Libnet.ro
UNICEF

10:30

Mircea Badea si revizuirea Constitutiei. Romania e o tara, nu o nava. Ca atare, presedintele nu poate sa se pretinda capitan

Antena3 Antena3,
Mircea Badea si revizuirea Constitutiei. Romania e o tara, nu o nava. Ca atare, presedintele nu poate sa se pretinda capitan

Mircea Badea a vorbit, in cadrul interventiei din emisiunea 100 de Minute, despre Constitutia Romaniei. Realizatorul emisiunii in Gura Presei a comentat nemultumirile exprimate de presedintele Basescu re. continuă pe Antena3

Mircea Badea si schimbarea Constitutiei. Romania e o tara, nu o nava. Ca atare, presedintele nu poate sa se pretinda capitan

Mircea Badea a vorbit, in cadrul interventiei din emisiunea 100 de Minute, despre Constitutia Romaniei. Realizatorul emisiunii in Gura Presei a comentat nemultumirile exprimate de presedintele Basescu re.

Profitand de neatentia autoritatilor, Mircea Badea a FUGIT din tara!

Stire: in aceasta dimineata Mircea Badea a incercat sa fuga din tara. Profitand de neatentia autoritatilor, acesta se pare ca a si reusit. Fuga lui Badea din tara ar putea avea legatura cu dosarul.

Revizuirea Constitutiei: Imunitate sporita pentru ministri. Seful statului nu mai are dreptul sa ceara urmarirea penala a unui membru al Guvernului

Comisia pentru revizuirea Constitutiei a adoptat, luni, un amendament care prevede ca doar Parlamentul, in sedinta comuna a celor doua Camere, are dreptul exclusiv de a cere urmarirea penala a primului-ministru si a membrilor Guvernului, pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor. In actuala Constitutie se precizeaza dreptul de a cere urmarirea penala pentru un membru al executivului revine Senatului, Camerei Deputatilor si presedintelui tarii. Practic, noul amendament rapeste din atributiile prezidentiale si ofera o imunitate sporita ministrilor - fiind nevoie de ambele camere ale Parlamentului pentru a se cere urmarirea penala. Odata pornita urmarirea penala in cazul unui ministru, decizia de suspendare din functie va reveni presedintilor celor doua Camere din Parlament, nu presedintelui tarii, ca in Constitutia actuala.

Traian Basescu: Revizuirea Constitutiei, risc de blocare a statului

Ceea ce se intampla acum cu revizuirea Constitutiei reprezinta un risc de blocare a statului iar singura justificare de revizuire a legii fundamentale era referendumul din 2009, a declarat presedintele Traian Basescu, la ceremonia de depunere a juramantului de catre noii judecatori ai CCR.

Traian Basescu: Revizuirea Constitutiei reprezinta un risc de blocare a statului

Ceea ce se intampla acum cu revizuirea Constitutiei reprezinta un risc de blocare a statului iar singura justificare de revizuire a legii fundamentale era referendumul din 2009, a declarat presedintele Traian Basescu, la ceremonia de depunere a juramantului de catre noii judecatori ai CCR.

Comisia pentru revizuirea Constitutiei a votat reducerea mandatului presedintelui la patru ani

In urma cu putin timp, Comisia pentru revizuirea Constitutiei a votat reducerea mandatului presedintelui la patru ani. Amendamentul ramasese restant in ultima sedinta a Comisiei, care a avut loc joi, cand nu a .

Sinteza dezbaterilor pe revizuirea Constitutiei

Comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei a adoptat in cursul saptamanii trecute o serie de modificari care au creat dezbateri aprinse in mediul public. Daca textul noii Constitutii va fi adoptat de Parlament si validat de populatie, casatoriile gay vor fi interzise, procurorii vor fi obligati sa dea explicatii parlamentarilor, drapelul Romaniei va reveni la stema, iar mass - media va fi nevoita sa-si declare public structura actionariatului. In schimb, parlamentarii nu au vrut sa introduca in textul fundamental sanctionarea traseismului politic, obligatia Parlamentului de-a respecta vointa poporului exprimata prin referendum sau votul electronic pentru romanii din strainatate. Mai mult, cateva dintre amendamentele controversate au creat dispute in interiorul USL. Vezi in articol sinteza primei saptamani de lucrari la noua Constitutie.

Mircea Badea, despre rochia Iuliei Motoc: Dunga aia galbena face sa paleasca de invidie orice tronson de autostrada din Romania

Mircea Badea a comentat, in cadrul editiei de luni seara a emisiunii in Gura Presei, modul in care judecatoarea Iulia Motoc a ales sa se imbrace cu ocazia ceremoniei de investire a noilor sai colegi de la.

Articolul referitor la combaterea traseismului va fi votat in Comisia pentru revizuirea Constitutiei

Articolul referitor la combaterea trasesimului politic a fost rediscutat si va fi votat cu siguranta, spune Crin Antonescu, presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei. Asta inseamna ca cel care isi da.

ştiri de la Antena3

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2143 seconds )