Libnet.ro
UNICEF

18:45

MFP: Garantii pentru Oltchim, inoperabile; nu ar fi primit avizul CE si puneau in pericol ...

România Liberă România Liberă,
MFP: Garantii pentru Oltchim, inoperabile; nu ar fi primit avizul CE si puneau in pericol ...

Acordarea de garantii guvernamentale pentru Oltchim ar fi trebuit aprobata de Comisia Europeana, existand sanse foarte mari de respingere, si ar fi pus in pericol deficitul bugetar, intrucat situatia foarte dificila a combinatului ducea la plata ratelor bancare de catre Finante, potrivit Ministerului Finantelor Publice MFP), scrie Mediafax. MFP a raspuns printr-un comunicat de presa criticilor aduse de vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu, care a declarat luni, pentru Gandul, ca esecul . continuă pe România Liberă

Ministerul Finantelor: Legea ne-a impiedicat sa acordam garantii de stat pentru Oltchim, nu lipsa asumarii responsabilitatii politice

Avem de-a face cu inoperabilitatea acordarii unei garantii de stat pentru OLTCHIM, nu din lipsa asumarii responsabilitatii politice de catre MFP, ci dimpotriva, ca efect al respectarii limitelor responsabilitatii juridice date de legislatia interna si cea europeana, precum si al obiectivului consolidarii credibilitatii Romaniei fata de angajamentele asumate in raport cu partenerii externi CE, FMI si BM, care faciliteaza accesul la finantarea de pe pietele intenationale de capital, asigurand functionarea normala a economiei si institutiilor statului, transmite Ministerul Finantelor Publice intr-un comunicat. Privatizarea OLTCHIM face parte din setul de reforme privind ajustarea sectoriala, asumat in cadrul acordului negociat in februarie 2011 de catre Romania cu CE, FMI, BM si valabil pe perioada martie 2011 - martie 2013, mai arata documentul publicat marti.

Dan Diaconescu AMANA semnarea contractului pentru OLTCHIM: Cel care a castigat licitatia ...

10:26 - Dan Diaconescu amana semnarea contractului pentru Oltchim 10:19 - Diaconescu a adaugat ca este pentru prima oara cand guvernantii il ameninta pe cel care castiga o licitatie de succes: Suntem primii oameni care au castigat o licitatie fara sa dea spaga . ) Investitorul este poporul roman, care trebuie sa salveze neaparat Oltchimul. Reprezentam fortele binelui. Nu mai pot sa raman pe loc. Trebuie sa mergem inainte ca sa salvam combinatul. Din pacate, in ultimele zile, nimeni nu mai .

Daniel Chitoiu: Licitatia pentru Oltchim a fost corecta. Raspund cu functia

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat ca licitatia pentru Oltchim a fost una absolut corecta din punct de vedere legal, coordonata de compania de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers, si ca raspunde cu functia pentru un eventual esec din vina institutiei pe care o conduce, relateaza Mediafax.

Dan Diaconescu AMANA semnarea contractului pentru OLTCHIM: Cel care a castigat licitatia ...

11:50 - Scandalul privind semnarea contractului de privatizare a Oltchim continua. Va rog sa ne scuzati, domnilor ciocoi, ca am castigat noi combinatul Oltchim fara spaga. Oltchimul l-am castigat si n-o sa-l dam inapoi ciocoilor niciodata, a adaugat Diaconescu. Noi am cumparat vineri o unitate din care probabil au disparut o multime de locuri. Statul roman, cum se comporta cu noi. Inteleg ca nu ne-a felicitat, ca am facut prima privatizare de succes din Romania . ) Ne asteptam sa ni se .

Ponta: Privatizarea a esuat. Dan Diaconescu NU ARE niciun ban pentru Oltchim.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, ca Dan Diaconescu nu detine banii pe care presedintele Partidului Poporului i-a oferit pentru a prelua combinatul Oltchim. Dan Diaconescu nu are niciun ban pentru a salva Oltchim . Imediat s-a constata ca aici e un dublu interes, al celor de la PDL pentru a acoperi fraudele din anii trecuti, ia pentru domnul Diaconescu de a mai castiga putin capital poltic, a afirmat Victor Ponta. A fost evident o incercare a oamenilor de afaceri din PDL .

Business report: CONSECINTA: Ce risca Dan Diaconescu daca nu vine cu banii pentru Oltchim; Statul vrea sa taxeze tot ce misca in curtea proprietarilor; Transportatori feroviari: Guvernul privatizeaza pe genunchi CFR Marfa

De ce banii promisi de Diaconescu nu pot ajunge la angajatii Oltchim. Banii pe care Dan Diaconescu a promis ca ii va plati statului, pentru pachetul de 54% din actiuni la Oltchim, se vor indrepta catre plata salariilor. Bulgaria si Romania concureaza pentru o investitie de 100 de milioane dolari. Bulgaria si Romania concureaza pentru o investitie majora de circa 100 milioane de dolari. Este vorba pentru construirea unei.

Victor Ponta: Batalia politica pentru Oltchim trebuie sa inceteze. Vreau mai multa seriozitate

Primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, sustinuta pe tema privatizarii Combinatului Oltchim, ca batalia politica pentru aceasta companie trebuie sa.

Victor Ponta: Batalia politica pentru Oltchim trebuie sa inceteze. Combinatul se putea salva mai usor in 2009

Primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, sustinuta pe tema privatizarii Combinatului Oltchim, ca batalia politica pentru aceasta companie trebuie sa.

Diaconescu n-a vrut sa semneze contractul pentru Oltchim: Sunt acte diferite fata de ce am fost anuntat

Dan Diaconescu nu a semnat astazi contractul pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea OLT), motivand ca din acte lipsesc mai multe anexe si clauze, iar o parte din documente sunt diferite fata de forma contractului anuntata in.

Ion Cristoiu: Daca Dan Diaconescu nu vine cu banii pentru Oltchim, Victor Ponta pica de fraier

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat joi, in emisiunea Ultimul cuvant, difuzata de B1 TV, scandalul iscat pe marginea privatizarii Combinatului Oltchim, apreciind ca premierul Victor Ponta va pica de.

ştiri din Economie

ştiri de la România Liberă

actualitate, 18:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2227 seconds )