Libnet.ro
UNICEF

07:15

Ilie Serbanescu, despre Traian Basescu: A promulgat legea pensiilor, desi nu erau bani, pentru ca pensionarii sunt cel mai mare bazin electoral

Antena3 Antena3,
Ilie Serbanescu, despre Traian Basescu: A promulgat legea pensiilor, desi nu erau bani, pentru ca pensionarii sunt cel mai mare bazin electoral

Analistul economic Ilie Serbanescu a facut marti, la Subiectiv, o paralela intre refuzul lui Traian Basescu de a promulga legea pensiilor, in mandatul lui Calin Popescu Tariceanu, respectiv refuzul de acum de. continuă pe Antena3

Traian Basescu a promulgat legea care abiliteaza Guvernul sa emita ordonante in vacanta parlamentara

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, informeaza administratia prezidentiala. Opozitia a sesizat Curtea Constitutionala pe acest proiect de lege insa sesizarea a fost respinsa.

Traian Basescu intoarce in Parlament legea care ii salva pe primari de ANI

Presedintele Traian Basescu a retrimis Parlamentului legea prin care primarii sau presedintii de CJ membri in AGA ale serviciilor de utilitati publice nu mai erau incompatibli, cu solcitarea ca proiectul sa fie respins. Seful statului arata ca atributiilse Agentiei Nationale de Integritate vor fi ingradite daca legea va fi promulgata.

Traian Basescu trimite spre reexaminare legea care stabileste ca medicul nu mai este considerat functionar public

Presedintele Traian Basescu a trimis spre reexaminare Parlamentului o lege prin care medicul nu mai este considerat functionar public si nu poate fi asimilat acestuia, apreciind ca, in acest fel, medicilor li se diminueaza raspunderea penala.

Traian Basescu trimite spre reexaminare legea care protejeaza alesii locali

Presedintele Traian Basescu a cerut, luni, reexaminarea Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. Seful statului precizeaza ca prin legea aflata la promulgare,.

UPDATE VIDEO Palatul Cotroceni a facut publica inregistrarea discutiei dintre Traian Basescu si Victor Ponta pe tema reducerii CAS: Daca as vrea sa imi bat joc de tara asta as promulga legea fara sa mai intreb nimic

Inregistrarea discutiei dintre presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a fost postata pe contul de Facebook Alaturi de presedintele nostru. Inregistrarea a fost difuzata dupa ce Victor Ponta l-a acuzat pe seful statului de comportament badaranesc fata de Ioana Petrescu, in timpul discutiilor care au avut ca tema proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte, masura considerata nesustenabila de Traian Basescu.

Basescu respinge Legea prin care alesii locali membri AGA nu mai erau incompatibili

Presedintele Traian Basescu retrimite Parlamentului legea prin care primarii sau presedintii de Consilii Judetene, membri in AGA ale serviciilor de utilitati publice, nu mai erau incompatibli, solicitand.

Traian Basescu dupa consultarile cu Victor Ponta privind reducerea CAS: Reprezentantii Guvernului nu au fost in masura sa imi dea explicatiile de care aveam nevoie. O masura electorala pripita, care va aduce taxe suplimentare pentru populatie

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, pentru discutii pe tema reducerii CAS, ca cei doi sunt o echipa foarte nepregatita, care nu a fost in masura sa ii dea solutiile de care avea nevoie pentru a fi linistit in privinta reducerii CAS. Presedintele considera ca masura este una electorala, iar abordarea premierului si a ministrului Finantelor strict politica. El a aratat ca in urma reducerii CAS va trebui acoperit, in bugetul pe 2015, cu tot cu angajamentele fata de Bruxelles si Tratatul fiscal, un deficit total de 11 miliarde lei, care in opinia sefului statului nu va face decat sa aduca taxe suplimentare pentru populatie. Incerc sa conving la prudenta deocamdata, daca nu era o masura electorala puteau vota legea dupa alegerile prezidentiale, e evident ca e o masura electorala, dar va avea costuri, a subliniat seful statului.

Traian Basescu cere reexaminarea legii care permite alesilor locali sa fie membri in Adunari Generale ale serviciilor de utilitati invocand ca ar conduce la eludarea regimului incompatibilitatilor si la crearea unui posibil conflict de interese

Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006, informeaza Administratia Prezidentiala. Legea, adoptata in iunie de Parlament, scoate din starea de incompatibilitate primarii si presedintii consiliilor judetene care sunt si membri ai adunarilor generale ale companiilor de utilitati de la nivel local, o serie intreaga de alesi locali primind pana acum decizii de incompatibilitate de la ANI. In cererea de reexaminare, seful statului arata ca adoptarea unei astfel de modificari legislative ar avea un impact negativ pentru ca ar conduce la eludarea regimului incompatibilitatilor.

Premierul Victor Ponta merge luni la consultari cu presedintele Traian Basescu

Premierul Victor Ponta va merge luni la ora 16. 00 la Cotroceni pentru consultari cu Traian Basescu pe tema reducerii CAS. Presedintele a solicitat o discutie pe acest subiect si a spus ca nu va promulga legea.

Convorbire telefonica Traian Basescu - Petro Poroshenco despre criza din Ucraina

Presedintele Traian Basescu a avut, sambata, o convorbire telefonica cu presedintele Ucrainei, Petro Poroshenco, la solicitarea partii ucrainene. Potrivit unui comunicat difuzat de Presedintie, liderul ucrainean i-a multumit lui Traian Basescu pentru sprijinul constant acordat de Romania mai ales in aceasta perioada dificila. In schimb, seful statului l-a asigurat pe Poroshenco de faptul ca Romania intelege si sustine deplin actiunile legitime ale autoritatilor pentru apararea integritatii teritoriale a Ucrainei.

ştiri de la Antena3

actualitate, 07:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2214 seconds )