Libnet.ro
UNICEF

05:00

Istoria zilei de 1 mai in lume: Ziua Internationala a Muncitorilor este sarbatorita de mai bine de 100 de ani (VIDEO)

B1 B1,
Istoria zilei de 1 mai in lume: Ziua Internationala a Muncitorilor este sarbatorita de mai bine de 100 de ani (VIDEO)

In lume, ziua de 1 mai este sarbatorita de mai bine de 100 de ani. Primii au fost muncitorii din Statele Unite, care au cerut sa lucreze mai putin, dar sa nu le fie micsorat salariul, informeaza B1 TV. in cele. continuă pe B1

STORYMAP Povestea zilei de 1 Mai in lume si in orasele din Romania

1 Mai este sarbatorita de peste un secol drept Ziua Internationala a Muncii in majoritatea tarilor lumii. In tarile comuniste, 1 mai s-a transformat intr-o zi de sarbatoare de stat insotita de defilari propagandistice. In Romania, aceasta zi a fost celebrata pentru prima data in 1890. Totusi, semnificatia zilei de 1 Mai dupa anii 90 s-a schimbat mult in tara noastra. Astazi, sarbatorim altfel, fara parade, defilari si actiuni muncitoresti . Aglomeratia de pe arterele principale din marile orase, la care participau sute de oameni pentru a-l ovationa pe Ceausescu, s-a mutat astazi pe drumul spre munte si spre mare. Esri Romania si HotNews. ro va prezinta intr-un format interactiv de tip StoryMap o scurta istorie in imagini a zilei de 1 Mai in lume si in orasele din Romania.

Cum a devenit 1 mai Ziua Internationala a Muncii

Ziua de 1 Mai a devenit cunoscuta in lumea intreaga in urma unor incidente violente produse in SUA, in 1886, cand muncitorii au cerut reducerea timpului de lucru, si s-a transformat treptat in Ziua Internationala a Muncii, informeaza Mediafax.

La Metrou de Ziua Internationala a Muncii

Metrou, munca si somn! Metrou, munca si somn! Metrou, munca si somn! Acesta era strigatul de nemultumire care a scos tinerii si muncitorii in strada in Franta, in mai 1968.

Subiectele Zilei: 1 Mai, in comunism si in democratie. Defilarile erau obligatie de serviciu; Trecem la euro in 2019. Romania a transmis Comisiei Europene Programul de Convergenta; Nici 10 la suta din unitatile de pe litoral nu sunt pregatite pentru 1 ma

Ziua Muncii, ziua salariului: cu cat ti-a crescut leafa in ultimii trei ani. Majorarea salariului minim, burse pentru medici rezidenti si venituri mai mari. Cum arata viata unui functionar public, platit cu 1500 RON/luna. Intre revolta si umilire. A fost o zi moarta in administratia publica. 30 de mii de.

ştiri de la B1

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1973 seconds )