Libnet.ro
UNICEF

11:00

Diplomatie pe baricade: romanismul din Republica Moldova nu va disparea niciodata

Adevărul Adevărul,
Diplomatie pe baricade: romanismul din Republica Moldova nu va disparea niciodata

I-am pus o intrebare simpla diplomatului si scriitorului Vasile Nanea: care va fi soarta romanismului in Republica Moldova, dupa ce actuala generatie culturala va disparea, si dupa ce Romania a depopulat buna parte a tineretului intelectual din aceasta parte de Romanie?. continuă pe Adevărul

Accidentul aviatic din Kazan: Un membru al echipajului avionului era originar din Republica Moldova

Un membru al echipajului avionului prabusit duminica pe aeroportul din Kazan, in centrul Rusiei, era originar din Republica Moldova si avea cetatenie rusa, a anuntat luni Ministerul moldovean al Afacerilor .

Un milionar german, originar din Republica Moldova isi lichideaza afacerea din Chisinau

Nicolas Werner, editor german, originar din Republica Moldova anchetat de procuratura germana pentru spalare de bani isi lichideaza o parte din afacerile din tara noastra.

Un milionar german originar din Republica Moldova isi lichideaza afacerea din Chisinau

Nicolas Werner, editor german, originar din Republica Moldova anchetat de procuratura germana pentru spalare de bani isi lichideaza o parte din afacerile din tara noastra.

Transelectrica a finalizat lucrarile la linia aeriana de interconexiune cu Republica Moldova

Transelectrica a finalizat lucrarile la linia aeriana LEA) de interconexiune a sistemelor energetice intre Republica Moldova si Romania pe segmentul Falciu-Gotesti, se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit acestuia, LEA 110 kV Falciu- Gotesti de pe teritoriul Romaniei, judetul Vaslui, porneste din statia de transformare 110/20 kV Falciu, traverseaza DN 24A, mergand in paralel cu raul Prut pana in apropierea caii ferate ce face legatura intre Romania si Republica Moldova, zona in care LEA traverseaza raul.

Dirk Schuebel: Republica Moldova va parafa Acordul de Asociere indiferent de evolutiile din Ucraina

Declaratia apartine fostului sef al Delegatiei Uniunii Europene in Republica Moldova, Dirk Schuebel, care ocupa functia de sef al Unitatii pentru Parteneriatul Estic din cadrul Serviciului European de Actiune Externa.

Ambasadorul UE in Republica Moldova: Uniunea Europeana nu a stabilit un termen pentru integrarea Moldovei

Uniunea Europeana nu a stabilit o perioada in care Moldova ar putea deveni membru, iar toate reformele si procesele initiate in Republica Moldova sunt necesare doar pentru asocierea politica si economica cu UE. Declaratia apartine sefului Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau, Pirkka Tapiola, si a fost facuta in platoul emisiunii in Profunzime.

Transelectrica a finalizat linia dintre Republica Moldova si Romania

Lucrarile la linia aeriana de interconexiune a sistemelor energetice intre Republica Moldova si Roma and 172;nia, pe segmentul Falciu-Gotesti, au fost finalizate, potrivit Companiei Nationale Transelectrica.

Doar cativa consumatori din Republica Moldova isi vor putea schimba furnizorul de energie electrica

Consiliul de administratie al Agentiei Nationale pentru Reglementare in Energetica ANRE) a aprobat Regulamentul privind procedura de schimbare a furnizorului de energie electrica de catre consumatorii eligibili. Documentul stabileste ca toti consumatorii eligibili, sunt in drept sa-si aleaga furnizorul de energie electrica.

Republica Moldova ramane in CSI, dar merge spre UE.

Ambasadorul Republicii Moldova in Romania, Iurie Renita, crede ca in viitor si separatistii nistreni vor fi convinsi ca e mai bine sa mearga spre o piata predictibila, precum cea comunitara, decat sa ramana ancorati in relatia cu Rusia. Speranta diplomatului moldovean se intemeiaza pe faptul ca, in ultimii doi ani, Transnistria duce aproape 50 la suta din exporturile ei spre UE. Pe de alta parte, Iurie Renita spune ca embargourile succesive impuse de Federatia Rusa Republicii Moldova au ajutat .

Verdict istoric pentru Republica Moldova din partea CE

Surpriza europeana pentru Moldova! Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anuntat ca va propune la summit-ul de la Vilnius 28-29 noiembrie) abolirea vizelor pentru moldoveni.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2163 seconds )