Libnet.ro
UNICEF

23:45

BREXIT. Republica Irlanda respinge ideea unui referendum pentru unirea cu Irlanda de Nord

România Liberă România Liberă,
BREXIT. Republica Irlanda respinge ideea unui referendum pentru unirea cu Irlanda de Nord

Liderii din Republica Irlanda si din provincia Irlanda de Nord - componenta a Regatului Unit - au respins un apel al Sinn Fein, fosta ramura politica a Armatei Republicane Irlandeze IRA), la un referendum privind reunificarea insulei dupa decizia britanicilor de a iesi din Uniunea Europeana. continuă pe România Liberă

BREXIT. Scotia se gandeste la un referendum pentru independenta

Optiunea organizarii unui al doilea referendum privind independenta Scotiei este pe masa, a declarat vineri prim-ministrul Scotiei, Nicola Sturgeon, care a precizat ca majoritatea scotienilor au votat joi contra iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, informeaza AFP si Reuters, preluate de Agerpres.

BREXIT. Vicepremierul Irlandei de Nord cere un referedum pentru unirea cu Republica Irlanda

Vicepremierul provinciei Irlanda de Nord, Martin McGuinness, care este si liderul partidului Sinn Fein, a propus, vineri, organizarea unui referendum pentru a determina unirea acestei regiuni, componenta a Regatului Unit, cu Republica Irlanda.

BREXIT. O noua tara europeana se gandeste la un referendum pentru ramanerea in UE

Liderul formatiunii politice olandeze anti-imigratie Partidul Libertatii, Geert Wilders, a cerut vineri organizarea unui referendum privind apartenenta tarii sale la Uniunea Europeana, dupa ce britanicii au.

BREXIT. Formatiuni politice din mai multe tari vor referendum pentru iesirea din UE

Partidul de extrema-dreapta francez Frontul National a sustinut, vineri, ca un referendum similar celui organizat in Marea Britanie trebuie organizat si in Franta si in Uniunea Europeana. Ideea este sustinuta si de formatiuni politice din Olanda, Italia si Irlanda.

Marea Britanie a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana: BBC: E oficial, tabara Brexit a castigat referendumul.Lira sterlina se prabuseste la cel mai mic nivel din 1985. Voci din Franta si Olanda cer referendum si in aceste tari

Joi a avut loc in Marea Britanie referendumul decisiv pentru soarta tarii, dar si pentru soarta UE: britanicii voteaza daca raman sau nu in UE. Pe buletinele de vot, cetatenii britanici trebuie sa raspunda la intrebarea: Ar trebui ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana sau sa paraseasca UE?. Primul ranspuns pentru care pot opta britanicii este sa ramana in UE, iar cel de al doilea sa paraseasca UE. Ultimul sondaj arata un avans de doua puncte 51% fata de 49%) al taberei IN. ---------------------Ora 08. 40 Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat ca UE este bine pregatita pentru rezultatul referendumului din Marea Britanie, dar ca regreta deciziaOra 08. 35 Liderul extremei dreapte franceze Marine Le Pen cere referendum si in Franta privind ramanerea in Uniunea EuropeanaOra 08. 30 Zi trista pentru UE si Marea Britanie - ministrul de Externe german Ora 08. 05 - E oficial: Marea Britanie a votat iesirea din UE. LEAVE- 16 835 512 voturi, REMAIN 15 692 093 voturi BBC)Ora 8. 02Scotia s-a exprimat clar ca isi vede viitorul ca parte a UE, a spus premierul scotianOra 07. 50 BBC anticipeaza ca scorul va fi 52%-48% in favoarea Brexit. In Scotia si Irlanda de Nord s-a votat insa pentru ramanerea in UE Ora 07. 48 Liderul formatiunii olandeze anti-imigratiei Partidul pentru Libertate, Geert Wilders, a cerut un referendum si in Olanda privind apartenenta la UE Ora 07. 000 voturi, LEAVE - 15. 000 voturi, dupa numararea a peste 90% din voturi - ITV Ora 07. 20 Deocamdata, tacere in Downing Street, in asteptarea aparitiei premierului David Cameron Ora 07. 10 Irlanda de Nord a votat pentru ramanerea in UE 55,7%) fata de 44,3% in favaoarea iesirii din blocul comunitar Ora 06. 50 Reuniune de urgenta a Parlamentului European. Presedintele legislativului European va tine o conferinta de presa la ora 08. 00 GMT Ora 06. 30 Prezenta la vot a fost de 72%, cea mai mare rata de participare din anul 1992 Ora 06. 20 Locuitorii din Tara Galilor au votat sa paraseasca Uniunea Europeana, desi in Cardiff tabara care sustine ramanerea in UE a castigat.

BREXIT. Rasturnare de situatie. O alta tara anunta ca ia in calcul organizarea unui referendum privind UE

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a mentionat posibilitatea ca Turcia sa organizeze un referendum asupra oportunitatii de a continua sau nu procesul de aderare la Uniunea Europeana, dupa acelasi mode.

Ministrul Muncii nu respinge ideea de taiere a salariilor, dupa reducerea CAS

Parlamentarii au votat reducerea CAS si introducerea unui impozit specific in turism, fara sa tina cont de pozitia Guvernului, informeaza Digi24.

BREXIT. Londra cere referendum pentru INDEPENDENTA de Marea Britanie si ramanerea in UE

Zeci de mii de londonezi au semnat vineri o petitie pentru a cere ca Londra, capitala Marii Britanii, sa devina independenta si sa ramana in UE, in pofida votului britanicilor in favoarea Brexit-ului.

Brexit? Nu conteaza, UE are nevoie de un referendum pentru suspendarea realitatii!

Rezultatul final al referendumului din Marea Britanie nu se cunoaste deocamdata. Ceea ce se cunoaste, dar si recunoaste, este ca Brexit-ul ar scoate la lumina o Uniune Europeana disfunctionala si neatractiva, dupa cum a scris revista Der Spiegel.

O zi pana la votul decisiv pentru ramanerea Marii Britanii in UE/ Actualizare permanenta

300 de directori de companii din Marea Britanie sunt pentru ramanerea in UE Aproape 1. 300 de directori de companii din Marea Britanie au trimis o scrisoare cotidianului The Times in care se pronunta in favoarea ramanerii Marii Britanii in Uniunea Europeana, inaintea unui Referendum istoric care va avea loc maine, transmite AFP, citat de surse din presa.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 23:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2471 seconds )