Libnet.ro
UNICEF

06:30

Hunor: Proiectul autonomiei Tinutului Secuiesc este neconstitutional

România Liberă România Liberă,
Hunor: Proiectul autonomiei Tinutului Secuiesc este neconstitutional

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, 47 de ani, declara ca UDMR nu a cerut ajutorul Budapestei pentru sustinerea noului proiect privind autonomia Tinutului Secuiesc. in plus, proiectul nu are termen de punere in practica, fiindca, dupa cum spune liderul UDMR, atunci cand astepti de 100 de ani sa fie respectate principiile Declaratiei de la Alba Iulia, un an, doi, trei nici nu mai conteaza. continuă pe România Liberă

Kelemen Hunor: Proiectul autonomiei Tinutului Secuiesc este neconstitutional

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, 47 de ani, declara ca UDMR nu a cerut ajutorul Budapestei pentru sustinerea noului proiect privind autonomia Tinutului Secuiesc. in plus, proiectul nu are termen de punere in practica, fiindca, dupa cum spune liderul UDMR, atunci cand astepti de 100 de ani sa fie respectate principiile Declaratiei de la Alba Iulia, un an, doi, trei nici nu mai conteaza.

Kelemen Hunor, proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc: Demersul nostru, legal, constitutional si legitim. Nu ne gandim la separatism, nu suntem instrumentul nimanui. Principalele prevederi: Curte de Apel la Tg. Mures, romanii din Tinutul Secuiesc vo

Presedintele UDMR Kelemen Hunor prezinta, joi dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc. Doleantele legate de autonomia comnitatii maghiare sunt de o varsta cu nasterea statului roman, in 1918. ) Eu cred intr-o Romania puternica, care va influneta mersul in acasta zona a lumii, si nu numai in Balcani, ci si in UE. Acest demers al nostru, proiectul de lege, este un act legal, constitutional si legitim, a afirmat Kelemen Hunor. Citeste in atasament proiectul UDMR pentr Tinutul Secuiesc.

Kelemen Hunor prezinta astazi proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc/ Surse: UDMR a renuntat la unele prevederi radicale din proiect

Kelemen Hunor prezinta astazi, proiectul de autonomie privind statutul Tinutului Secuiesc, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj Napoca, la Cabinetul presedintelui UDMR, incepand cu ora 17. 00 anunta site-ul Uniunii. Amintim ca HotNews. ro a publicat pe data de 9 septembrie o varianta integrala, in romana si in maghiara, a proiectului de autonomie. Aceasta propunea o forma radicala de autonomie pe criterii etnice, cu limba maghiara recunoscuta oficial alaturi de cea romana, cu simboluri si cu institutii proprii pentru asa numitul Tinut Secuiesc, care fac practic din regiune un stat in stat. Potrivit surselor HotNews. ro, proiectul a fost revazut, fiind elimentate unele prevederi care au starnit controverse, cum ar aceea potrivit careia 2/3 dintre magistrati trebuie sa apartina comunitatii maghiare iar 1/3 comunitatii romanesti.

Proiect halucinant pentru autonomia Tinutului Secuiesc

Un proiect halucinant pentru autonomie a Tinutului Secuiesc a fost prezentat joi de presedintele UDMR, Kelemen Hunor. Drumurile, autostrazile si caile ferate de interes regional ar urma sa intre in domeniul.

Ce efecte poate avea proiectul Tinutului Secuiesc

UDMR propune printr-un proiect de lege autonomia Tinutului Secuiesc, recunoasterea limbii maghiare ca limba oficiala sau infiintarea unor institutii proprii. Lansarea proiectului poate influenta campania prezidentiala, dar si relatiile romano-maghiare.

Kelemen Hunor a prezentat proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc: Propunem o regiune formata din trei judete care va avea un presedinte

Kelemen Hunor a prezentat, joi, la Cluj Napoca, proiectul de autonomie privind statutul Tinutului Secuiesc. Proiectul de lege propune o forma radicala de autonomie pe criterii etnice, cu limba maghiara recunoscuta.

Kelemen Hunor a prezentat proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc: Propunem o regiune formata din trei judete care va avea un presedinte (VIDEO)

Kelemen Hunor a prezentat, joi, la Cluj Napoca, proiectul de autonomie privind statutul Tinutului Secuiesc. Proiectul de lege propune o forma radicala de autonomie pe criterii etnice, cu limba maghiara recunoscuta.

Elena Udrea: Proiectul UDMR, un demers periculos care ar putea agita populatia

Elena Udrea, presedintele PMP si candidat la functia suprema in stat, a declarat la Iasi ca proiectul UDMR privind autonomia Tinutului Secuiesc este un demers periculos, care ar putea agita apele in randul populatiei in contextul international dificil cauzat de referendumul din Scotia, dar si tendintele de separatism manifestate in diverse regiuni din Europa .

Kelemen Hunor: Proiectul de autonomie nu pune sub semnul intrebarii statalitatea si apartenenta acestei regiuni de statul roman

Proiectul de autonomie a TinutuluiSecuiesc nu pune sub semnul intrebarii statalitatea si nici nu este ceva extravagant, a declarat, joi, presedintele UDMR Kelemen Hunor. Vorbind despre.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 06:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2208 seconds )