semnat un apel la solidaritate cu fostul director al Institutului Cultural Roman ICR), Horia-Roman Patapievici, precum si cu ceilalti membri ai conducerii institutului, acuzati de premierul Victor Ponta de fascism si atitudine anti-romaneasca. continuă pe România Liberă

Odata cu Horia-Roman Patapievici, premierul Victor Ponta ii exileaza din cultura romana pe Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Octavian Goga si Emil Cioran

Motivul pentru care prim-ministrul Victor Ponta a refuzat sa contrasemneze decretele de decorare emise recent de presedintele Traian Basescu a fost clar exprimat de catre acesta. Este vorba, a spus premierul, de persoane care au facut deseori declaratii si au exprimat opinii anti-romanesti. Suntem inclinati sa credem ca, daca ar fi fost pus in situatia de a contrasemna decorarea lui Eminescu, Caragiale, Goga ori Cioran, dl Victor Ponta, indignat de urmatoarele declaratii si opinii anti-romanesti ale acestora, ar fi scris la fel de nervos NU: Mihai Eminescu: Dar domnilor! Mi-e rusine sa fiu roman! Dar ce fel de roman? Roman care vrea a-si fi insusit monopolul, privilegiul patriotismului si-a nationalitatei - asa roman de parada mi-e rusine sa fiu. Opere, vol. IX, p. Citeste reactiile lui Vlad Zografi, Ioan Stanomir, Radu Vancu, Vladimir Tismaneanu la declaratiile lui Victor Ponta privitoare la Horia-Roman Patapievici si Mircea Mihaies.

Horia Roman Patapievici: Intoleranta redevine atitudinea dominanta acolo unde sentimentul certitudinii adevarului e prezent

Intr-o conferinta sustinuta in 1999 la Munchen, sub titlul Setea de infailibilitate si teama de pluralism, Horia Roman Patapievici a vorbit pe larg despre pluralism si toleranta fata de diversitate. Pluralismul este echivalent cu toleranta fata de diversitate si . toleranta fata de diversitate este incompatibila cu ideea ca adevarul este manifest, spunea Patapievici, concluzionand astfel: Lipsiti de sprijinul echivoc al adevarurilor absolute, trebuie sa invatam cum sa traim fara certitudine si totusi fara a fi paralizati de ezitare. Citeste in articol textul integral al conferintei sustinute de Horia Roman Patapievici.

Mircea Mihaies il da in judecata pe premierul Victor Ponta

Scriitorul Mircea Mihaies il va da in judecata pe Victor Ponta, dupa ce premierul a declarat miercuri ca a refuzat decorarea lui Horia Roman Patapievici si Mircea Mihaies pentru ca au exprimat opinii anti-romanesti, chiar fasciste, informeaza B1 TV.

Scriitorul Mircea Mihaies il actioneaza in judecata pe premierul Victor Ponta

Scriitorul Mircea Mihaies a anuntat ca il va da in judecata pe premierul Victor Ponta, dupa ce acesta a refuzat miercuri decorarea sa si a lui Horia Roman Patapievici pe motiv ca au exprimat opinii anti-romanesti, chiar fasciste.

Mircea Mihaies anunta ca il va da in judecata pe premierul Ponta, care l-a numit fascist

Fostul vicepresedinte al Institutului Cultural Roman ICR) Mircea Mihaies a declarat, joi, ca il va da in judecata pe Victor Ponta, care l-a catalogat fascist, scriitorul refuzand sa faca alte comentarii.

Radu F Alexandru: Victor Ponta are un complex fata de lotul Patapievici

Vicepresedinte PDL, Radu F Alexandru, se arata revoltat de refuzul premierului Victor Ponta de a le acorda inalte decoratii lui Horia Roman Patapievici, Mircea Mihaies si Tania Radu si considera ca prim-ministrul Romaniei are un complex fata de lotul Patapievici.

Monica Macovei: Ponta este un politruc sovietic care se teme de cei care gandesc si sunt liberi. Vrea sa fim toti ca la festivalul comunist Cantarea Romaniei

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat joi ca Victor Ponta este un politruc sovietic care se teme de cei care gandesc si sunt liberi, iar cine nu-i aduce osanale si nu-l lauda este fascist. Declaratia vine ca reactie la decizia premierului de a refuza sa contrasemneze decorarea intelectualilor Horia Roman Patapievici, Mircea Mihaies, Tania Radu, Dan Croitoru, care au condus Institutul Cultural Roman, spunand despre ei ca ar avea opinii anti-romanesti, chiar fasciste.

Scriitorul Mircea Mihaies il da in judecata pe premierul Victor Ponta, pentru ca l-a facut fascist

Scriitorul Mircea Mihaies il va da in judecata pe premierul Victor Ponta, dupa ce seful Executivului l-a catalogat drept fascist si a refuzat ca contrasemneze decretul pentru decorarea sa, conform B1. ro. Mihaies a fost vicepresedinte ICR in perioada 2005-2012.

Analiza. De ce este grava acuzatia de fascist adusa de Ponta lui Mircea Mihaies

Istorici si critici literari au analizat pentru Romania libera sintagma fascist batran folosita de Victor Ponta la adresa scriitorului Mircea Mihaies foto). Printre explicatiile acestei iesiri neonorante regasim lipsa de cultura istorica a premierului, dar si o retorica electorala care apare uneori in discursul unor partide socialiste din Europa.

Societatea Timisoara protesteaza vehement fata de grosolana jignire adusa lui Mircea Mihaies de catre Ponta

Organizatiile si asociatiile civice din Timisoara s-au solidarizat cu scriitorul Mircea Mihaies, despre care Victor Ponta sustinea ca ar avea idei si atitudini fasciste.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 09:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2101 seconds )