Libnet.ro
UNICEF

01:05

George Orbean nu a fost validat de plen ca presedinte-director general al TVR, nu a existat cvorum

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
George Orbean nu a fost validat de plen ca presedinte-director general al TVR, nu a existat cvorum

Propunerea noului Consiliu de Administratie al TVR pentru functia de presedinte-director general, George Orbean, nominalizat de Guvern, nu a fost validat miercuri de plenul reunit din cauza lipsei de cvorum. continuă pe Wall-Street Ro

George Orbean nu a fost validat de plen ca presedinte-director general al TVR, nu a existat cvorum

ACTUALIZARE 14:27 Alina Gorghiu: PSD face vrea toate functiile din institutiile publice Copresedintele PNL Alina Gorghiu a acuzat astazi PSD ca a absentat de la votul privind alegerea presedintelui-director general al Televiziunii publice si ca face circ deoarece isi doreste toate functiile de conducere din institutiile publice.

Situatie fara precedent la TVR: Numirea lui Orbean pentru functia de presedinte-director general se voteaza din nou in Parlament marti. Nu a existat cvorum pentru vot, majoritatea parlamentarilor PSD au plecat din sala/ Ce spune Guvernul despre solutia u

Parlamentarii au votat pentru investirea lui George Orbean in functia de presedinte-director-general, dupa doua ore de la ora la care ar fi trebuit ca aceasta sedinta comuna de plen trebuia sa inceapa, insa votul nu este valabil intrucat nu a existat cvorum regulamentar - au fost 199 deputati si senatori, insa ar fi trebuit sa fie 272 prezenti la vot. Majoritatea parlamentarilor PSD nu si-au exprimat votul. De altfel, acestia au anuntat de marti ca nu il vor vota pe Orbean, care a confirmat pentru HotNews. ro ca PSD i-a cerut sa isi retraga candidatura. Potrivit unor surse politice, conducerea celor doua camere impreuna cu liderii de grup si cu presedintii comisiilor de cultura au stabilit ca solutia legala este ca premierul sa dea o Ordonanta de Urgenta pentru asigurarea interimatului. 40 Reactia Guvernului la aceasta propunere: Inteleg ca nu a fost cvorum, iar acesta nu este motiv pentru ordonanta de urgenta, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Dan Suciu. In sedinta de guvern nu a fost luata in discutie o OUG. Pana saptamana viitoare, TVR-ul este condus de un consiliu de administratie care nu are insa presedinte, si de un comitet director care nu are director general. Singura problema fierbinte care trebuie rezolvata rapid este, din informatiile HotNews. ro, o decizie privind drepturile de difuzare ale meciului amical de fotbal Romania - Spania.

TVR are o noua conducere. Cine a fost propus presedinte-director general al SRTv

Noul Consiliu de Administratie al Societatii Romane de Televiziune l-a propus marti pe George Orbean pentru functia de presedinte-director general al institutiei. El a fost propus ca membru in CA.

George Orbean, ales presedinte-director general al TVR de catre membrii CA

ACTUALIZARE 16:39 George Orbean: Insolventa este imposibil de aplicat la TVR; nu am in vedere concedieri George Orbean, propus de noul Consiliu de Administratie al Societatii Romane de Televiziune pentru functia de presedinte - director general al SRTv, a afirmat astazi ca insolventa televiziunii publice este imposibila si nu are in vedere concedieri. *ACTUALIZARE 16:14 George Orbean a primit aviz negativ in Comisiile reunite de cultura *ACTUALIZARE 14:19 Plenul Parlamentului a validat noul CA al SRTv *ACTUALIZARE 11:51 Candiatii propusi pentru CA TVR au primit aviz favorabil.

Parlamentul a validat Consiliul de Administratie al TVR/ George Orbean, nominalizarea Guvernului, a fost propus drept presedinte-director general de colegii din CA/ Votul se da miecuri; PSD a anuntat ca nu il voteaza

Parlamentul reunit in sedinta comuna nu a reusit marti sa finalizeze procedura numirii unui Consiliul de Administratie CA) si a unui presedinte-director general PDG) la TVR. Dupa ce au validat, prin vot secret cu bile, componenta noului CA, deputatii si senatorii au plecat, asa incat sedinta de plen a fost suspendata din lipsa de cvorum. In paralel, noul CA a votat sa il propuna pe George Orbean - cel care a fost nominalizat de Guvern - drept candidat pentru functia de presedinte-director general, in detrimentul Irinei Radu. La audierile din comisiile de cultura, Orbean s-a confruntat cu mai multe intrebari si comentarii ostile din partea mai multor parlamentari, iar liderul deputatilor PSD a anuntat ca PSD nu va vota pentru investirea sa. La randul sau, Orbean i-a acuzat pe acestia ca fac bascalie generala. Nemultumiti in mod aparte de studiile candidatului, membrii comisiilor de cultura au dat de altfel un aviz negativ, care insa este consultativ. Urmeaza ca plenul reunit, convocat pentru miercuri la 10. 30, sa voteze in legatura cu investirea lui Orbean. Vezi in articol desfasurarea LIVE TEXT a zilei de marti si a audierilor si ce urmeaza sa se intampleOrbean, catre membrii comisiei: Ma scuzati ca am fost atat de penibil asa incat sa produc aceasta stare de bascalie generala. Orbean a confirmat pentru HotNews. ro ca PSD i-a propus sa isi retraga candidatura, insa a refuzat.

George Orbean si Christel Topescu, propusi pentru Consiliul de Administratie al TVR

George Orbean, fost manager de proiect la Digi 24, si Christel Topescu, coordonatorul Sectiei germane din cadrul Televiziunii Romane, au fost propusi in Consiliul de Administratie al TVR, potrivit.

Cum a reusit PSD sa ramana in ofsaid la TVR. George Orbean, surpriza care infurie si incurca partidul lui Dragnea

Noul Consiliu de Administratie al TVR, votat de Parlament, l-a ales presedinte-director pe George Orbean, propunerea Guvernului, in detrimentul Irinei Radu, sustinuta de PSD. Cei care au inclinat balanta in favoarea lui Orbean au fost tocmai angajatii TVR. Un vot negativ din partea PSD in Parlament, decisiv in privinta numirii lui Orbean, ar putea genera un blocaj.

Parlamentul voteaza astazi propunerea ca George Orbean sa fie noul sef al TVR. Ultima sansa pentru PSD sa-si impuna omul la sefia TVR

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului voteaza, astazi, propunerea Consiliului de Admnistratie al TVR in persoana lui George Orbean, reprezentantul Guvernului, pentru functia de presedinte-director al TVR. Sedinta a fost suspendata, ieri, din lipsa de cvorum, pentru ca social-democratii nu s-au asteptat ca Orbean sa obtina mai multe voturi decat Irina Radu, sustinuta de PSD.

Patraru ataca propunerea lui George Orbean la sefia TVR: Domnule Ciolos, ati promis sprijin si l-ati trimis pe tipul asta sa conduca postul public? VIDEO

Dragos Patraru, realizatorul emisiunii Strea Natiei, difuzata de TVR 1, a criticat propunerea lui George Orbean la conducerea Televiziunii Romane, tragandu-l la raspundere pe premierul Dacian Ciolos.

Christian Heinzmann, demis de la conducerea Tarom. Gabriel Stoe, numit interimar director general si accountable manager

Consiliul de Administratie al Tarom a decis, luni noapte, revocarea lui Christian Heinzmann din functia de director general si din cea de accountable manager al companiei si numirea ca interimar in aceste functii a fostului director financiar Gabriel Stoe, au declarat pentru News. ro reprezentanti ai companiei.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2086 seconds )