Libnet.ro
UNICEF

05:15

CRIZA SIRIA. Patru morti la Damasc, intr-un atentat cu masina-capcana.

România Liberă România Liberă,
CRIZA SIRIA. Patru morti la Damasc, intr-un atentat cu masina-capcana.

Patru persoane au fost ucise, iar alte sase ranite intr-un atentat cu masina-capcana, joi, in vestul Damascului, a anuntat agentia oficiala siriana Sana, informeaza Mediafax. Un atentat terorist cu masina-capcana s-a soldat cu patru morti si sase raniti, a anuntat agentia, adaugand ca explozia a avariat magazine si masini. Atentatul s-a produs in apropierea unui centru de cercetare si experimentare aflat in subordinea Ministerului Industriei, in cartierul Soumaria, potrivit . continuă pe România Liberă

Criza SIRIA. Franta este de parere ca atacul din Siria de pe 21 august a fost comis de regim.

Noi informatii cu privire la atacul chimic din 21 august au aparut recent in mass-media straina. Serviciile secrete franceze ar fi lansat informatii conform carora atacul chimic de la 21 august, langa Damasc, soldat cu cel putin 281 de morti, in special in randul populatiei civile,a fost comis de regimul sirian, potrivit Mediafax. Acest atac a fost masiv. Noi identificam cel putin 281 de decese, a precizat o sursa guvernamentala franceza. Aceasta evaluare este cu mult mai mica decat cea .

CRIZA SIRIA. Seulul avertizeaza ca intre Damasc si Phenian exista un schimb de arme chimice.

Ministerul sud-coreean al Apararii a atras atentia comunitatii internationale, joi, in privinta arsenalului chimic al Coreei de Nord, sugerand ca intre Damasc si Phenian ar fi putut avea loc un schimb arme chimice de acest tip, relateaza Mediafax. Credem ca exista o legatura intre Coreea de Nord si Siria cu privire la armele chimice, a declarat pentru presa Kim Min-Seok, purtatorul de cuvant al ministerului. Regimul sirian este suspectat de comiterea unui atac cu arme chimice, la 21 august, .

CRIZA SIRIA. Londra confirma cu probe noi folosirea armelor chimice.

Premierul britanic David Cameron a spus joi ca detine noi probe privind folosirea armelor chimice in Siria, o sursa precizand din partea sa ca este vorba despre gaz sarin, informeaza Mediafax. Am examinat in laboratorul de la Porton Down, in Anglia, esantioane prelevate la Damasc care arata din nou folosirea armelor chimice la periferia Damascului, a declarat joi pentru BBC David Cameron, aflat in vizita la Sankt Petersburg, unde participa la summitul G20. Experti britanici de la Porton .

CRIZA SIRIA Rasmussen, convins personal de responsabilitatea Damascului in ...

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a declarat luni ca este convins personal ca regimul sirian este responsabil de atacurile chimice care s-au soldat cu sute de morti pe 21 august, relateaza AFP. Personal, sunt convins nu doar ca a avut loc un atac chimic . ), ci si ca regimul sirian este responsabil, a declarat Rasmussen pentru presa, precizand ca a avut acces la informatii clasificate furnizate de state membre NATO.

CRIZA SIRIA.Traian Basescu: Lucrurile sunt complicate pentru noi. ...

Presedintele Traian Basescu a explicat, merti seara, la Palatul Cotroceni, de ce a doptat o pozitie prudenta fata de Siria. Lucrurile sunt complicate, cel putin pentru noi. Noi nu suntem o mare putere si este de preferat comportamentul decent intr-o astfel de situatie. Nu este o lasitate. Atat putem noi acum. Nu avem nici rachete, nici port-avioane, nici distrugatoare de ultima generatie, a declarat Basescu. Presedintele a specificat insa ca atunci cand aliatii nostri vor lua decizia unor .

CRIZA SIRIA. Secretarul de stat american, John Kerry, sustine ca SUA nu trebuie sa fie ...

Senatul dezbate autorizarea actiunii militare a SUA in Siria, informeaza BBCNews. Secretarul american John Kerry si General Martin Dempsey au mers, marti in fata Senatului, pentru o dezbatere privind interventia armata in Siria. Principalii lideri politici din SUA s-au declarat de partea presedintelui Obama in ceea ce priveste interventia militara din Siria, potrivit BBC. Printre sustinatorii atacului militar in Siria sunt John Boehner si Eric Cantor. Congresul va vota saptamana viitoare.

CRIZA SIRIA. Putin: Rusia este pregatita sa actioneze in Siria.

Rusia este pregatita sa actioneze hotarat, chiar sa sustina o actiune armata in Siria, daca occidentalii prezinta la ONU dovezi convingatoare privind folosirea armelor chimice de catre puterea siriana, a declarat miercuri presedintele rus Vladimir Putin, relateaza Mediafax. Daca exista informatii potrivit carora au fost folosite arme chimice, si folosite de armata regimului, atunci aceste dovezi trebuie sa fie prezentate Consiliului de Securitate al ONU . Si ele trebuie sa fie .

CRIZA SIRIA. Antonescu: Cand se va decide interventia in Siria vom fi in prima ...

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marti, la finalul intrevederii cu ministrul adjunct de Externe al Statului Israel, Zeev Elkin, ca Romania se va afla in prima linie a unei formule de interventie in Siria, atunci cand acest lucru se va decide de SUA si aliati, informeaza Mediafax. Antonescu a declarat ca avut un schimb de pareri, de evaluari si de ganduri privitoare la solutiile si la evolutiile viitoare in problematica siriana. Am spus oaspetelui meu de astazi ca .

CRIZA SIRIA. Sparrow sperie Rusia si Mediterana.

In plina dezbatere internationala privind o posibila interventie militara in Siria, Moscova a dat alarma ieri, mentionand lansarea a doua rachete balistice in Mediterana si provocand agitatie in regiune. Israelul a confirmat testarea unui nou tip de racheta-tinta din sistemul Sparrow antiracheta, finantat de SUA. Bashar al-Assad ameninta Washingtonul si Parisul, in timp ce ONU a anuntat ca 2 milioane de sirieni au fugit in afara Siriei, din cauza razboiului civil. Rusia a sunat alarma marti .

CRIZA SIRIA. John Boehner, presedintele Camerei Reprezentantilor, anunta ca il sustine ...

Barack Obama va fi sustinut de presedintele republican al Camerei Reprezentantilor John Boehner. Acesta a declarat, marti, ca ii ofera sustinere politica decisiva presedintelui Barack Obama, declarand ca sustine o interventie militara in Siria, informeaza Mediafax. Voi sustine apelul presedintelui in favoarea unei actiuni de represalii fata de folosirea armelor chimice, a declarat Boehner la finalul unei intalniri a principalilor lideri parlamentari americani, la Casa Alba, cu .

ştiri de la România Liberă

actualitate, 05:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2458 seconds )