Libnet.ro
UNICEF

01:05

Occidentul, sanctiuni dezamagitoare pentru Rusia. Putin isi continua jocul

Hotnews Hotnews,
 Occidentul, sanctiuni dezamagitoare pentru Rusia. Putin isi continua jocul

Pietele financiare au rasuflat usurate luni dupa ce sanctiunile impuse Rusiei de UE si SUA au fost chiar mai anemice decit asteptarile mediului de business. Dar cedarea Crimeei fara nici o reactie semnificativa din partea Occidentului i-a prilejuit fostului sahist rus, actual disident, Garry Kasparov o remarca antologica: Obama il face pe pe Jimmy Carter sa para Winston Churchill. Confruntati cu presiunea lobby-ului de business Marea Britanie), cu dependenta fata de fluxurile de gaze Germania) sau de bani negri din Rusia Cipru), liderii europeni au negociat indelung sanctiuni mai degraba dezamagitoare. Avind alibiul nevoii de dialog cu Rusia si al stabilitatii financiare, liderii ce gluma) marilor puteri democratice isi pregatesc popcornul si berea pentru a urmari viitoarea miscare a lui Putin. continuă pe Hotnews

LIVE TEXT Putin: Crimeea este o zona sfanta pentru Rusia.

Presedintele rus, Vladimir Putin, sustine o declaratie de presa referitoare la anexarea Crimeei la Federatia Rusa. - Tatarii din Crimeea au fost reprimati, multi oameni au suferit. Cred ca toate masurile legale si politice trebuie luate pentru a reinstaura drepturile tatarilor. Respectam toate drepturile grupurilor etnice din Crimeea. - Sustinem existenta a trei limbi oficiale in Crimeea: rusa, ucraineana si tatara. - Crimeea e o parte din Rusia. Crimeea este o zona sfanta pentru Rusia.

Comentariu AFP: Vladimir Putin isi impune punctele de vedere, dar angajeaza Rusia pe o cale ingusta

Vladimir Putin a redus opozantii si presa la tacere, de cand a revenit la Kremlin, zadarniceste eforturile occidentalilor in dosarul privind conflictul din Siria si este pe cale sa anexeze Crimeea, impunandu-si astfel punctele de vedere, dar angajandu-si tara pe o cale ingusta. Militari rusi au ocupat un teritoriu strain, in Europa, fara sa tina cont de strigatele de indignare ale capitalelor occidentale. Preluand controlul asupra Crimeei, o peninsula rusofona in sudul Ucrainei, in urma schimbarii puterii la Kiev, Rusia lui Putin a trecut la un nou nivel al afirmarii puterii sale si la confruntarea cu Occidentul.

ANALIZA AFP: Vladimir Putin isi impune punctul de vedere dar angajeaza Rusia pe o cale ingusta

Vladimir Putin, de cand a revenit la Kremlin, a redus opozantii si presa la tacere, zadarniceste eforturile occidentalilor in dosarul privind conflictul din Siria si este pe cale sa anexeze Crimeea,.

Basescu pentru AFP: Putin vrea sa reconstruiasca URSS.

Rusia a creat o serie de conflicte in jurul Marii Negre pentru a grabi atingerea obiectivului presedintelui Vladimir Putin de reconstruire a Uniunii Sovietice, a spus presedintele Traian Basescu intr-un interviu acordat Associated Press, relateaza Mediafax. Daca ne uitam pe harta, vom vedea acest lant de conflicte inghetate in jurul Marii Negre care pot fi activate in orice moment, a declarat Basescu, referindu-se la conflictele din regiunile separatiste Abhazia si Osetia de Sud Georgia), .

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2108 seconds )