Libnet.ro
UNICEF

13:45

Deficitul bugetar ramane sub 3% din PIB, in 2017

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Deficitul bugetar ramane sub 3% din PIB, in 2017

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat ieri, la un post de televiziune, ca bugetul pe 2017 va fi aprobat pana la finalul lunii ianuarie, iar acesta cuprinde un deficit de maximum 3% din PIB, cu toate masurile propuse de PSD - ALDE, insa domnia sa nu a exclus ca pe viitor tinta sa fie renegociata cu UE, promitand doar ca anul acesta deficitul nu va fi depasit, potrivit News. ro. continuă pe Ziarul Bursa

Isarescu, BNR: Daca deficitul bugetar depaseste 3% din PIB, BNR are masuri suplimentare pregatite

Banca Nationala a Romaniei BNR) saluta angajamentul luat de actualul guvern, de mentinere a deficitului bugetar la un nivel de maximum 3% din produsul intern brut PIB), dar are pregatite masuri suplimentare in cazul in care plafonul va fi depasit, in.

Anca Dragu, fost ministru al Finantelor: Daca am fi avut o gaura de 10 miliarde de lei, cum spune dl. Dragnea, deficitul era de 4.1% din PIB, nu de 2.59%

Deficitul bugetar este 2. 59% din PIB fata de 2,8% din PIB, tinta cu care am inceput anul. Asta inseamna ca nu avem o gaura de 10 miliarde de lei. Daca gaura ar fi existat, ea s-ar fi tradus printr-un deficit suplimentar cu circa 1. 3% din PIB si prin urmare am fi incheiat anul cu 4. 1% din PIB. Sa nu uitam apoi faptul ca bugetele Romaniei se verifica si se monitorizeaza de catre Comisia Europeana. Cu atat mai mult bugetul Romaniei, noi fiind un stat aflat intr-o perioada de supraveghere post-program pana prin 2018, a declarat pentru HotNews. ro fostul ministru al Finantelor, Anca Dragu.

Dragu: Romania a incheiat 2016 cu un deficit bugetar de 2,6% din PIB

Deficitul bugetului general consolidat a fost de 2,6% din produsul intern brut PIB) pentru intregul an 2016, sub nivelul programat, de 2,8% din PIB, a declarat, ieri, fostul ministru al Finantelor, Anca Dragu, pentru Bloomberg.

Daca deficitul bugetar depaseste 3% din PIB, BNR are masuri suplimentare pregatite

Banca Nationala a Romaniei BNR) saluta angajamentul luat de actualul guvern, de mentinere a deficitului bugetar la un nivel de maximum 3% din produsul intern brut PIB), dar are pregatite masuri suplimentare in cazul in care plafonul va fi depasit, in contextul existentei unor riscuri interne legate de situatia post-electorala si de modul in care va fi construit bugetul pe acest an, a declarat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Isarescu: Daca deficitul bugetar depaseste 3% din PIB, BNR are masuri suplimentare pregatite

Banca Nationala a Romaniei BNR) saluta angajamentul luat de actualul guvern, de mentinere a deficitului bugetar la un nivel de maximum 3% din Produsul Intern Brut PIB), dar are pregatite masuri suplimentare in cazul in care plafonul va fi depasit, in contextul existentei unor riscuri interne legate de situatia post-electorala si de modul in care va fi construit bugetul pe acest an, a declarat vineri guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

DRAGU ii da LECTII liderului PSD: Daca am fi avut o gaura de 10 miliarde de lei, cum spune Dragnea, deficitul era de 4.1% din PIB, nu de 2.59%

Daca am fi avut o gaura in buget de 10 miliarde de lei, asa cum sustine Liviu Dragnea, atunci deficitul bugetar ar fi fost de 4,1%, nu de 2,9%, asa cum este acum, a declarat fostul Ministru al Finantelor,.

Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal: Masurile sociale anuntate de Guvernul Grindeanu vor mari deficitul bugetar la peste 4 la suta

Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, a declarat ca masurile anuntate vineri de Guvern vor conduce la o crestere a deficitului bugetar la peste 4 la suta din PIB.

Republicanul Devin Nunes: Decizia Romaniei de a aloca 2% din PIB pentru aparare este excelenta

Decizia Romaniei de a aloca 2% din PIB pentru aparare este excelenta, iar sporirea cheltuielilor in domeniul apararii trebuie sa reprezinte o prioritate pentru toti aliatii europeni, a afirmat congresmanul republican Devin Nunes, presedintele Comisiei pentru Serviciile de Informatii din cadrul Camerei Reprezentantilor si membru in Comitetul executiv al Echipei de Tranzitie a presedintelui ales Donald Trump, in cadrul unei intalniri cu ambasadorul Romaniei la Washington, George Cristian Maior, relateaza Agerpres.

Romania a incheiat 2016 cu un deficit bugetar de 2,6% din PIB, sub nivelul programat

Deficitul bugetului general consolidat a fost de 2,6% din Produsul Intern Brut PIB) pentru intregul an 2016, sub nivelul programat, de 2,8% din PIB, a declarat fostul ministru al Finantelor, Anca Dragu, pentru Bloomberg. Dragu a precizat pentru Digi24 ca fostul Guvern a lasat un draft de buget noului Guvern, care cuprinde masurile in vigoare si un deficit bugetar de 2,99% din PIB.

Daniel Constantin spune ca in 2017 deficitul ramane sub 3%, dar nu exclude o renegociere a plafonului cu UE in viitor

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat, duminica, la Digi 24, ca bugetul pe 2017 va fi aprobat pana la finalul lunii ianuarie, iar acesta cuprinde un deficit de maximum 3%, cu toate masurile propuse de PSD-ALDE, insa nu a exclus ca pe viitor tinta sa fie renegociata cu UE, promitand doar ca anul acesta deficitul nu va fi depasit.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2458 seconds )