Libnet.ro
UNICEF

22:30

FOTO Manifestatie in Piata Universitatii, la 25 de ani de la prima Mineriada

Adevărul Adevărul,
FOTO Manifestatie in Piata Universitatii, la 25 de ani de la prima Mineriada

Cei stransi in centrul Bucurestiului scandeaza impotriva fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, si asculta cantecele care, acum 25 de ani, faceau cariera printre tinerii revolutionari. continuă pe Adevărul

Manifestatie in Piata Universitatii, la 25 de ani de la prima Mineriada

Cei stransi in centrul Bucurestiului scandeaza impotriva fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, si asculta cantecele care, acum 25 de ani, faceau cariera printre tinerii revolutionari.

FOTO Manifestatie in Piata Universitatii din Capitala, la 25 de ani de la prima Mineriada

Cei stransi in centrul Bucurestiului scandeaza impotriva fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, si asculta cantecele care, acum 25 de ani, faceau cariera printre tinerii revolutionari.

FOTOGALERIE Minerii s-au intors la Universitate, la 25 de ani de la prima mineriada

Bucurestenii care au trecut, astazi, prin fata Facultatii de Istorie de la Universitate, au putut intalni 30 de mineri pe scarile intrarii in cladire si in apropiere. Minerii de gradina, asa cum au fost botezati de artistul Emanuel Borcescu, au fost expusi timp de o singura zi, in Bucuresti.

Imnul golanilor a rasunat din nou in Piata Universitatii, 25 de ani de la Mineriada

Peste 100 de persoane, majoritatea reprezentanti ai Asociatiei 21 Decembrie 1989, au marcat implinirea a 25 de ani de la Mineriada, in Piata Universitatii, la fantana, unde au cantat Imnul golanilor si alte cantece de la protestul anticomunist din 90 .

Peste 100 de persoane au marcat implinirea a 25 de ani de la Mineriada in Piata Universitatii

Peste 100 de persoane, majoritatea reprezentanti ai Asociatiei 21 Decembrie 1989, au marcat implinirea a 25 de ani de la Mineriada, in Piata Universitatii, la fantana, unde au cantat Imnul golanilor si.

Miting pentru demisia lui Victor Ponta in Piata Universitatii: Ponta si-o va lua / De la DNA!; Premier mincinos, / Jos, jos, jos!

Un protest intitulat Mars pentru egalitate in fata legii si drept la libera exprimare. Ponta - demisia a avut loc joi seara in Piata Universitatii din Bucuresti, zona fantanilor. In jur de 300 de protestatari au scandat Jos Ponta!, Demisia!, Ponta si-o va lua / De la DNA!, Premier mincinos, / Jos, jos, jos!, Vrem dreptate / Nu imunitate!, Parlament penal/ Mars la tribunal si PSD / Ciuma rosie!. Initial, participantii intentionau sa porneasca intr-un mars pe traseul Piata Universitatii - Palatul Parlamentului. Dupa ora 20:30 insa, protestul a inceput sa se stinga, in Piata Universitatii mai ramanand doar cateva zeci de persoane imprastiate in grupulete.

Aproximativ o suta de persoane au cerut demisia lui Ponta in Piata Universitatii

Aproximativ o suta de persoane s-au adunat, joi seara, in Piata Universitatii, la fantana, pentru a protesta fata de votul dat in Parlament in cazul cererii DNA de urmarire penala a premierului Victor Ponta si a cere demisia acestuia.

Miting pentru demisia lui Victor Ponta, in Piata Universitatii

Circa 300 de persoane au participat joi seara la Piata Universitatii, in urma unui apel lansat pe o retea de socializare, pentru a-i cere premierului Victor Ponta sa demisioneze.

VIDEO FOTOGALERIE 25 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990. Parchetul General a redeschis dosarul

Sase morti, peste 1. 000 de raniti, sute de persoane arestate si o interventie in forta a minerilor impotriva protestatarilor din Piata Universitatii, acesta a fost bilantul mineriadei desfasurata in perioada 13-15 iunie 1990 in Bucuresti. Anul acesta se implinesc 25 de ani de la mineriada din iunie 1990, considerata cea mai brutala si mai violenta dintre toate cele sase mineriade care au avut loc in Romania dupa 1989. Desi, potrivit datelor oficiale, sase persoane si-au pierdut viata in urma violentelor, patru dintre ele fiind impuscate, asociatiile victimelor mineriadelor sustin ca numarul lor s-ar ridica la peste 100 de persoane. Dupa 25 de ani, bilantul real al evenimentelor din vara lui 1990 ramane neclar, insa exista sperante pentru o privire mai amanuntita asupra evenimentelor in conditiile in care Parchetul General a redescis in luna februarie dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2205 seconds )