Libnet.ro
UNICEF

23:30

Hellvig, SRI: Decizia CCR un impact cert asupra securitatii nationale /Consideram ca vor fi afectate dosarele aflate in diferite faze ale justitiei,

Hotnews Hotnews,
 Hellvig, SRI: Decizia CCR un impact cert asupra securitatii nationale /Consideram ca vor fi afectate dosarele aflate in diferite faze ale justitiei,

Decizia CCR are un impact cert asupra securitatii nationale, afirma SRI dupa rezolutia Curtii privind interceptarile, serviciul spunand ca in procesul penal nu vor mai putea face obiectul instrumentarii cu mijloacele tehnice complexe dezvoltate de SRI infractiuni precum cele de spionaj-tradare, terorism, criminalitate organizata transfrontaliera. continuă pe Hotnews

Eduard Hellvig, director SRI: Decizia CCR va avea un impact cert asupra securitatii nationale

Decizia Curtii Constitutionale legata de interzicerea desfasurarii de activitati de supraveghere tehnica de catre Serviciul Roman de Informatii, motivata miercuri de judecatori, a fost comentata de directorul SRI, Eduard Hellvig: Vom pune in aplicare aceasta decizie si orice alta hotarare prezenta sau viitoare a Justitiei.

Interviu cu avocatul care a ridicat exceptia de neconstitutionalitate in cazul interceptarilor SRI: Decizia CCR e un semn de normalitate, un semn de functionare a democratiei

Catalin Georgescu, avocatul care a ridicat problema constitutionalitatii articolului privind interceptarile la CCR, acuza intr-un interviu pentru Hotnews o ingerinta nejustificata a serviciilor secrete in justitie. Georgescu acuza serviciile secrete ca informau selectiv procurorii cu informatii din interceptari si astfel dirijau unele anchete penale, dand ca exemplu chiar dosarul in care el a ridicat exceptia de neconstitutionalitate.

SRI, despre impactul deciziei CCR: Spionajul si terorismul NU mai pot fi investigate cu mijloace SRI

Serviciul Roman de Informatii considera ca decizia CCR privind interceptarea suspectilor va avea un impact cert asupra securitatii nationale.

SRI, reactie in scandalul interceptarilor: Decizia CCR are impact asupra securitatii nationale

Serviciul Roman de Informatii a publicat, pe site-ul institutiei, un comunicat in care arata ca decizia CCR privind interceptarile are impact asupra securitatii nationale.

Tariceanu, Basescu si o membra a Uniunii Judecatorilor saluta decizia CCR privind interceptarile

Calin-Popescu Tariceanu, Traian Basescu si Dana Garbovan, membra a Uniunii Nationale a Judecatorilor, considera ca decizia CCR privind interceptarile SRI in justitie este corecta si normala. Presedintele Senatului a spus ca decizia Curtii pune lucrurile intr-un fagas corect, iar Basescu, a declarat ca era necesara interventia CCR. Dana Garbovan, membra a Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, a apreciat ca aceasta este un pas spre normalitate.

Codruta Kovesi: pentru a respecta decizia CCR este nevoie de modificari privind structura de personal a DNA si de resurse umane si tehnice

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, afirma, intr-un interviu acordat Agerpres, referindu-se la decizia CCR privind interceptarile, ca orice sprijin tehnic trebuie sa fie acordat doar de procurori, politisti sau companiile de telecomunicatii si ca, pentru a face fata acestei situatii, este nevoie de resurse umane si tehnice suplimentare.

Proiect OUG: Cum vor fi facute interceptarile dupa decizia CCR

Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor, structura in cadrul SRI, este desemnat cu rolul de a obtine, prelucra si stoca informatii in domeniul securitatii la cererea organelor de urmarire penala, se arata in proiectul Ordonantei de Urgenta privind interceptarile.

Cozmin Gusa: Basescu este de acord cu decizia CCR pentru ca Elena Udrea are de suferit de pe urma interceptarilor

Consultantul politic Cozmin Gusa a aratat, la Realitatea TV, ca decizia Curtii Constitutionale Romane CCR) prin care SRI nu mai poate face interceptari in dosare de coruptie este una cu care Traian Basescu este de acord, din pricina faptului ca una dintre femeile apropiate dansului, Elena Udrea, are de suferit si oameni apropiati dansului au de suferit de pe urma implicarii SRI in anchetele oamenilor legii.

Kovesi, despre decizia CCR: Durata de solutionare a unor dosare va creste

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca va trebui sa foloseasca anumite resurse umane care lucreaza la dosarele penale la serviciul tehnic, in urma deciziei CCR. intr-o emisiune la Digi24, Kovesi a spus ca este nevoie de 130 de politisti judiciari si 10 milioane de euro pentru a folosi infrastructura SRI.

Decizia CCR o va salva pe Elena Udrea de puscarie?

Elena Udrea ar putea beneficia de pe urma deciziei CCR de anulare a interceptarilor realizate cu suportul tehnic al SRI in dosarul Microsoft in care este acuzata de spalare de bani si fals in declaratii de avere.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 23:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2311 seconds )