Libnet.ro
UNICEF

21:30

Mecanismelor Financiare

Libnet Ro
SUA ofera recompensa de 10 milioane de dolari pentru informatii despre cinci teroristi globali

SUA ofera recompensa de 10 milioane de dolari pentru informatii despre cinci teroristi globali

Statele Unite ofera pana la 10 milioane de dolari pentru informatii asupra a cinci finantatori ai Hamas sau despre orice ar putea duce la perturbarea mecanismelor financiare ale gruparii militante palestiniene, a anuntat Departamentul de Stat.

SUA ofera recompense de 10 milioane dolari pentru informatii asupra finantatorilor Hamas

Statele Unite ofera pana la 10 milioane de dolari pentru informatii asupra a cinci finantatori ai Hamas sau despre orice ar putea duce la perturbarea mecanismelor financiare ale gruparii militante palestiniene.

SUA ofera recompense de 10 milioane dolari pentru informatii despre persoanele care finanteaza Hamas

Statele Unite ofera pana la 10 milioane de dolari pentru informatii asupra a cinci finantatori ai Hamas sau despre orice ar putea duce la perturbarea mecanismelor financiare ale gruparii militante palestiniene.

SUA, recompensa de 10 milioane de dolari pentru informatii financiare despre Hamas

SUA ofera pana la 10 milioane de dolari pentru informatii despre cinci finantisti ai Hamas sau orice ar putea duce la perturbarea mecanismelor financiare de care dispune organizatia palestiniana, a anuntat Departamentul de Stat, vineri, potrivit Reuters. 10 milioane de dolari pentru informatii financiare despre Hamas .

Razboi in Israel, ziua 91. SUA ofera 10 milioane de dolari pentru informatii financiare despre Hamas

Razboi in Israel, ziua 91. SUA ofera pana la 10 milioane de dolari pentru informatii despre cinci finantatori Hamas. De asemenea, americanii cauta informatii care ar putea duce la perturbarea mecanismelor financiare ale grupului militant palestinian.

Isarescu: Educatia financiara - un element complementar politicilor de reglementare si supraveghere

Majoritatea cetatenilor adulti din Romania au cunostinte insuficiente in domeniul financar * Pentru o functionare cat mai eficienta a mecanismelor economice, fiecare persoana activa ar trebui sa detina informatii economico-financiare minime.

Crizele financiare - rezultatul politicilor iresponsabile ale bancilor centrale

Majorarile consecutive ale dobanzilor de politica monetara, fara pauzele necesare pentru evaluarea impactului asupra inflatiei si a mecanismelor de transmitere ale politicii monetare, arata ca bancile centrale, indiferent de importanta lor, actioneaza doar sub impulsul unei panici generate de ignoranta.

Impetum Group lanseaza Agista, fond de investitii care dezvolta companiile locale prin piata de capital

Agista va fi un fond de investitii cu o capitalizare de 25 milioane de euro ce se alatura misiunii Bursei de Valori Bucuresti de a creste gradul de intelegere si accesare a mecanismelor specifice pietelor de capital reglementate * Resursele financiare disponibile in piata 33. 5 miliarde euro total depozite persoane fizice) nu ajung la companiile care au nevoie de ele 4. 64 mld EUR gap de finantare de tip equity a IMM -urilor in Romania) * Conform studiului Confidex 60% dintre manageri cunosc putin sau foarte putin BVB si activitatea acesteia si doar 12% au accesat finantare prin piata de capital * Agista va actiona ca un investitor ancora si va contribui la dezvoltarea unei piete de capital competitive.

ISTORICUL PRIVATIZARII IN ROMANIA Riscurile economiei globale (4)

Daca analizam raportul celei de-a IX-a editii a Forumului Mondial privind Riscurile Globale 2014 vedem ca astazi economia mondiala are in fata zece riscuri globale mari: crize fiscale in economiile cheie, somaj structural ridicat, crizele de apa, disparitate a veniturilor, esecul in adaptarea la schimbarile climatice, incidenta sporita a evenimentelor de vreme extrema, esecul guvernantei globale, crizele alimentare, esecul mecanismelor financiare si instabilitatea politica si sociala.

Fondul de redresare, un instrument pentru dezbinarea Uniunii Europene?

Poate ca economistul finlandez Tuomas Malinen ar fi trebuit sa-si inceapa analiza impactului fondului european de redresare cu afirmatia ca politicienii europeni sunt cea mai mare amenintare pentru UE. in fond, mintile lor crete si orgoliul nemasurat, invelite intr-o profunda ignoranta a mecanismelor economice si financiare au permis crearea acestui instrument, care este promovat necontenit drept salvator al Uniunii.

INTERVIU Daniela Chifan, Innovation Norway, despre programul de finantare pentru companii private: Bugetul total al programului este de 45 milioane de Euro

De 13 ani, Innovation Norway administreaza in Romania programe de finantare de peste 186 milioane de Euro in cadrul mecanismelor financiare denumite Granturile SEE si Norvegiene EEA and Norway Grants). Aceste mecanisme reprezinta contributia statelor SEE, non-membre UE, Norvegia, Liechtenstein si Islanda) pentru statele membre ale UE in vederea reducerii disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European si consolidarii relatiilor de cooperare. Din totalul fondurilor disponibile, 97% sunt oferite de Norvegia. Am discutat despre programul de finantare, despre conditiile pe care companiile romanesti trebuie sa le indeplineasca si despre termenul limita de depunere a dosarelor cu Daniela Chifan, Seful Reprezentantei Innovation Norway din Romania.

Legea insolventei, ncotro?

In 2014, modificarea Legii insolventei din 2006 a reprezentat o solutie legislativa buna, justificata de evolutiile realitatilor economice si financiare, precum si de necesitatea rezolvarii problemelor identificate in practica in aplicarea legii anterioare a insolventei. in 2018, Guvernul Romaniei propune, pe calea unei ordonante de urgenta OUG nr. 88/2018), o serie de modificari la Legea insolventei nr. 85/2014, pe care incearca sa le justifice prin necesitatea eficientizarii mecanismelor de recuperare a creantelor bugetare, evitarea afectarii mediului concurential prin folosirea abuziva a procedurilor de insolventa si prin imbunatatirea protectiei drepturilor creditorilor.

inca o plaga a invatamantului romanesc: absenta mecanismelor de verificare, control si sanctiune

Este buna descentralizarea in educatie. in felul acesta se tine cont de diferentele intre comunitati, uneori mari si foarte mari, diferente economice, sociale, culturale, de traditii si experienta organizationala. Dar asta nu inseamna ca statul sa ramana inert, impasibil, cand profesori, directori, inspectori isi bat joc de resursele financiare avute in gestionare.

Riscuri in 2017: Criza sectorului financiar-bancar nu s-a incheiat

Fraudele bancare din 2014-2015 au lasat vulnerabilitati sistemice nesolutionate. Problema lipsei de transparenta asupra actionariatului bancilor din Republica Moldova si neclaritatea asupra mecanismelor de prevenire a unor noi scheme de fraude financiare lasa loc riscului de repetare a unei noi crize bancare. Concluziile se contin intr-o publicatie despre riscurile anului 2017, prezentata de IDIS Viitorul.

Sanatatea publica si reducerea saraciei, prioritare in obtinerea de asistenta nerambursabila

Negocierile Romaniei pentru viitoarele programe de asistenta nerambursabila aferente Mecanismelor Financiare Spatiul Economic European SEE) si Norvegian pentru perioada 2014-2021 vor viza cu prioritate sistemul de sanatate publica, protejarea patrimoniului cultural, cercetare, educatie, copii si tineri in situatii de risc, si pentru reducerea/combaterea saraciei, justitie si afaceri interne, potrivit unui comunicat trimis redactiei.

Sanatatea, cultura, educatia si reducerea saraciei, prioritare pentru obtinerea de asistenta nerambursabila prin mecanismele SEE si Norvegian din perioada 2014-2021

Negocierile Romaniei pentru viitoarele programe de asistenta nerambursabila aferente Mecanismelor Financiare Spatiul Economic European SEE) si Norvegian pentru perioada 2014-2021 vor viza cu prioritate sistemul de sanatate publica, protejarea patrimoniului cultural, cercetare, educatie, copii si tineri in situatii de risc, si pentru reducerea/combaterea saraciei, justitie si afaceri interne, se arata intr-un comunicat al Guvernului. Romania urmeaza sa beneficieze de o alocare de aproximativ 502 milioane euro, din care 227 milioane euro prin Mecanismul financiar Norvegian si 275,2 milioane euro prin Mecanismul SEE.

Cum vrea Guvernul sa atraga fonduri pentru achizitia operei Cumintenia Pamantului

Guvernul va aproba, in sedinta de vineri, un proiect de ordonanta pentru diversificarea mecanismelor financiare de atragere de fonduri pentru achizitionarea operei Cumintenia Pamantului a lui Constantin Brancusi,.

Tuca Zbarcea Asociatii, de partea Vodafone Romania in acordul cu Orange Romania pentru partajarea infrastructurii retelei de comunicatii

Bucuresti, 31 iulie 2013: Tuca Zbarcea Asociatii a asistat Vodafone Romania in incheierea unui acord cu Orange Romania vizand partajarea infrastructurii fizice de retea. O echipa de avocati a oferit servicii de asistenta juridica pentru definirea, structurarea si implementarea cadrului contractual necesar incheierii de catre Vodafone Romania a unui acord cu Orange Romania in vederea partajarii infrastructurii fizice asociate retelelor de comunicatii ale celor doua companii. Proiectul a presupus o analiza extinsa a cadrului de reglementare in multiple arii de drept si definirea mecanismelor optime prin care sa se asigure implementarea cu succes a acordului intentionat de Vodafone Romania si Orange Romania. Problematica juridica a acoperit aspecte de drept comercial si societar, dreptul concurentei, comunicatii electronice, drept imobiliar si aspecte financiare.

actualitate, 21:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2199 seconds )