Libnet.ro
UNICEF

19:30

Negationismul de stanga si sentinta judecatoreasca in cazul Gheorghe Ursu

Hotnews Hotnews,
 Negationismul de stanga si sentinta judecatoreasca in cazul Gheorghe Ursu

Am citit si scris cu putina vreme in urma despre excelenta carte Negationismul de stanga a istoricului si gazetarului francez Thierry Wolton. Autorul vorbeste in spatiul a aproape 200 de pagini despre prestidigitatiile cu pretentii intelectuale la care se dedau unii dintre profesionistii negarii raului comunist. Negationismul inseamna- precizeaza Thierry Wolton- negarea faptelor istorice dovedite sau deformarea lor. continuă pe Hotnews

Negationismul de stanga si sentinta judecatoreasca in cazul Gheorghe Ursu

Am citit si scris cu putina vreme in urma despre excelenta carte Negationismul de stanga a istoricului si gazetarului francez Thierry Wolton. Autorul vorbeste in spatiul a aproape 200 de pagini despre prestidigitatiile cu pretentii intelectuale la care se dedau unii dintre profesionistii negarii raului comunist.

Istoric revoltat de decizia de achitare a tortionarilor lui Gheorghe Ursu : Dupa 65, toata Romania era o puscarie

Gheorghe Ursu, care a murit la data de 17 noiembrie 1985, in Spitalul Penitenciar Jilava, nu este considerat a fi un disident in opinia magistratului care a judecat procesul in care cei doi tortionari ai sai, ofiterii de securitate Marin Pirvulescu si Vasile Hodis, au fost acuzati de crime impotriva umanitatii.

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, catre judecatorul care i-a achitat pe tortionari: Constat cu mahnire ca sacrificiul lor a fost zadarnic

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, care a murit la Jilava la 17 noiembrie 1985, dupa ce a fost batut de tortionari, a trimis un punct de vedere cu privire la decizia judecatorului care i-a achitat pe calaii tatalui sau.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 19:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2202 seconds )