Libnet.ro
UNICEF

15:15

Ministerul Educatiei sfideaza Comisia Europeana si vrea sa reorganizeze finantarea cercetarii cu orice pret

Hotnews Hotnews,
 Ministerul Educatiei sfideaza Comisia Europeana si vrea sa reorganizeze finantarea cercetarii cu orice pret

Dupa ce Comisia Europeana a avertizat ca desfiintarea UEFISCDI ar contribui la o dispersie mai mare, in sistemul de cercetare si inovare, a resurselor publice limitate, potrivit surselor HotNews. ro, senatorii au aruncat decizia la Ministerul Educatiei. Iar ministerul le propune acum cercetatorilor infiintarea a doua agentii de management si administrare a programelor CDI in urmatoarea configuratie: o agentie profilata pe domeniul cercetarii fundamentale si al dezvoltarii resurselor umane pentru cercetare actualul UEFISCDI), respectiv o agentie profilata pe domeniul cercetarii aplicative. Vezi in articol cum a impachetat Ministerul Educatiei dorinta senatorilor de a scapa de institutia care supervizeaza competitiile de proiecte in cercetare. Secretarul de stat in cercetare Tudor Prisecaru: Nu aveti proprietatea termenilor limbii romane, daca spuneti ca reorganizarea in doua institutii inseamna desfiintareDe ce graba de a scapa de aplicarea unor criterii unitare in directionarea banilor de cercetare? Banii pentru planul de cercetare-dezvoltare 2014-2020 sunt miza, spune Virgil Iordache de la Facultatea de Biologie a Universitatii din Bucuresti, care explica faptul ca e deja in intarziere ca lansare de noi competitii. continuă pe Hotnews

Comisia Europeana promoveaza o platforma software care sa stimuleze startup-urile

Comisia Europeana promoveaza masiv proiectul Fiware care consta intr-o serie de elemente software pe care startup-urile le pot utiliza pentru a-si pune in practica ideile, putand sa solicite si grant-uri de pana la 150. 000 euro, scrie EUObserver. Bugetul este de 300 milioane euro, contribuind si cateva mari companii europene de telecomunicatii.

Surse: Comisia Europeana verifica afacerile Apple cu mai multe case de discuri

Comisia Europeana verifica acordurile pe care le-a incheiat Apple Inc. cu mai multe case de discuri pentru lansarea serviciului de streaming transmisie) de muzica, ce va avea loc in vara, intrucat compania americana ar putea convinge firmele de profil sa renunte la colaborarea cu serviciile gratuite, spun surse citate de Financial Times.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 15:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2267 seconds )