Libnet.ro
UNICEF

12:46

Iodura Potasiu

Libnet Ro
in ce stadiu este distributia pastilelor de iod in Romania. Anuntul facut de Alexandru Rafila

in ce stadiu este distributia pastilelor de iod in Romania. Anuntul facut de Alexandru Rafila

Ministrul Sanatatii Alexandru Rafila a precizat ca aproape 300. 000 de romani au apelat la medicul de familie pentru eliberarea pastilelor de iod, in luna septembrie.

Alexandru Rafila despre pastilele de iod: Nu putem sa eludam legea si sa le eliberam fara prescriptie medicala

Pastilele de iodura de potasiu trebuie sa fie eliberate doar pe baza de reteta, potrivit legii, iar varianta ca acestea sa fie returnate din farmacii in depozit va fi discutata la momentul potrivit, a declarat luni ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

inca o tara europeana distribuie de astazi iodura de potasiu din cauza amenintarii nucleare

Dupa Romania, care a inceput distributia iodurii de potasiu inca din luna august, de teama unui atac nuclear, de astazi si Polonia a hotarat sa faca acelasi lucru, noteaza stirileprotv. ro. Autoritatile poloneze au anuntat in cursul zilei de vineri ca a distribuit comprimate de iodura de potasiu pompierilor din toata tara, pentru a stii ca acestia sunt in siguranta in cazul expunerii provocate de razboiul din Ucraina. Polonia distribuie de astazi iodura de potasiu .

Polonia distribuie iodura de potasiu din cauza amenintarii nucleare

Autoritatile poloneze au anuntat vineri ca au distribuit comprimate de iodura de potasiu pompierilor din toata tara, in cazul unei expuneri provocate de razboiul din Ucraina.

EXCLUSIV Dezastrul din spatele campaniei favorite a ministrului Rafila: doar 1% dintre cele 30 de milioane de pastile de iod au fost distribuite romanilor

Doar 383. 889 de pastile de iodura de potasiu dintre cele 30 de milioane cumparate de autoritati au fost distribuite pana acum romanilor in cadrul campaniei gratuite intens promovate chiar de ministrul Alexandru Rafila, arata datele oficiale obtinute in exclusivitate de HotNews. ro. Un procent mai mult decat modest - doar 1,27% din totalul pastilelor achizitionate.

Doar 1% dintre cele 30 de milioane de pastile de iod au fost distribuite romanilor

Doar 383. 889 de pastile de iodura de potasiu dintre cele 30 de milioane cumparate de autoritati au fost distribuite pana acum romanilor in cadrul campaniei gratuite intens promovate chiar de ministrul Alexandru Rafila, arata HotNews. ro. Autoritatile au cumparat 30 de milioane de pastile care au costat 6 milioane de euro .

Romanii nu au luat cu asalt farmaciile pentru a achizitiona iodura de potasiu Doar 5% dintre cei eligibili au cerut reteta pana acum

Cu razboiul la granita, dar si cu pericolul unui accident nuclear la cativa kilometri de tara, romanii nu se inghesuie sa ridice iodura de potasiu din farmacii, desi aceasta este gratuita, iar ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a indemnat persoanele eligibile sa nu ma stea pe ganduri si sa aiba pastilele inca de pe acum, pentru a putea sa le ia imeidat, in cazul unui incident.

Cati romani au mers in farmacii pentru a primi iodura de potasiu. Alexandru Rafila: Lucrurile s-au schimbat spre bine

Ministrul Sanatatii Alexandru Rafila a declarat ca in august au fost distribuite 376. 892 de comprimate de iodura de potasiu, fata de 2. 175 in iulie.

Doar 3% din romani au ridicat pastilele de iod pe care Rafila a dat 6 milioane de euro

In lunile iulie si august 215. 616 romani si-au luat de la farmacie comprimatele de iodura de potasiu, potrivit ministrului sanatatii Alexandru Rafila, citat de news. ro. Luna trecuta, au fost distribuite 376. 892 de comprimate de iodura de potasiu, fata de 2. 175 in iulie, si ca 214. 385 de oameni le-au primit, fata de numai 1. 231 in iulie. Aproximativ 7 milioane de romani ar trebui sa mearga spre farmaciile aflate in lista oficiala a Ministerului Sanatatii pentru a le ridica.

ALEXANDRU RAFILA: Peste 200.000 de romani si-au ridicat pastilele de iod in august

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca in august au fost distribuite 376. 892 de comprimate de iodura de potasiu, fata de 2. 175 in iulie, si ca 214. 385 de oameni le-au primit, fata de numai 1. 231 in luna trecuta.

DSP Botosani: Doar 1% din totalul pastilelor de iodura de potasiu, ridicate din farmacii

Doar 1% din totalul pastilelor de iodura de potasiu puse gratuit la dispozitia populatiei cu varsta de pana la 40 de ani au fost ridicate din farmacii, a declarat miercuri, pentru Agerpres, directorul Directiei de Sanatate Publica Botosani, Teodor Ferariu.

Ucraina a cerut de urgenta Uniunii Europene pastile de iod. La noi zac in farmacii

In timp ce tarile UE au facut stocuri de iodura de potasiu utila in caz de accident nuclear , interesul romanilor fata de procurarea gratuita a comprimatelor distribuite de Ministerul Sanatatii tinde spre zero. Medicii de familie explica de ce.

CE va trimite 5,5 milioane de pastile de iodura de potasiu pentru persoanele care locuiesc in vecinatatea centralei nucleare Zaporojie

Comisia Europeana anunta ca va trimite 5,5 milioane de pastile de iodura de potasiu pentru persoanele care locuiesc in vecinatatea centralei nucleare Zaporojie din Enerhodar, Ucraina.

Alexandru Rafila, nou indemn ca oamenii sa ridice pastilele de iodura de potasiu: Suntem la granita cu un stat aflat in razboi

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a indemnat, din nou, oamenii sa mearga la medicul de familie si sa ridice pastilele de iodura de potasiu. El a recunoscut ca nu a existat prea mult.

Ministrul Sanatatii: Prezentarea la farmacie fara prescriptie face imposibila eliberarea pastilelor de iod

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, aminteste ca pastilele de iodura de potasiu nu trebuie administrate preventiv, ci doar in cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear.

Ce termen de valabilitate au pastilele de iodura de potasiu. Vestea de ultim moment pentru romani

Ce termen de valabilitate au pastilele de iodura de potasiu. Vestea de ultim moment pentru romani. Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a indemnat populatia sub 40 de ani sa mearga cat mai rapid la medicul de familie pentru a li se inmana reteta cu care isi pot lua gratuit pastilele cu iodura de potasiu din farmacii.

Formula pe care trebuie sa o retina orice roman in caz de radiatii. Sfatul de aur oferit de medicul Tudor Ciuhodaru

Ministrul Sanatatii a afirmat recent ca intentioneaza sa distribuie pastile de iodura de potasiu populatiei pentru ca oricine sa le aiba la indemana. Oficialul a subliniat ca lucrul asta nu trebuie interpretat intr-un registru al panicii, ci ca pe un gest de precautie. Multi romani au ramas cu cateva semne de intrebare cu privire la .

Cum intri in posesia tabletelor de iodura de potasiu. Ce varianta au persoanele fara medic de familie

Autoritatile fac precizari cu privire la modalitatea de distribuire a medicamentuluiiodura de potasiu 65 mg comprimate catre populatie. Medicii de familie sunt cei care vor elibera, ca masura strict preventiva, reteta.

ALEXANDRU RAFILA: Avem vocatia de a compromite masurile de sanatate publica

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a afirmat, ieri seara, ca discutia despre iodura de potasiu a fost politizata in mod excesiv, considerand ca avem vocatia de a compromite masurile de sanatate publica.

ALEXANDRU RAFILA: Avem vocatia de a compromite masurile de sanatate publica

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a afirmat, ieri seara, ca discutia despre iodura de potasiu a fost politizata in mod excesiv, considerand ca avem vocatia de a compromite masurile de sanatate publica.

actualitate, 12:46

ştirile zilei

Translate

English (http://translate.google.com)    Deutsch (http://translate.google.com)    Français (http://translate.google.com)    Italiano (http://translate.google.com)
 
watchshop.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2022 Libnet.roibNet.ro

( 0,1516 seconds )