Libnet.ro
UNICEF

06:15

Deschiderea festivitatilor dedicate Zilei Nationale la Alba Iulia. A fost arborat drapelul national pe catargul din Cetate

Adevărul Adevărul,
Deschiderea festivitatilor dedicate Zilei Nationale la Alba Iulia. A fost arborat drapelul national pe catargul din Cetate

Manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei au inceput luni la Alba Iulia in prezenta a cateva sute de persoane care au asistat laarborarea Drapelului National pe catargul din Piata Tricolorului. La ceremonie au participat oficialitati, locuitori ai orasului dar si turisti veniti la Alba Iulia. continuă pe Adevărul

Directia 5 canta de 1 Decembrie la Pitesti. Programul manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei

De 1 Decembrie, la Pitesti, pe langa actiunile cu caracter militar si istoric, sunt programate si spectacole - de la recitalul al Fanfarei Teatrului Al. Davila si intonarea Imnului de Stat, pana la concertul live al formatiei Directia 5. Anul acesta, ca urmare a tragediei din clubul Colectiv, Primaria Pitesti a decis sa nu mai organizeze foc de artificii.

Repetitie generala la Alba Iulia pentru parada de Ziua Nationala a Romaniei

La Alba Iulia s-a desfasurat luni, 30 noiembrie 2015, repetitia generalapentru parada militara de la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale de 1 Decembrie. Echipaje speciale, elictoptere, masini blindate si peste 1000 de cadre militare au acaparat timp de jumatate de ora Bulevardul 1 Decembrie din oras. Parada se va desfasura marti, intre orele 13.

Pregatirile zilei de 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia, vazute prin ochii unui ziarist maghiar

Din relatarea corespondentului de la Alba Iulia a ziarului Aradi Kozlony aflam despre multimile venite in oras in ajunul zilei de 1 Decembrie 1918, dar si despre negocierile fruntasilor romani de la hotelul Hungaria, cel mai luxos din oras.

inselaciune cu aur prin metoda Regele Cioaba: patru persoane din Valcea, cercetate penal la Alba Iulia

Trei femei si un tanar din judetul Valcea sunt cercetati intr-un dosar de inselaciune prin metoda Regele Cioaba la Alba Iulia. Pentru documentarea anchetei, politistii au efectuat perchezitii, iar tanarul a fost retinut. Cele trei femei nu au fost gasite inca. Gruparea fura bijuteriile persoanelor carora le ofereau in dar obiecte de podoaba din aur fals.

Marturii ale participantilor la Adunarea de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918: in ziua aceea am cunoscut ce inseamna entuziasmul national, sincer, spontan

Vestea votarii unanime a Unirii Transilvaniei cu Romania a fost primita de multimea venita la Alba Iulia cu manifestari de bucurie nestavilita. Acolo nu mai erau muncitori, tarani ori intelectuali ci romani, vibrand in cuget si-n simtiri sub impulsul aceluiasi ideal national implinit.

indemnul din 29 noiembrie 1918 de mobilizare a romanilor la Alba Iulia: Ne cheama Balgradul. Sa mergem, fratilor!

Documentul a fost redactat si dat publicitatii la Sibiu, in 29 noiembrie 1918. Manifestul avea scopul de a mobiliza toti romanii la Marea Adunare Nationala din Cetatea Balgradului Alba Iulia).

Restrictii de circulatie la Alba Iulia pentru manifestarile din 1 Decembrie

Inspectoratul Judetean de Politie Alba reaminteste restrictiile rutiere ce se vor aplica marti, 1 Decembrie, la Alba Iulia, pentru desfasurarea in conditii de normalitate a manifestarilor prilejuite de Ziua Nationala. De asemenea, transmite recomandari soferilor si pietonilor, pentru a evita accidentele. Peste 180 de politisti vor actiona in judetul Alba.

Conferinta RePatriot la Alba Iulia cu antreprenori si lideri din administratie. Participa ministrul Comunicatiilor

La Alba Iulia se va desfasura marti, 1 decembrie, conferintaRe>Patriot, proiect sustinut si promovat de FundatiaRomanian Business Leaders. Evenimentul va beneficia de prezenta ministrului Comunicatiilor, Marius Bostan.

Cum au reusit inaltii ierarhi ai BOR sa dribleze Securitatea si sa readuca la viata Episcopia ortodoxa de Alba Iulia in epoca Nicolae Ceausescu

In ciuda restrictiilor impuse de regimul communist din Romania, readucerea la viata a scaunului Episcopal ortodox de la Alba Iulia a primit importanta si caracterul festiv in acord cu dimensiunea sa istorica.

Secretarul de stat american John Kerry transmite felicitari poporului roman, cu ocazia Zilei Nationale

Secretarul de Stat american John Kerry a transmis, luni, felicitari poporului roman, in numele presedintelui SUA Barack Obama, cu ocazia Zilei Nationale, pledand pentru aprofundarea si consolidarea parteneriarului Statelor Unite cu Romania. In numele presedintelui Barack Obama si al poporului american, transmit felicitari tuturor romanilor cu ocazia celebrarii Zilei Unirii, a transmis John Kerry, potriviy unui comunicat al Departamentului de Stat american.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2074 seconds )