Libnet.ro
UNICEF

06:30

Povestea nestiuta a regelui umorului din Romania, Ion Pribeagu, evreul care a inventat-o pe Zaraza si i-a adus faima lui Constantin Tanase

Adevărul Adevărul,
Povestea nestiuta a regelui umorului din Romania, Ion Pribeagu, evreul care a inventat-o pe Zaraza si i-a adus faima lui Constantin Tanase

Isac Lazarovici, botosaneanul ascuns in spatele pseudonimului Ion Pribeagu, este considerat de istorici unul dintre cei mai buni umoristi romani. Uitat pe nedrept in subsolurile istoriei, Pribeagu este cel care a dat viata celebrei Zaraza, dar si muscatoarelor si indraznetelor librete umoristice ale lui Constantin Tanase. continuă pe Adevărul

Povestea inedita a surorilor din Romania care au corespondat cu Emile Zola, Mark Twain si Jules Verne

Surorile Antonia, Rovena si Emilia Schwarz au alcatuit, in Romania secolului al XIX-lea, o colectie inestimabila de scrisori, primite de la unii dintre cei mai renumiti scriitori din lume, precum Emile Zola, Mark Twain si Jules Verne.

Ministrul Mediului, pregatit sa intervina pentru orice barza din Romania

Ministrul Mediului este pregatit sa intervina pentru orice barza din Romania. Asigurarea vine dupa ce Gratiela Gavrilescu a semnat un ordin, care a trecut pe la mai multe institutii, pentru mutarea unui cuib de b.

Investigatii gratuite pentru gravide. Femeile insarcinate din Romania vor putea face teste pentru depistarea trombofiliei la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Femeile insarcinate din Romania, suspecte de trombofilie, au acum sansa de a naste un copil sanatos si la termen, fara sa-si puna viata in pericol. Trombofilia a devenit spaima gravidelor moderne.

Cum aratau cele mai cunoscute site-uri din Romania in urma cu peste 10 ani

Mediul online din Romania nu a aratat intotdeauna la fel ca acum, cele mai populare site-uri suferind schimbari majore in ultimii ani. Internetulnu a fost intotdeauna la fel de raspandit precum este acum. in urma cu mai multi ani,ziarele inca mai erau principala sursa de informare pentru majoritatea romanilor, iarinternetul nu se putea lauda decat [].

Exclusiv: Cele doua proiecte din Romania selectate pentru finantare prin Planul Juncker

Attila Gyorgy, secretar de stat la Ministerului Finantelor Publice a detaliat pentru EurActiv. ro care sunt cele doua proiecte din domeniul energiei, primele selectate din Romania pentru finantare in cadrul Planului European de Investitii.

ENEL nu mai vinde activele din Romania

ENEL a decis sa nu mai vanda activele din Romania companii de distributie si furnizare electricitate), a anuntat ieri, la Londra, Francesco Starace, directorul general al grupului.

Autorii atacului terorist comis in Tunis aveau mitraliere AK-47 provenind din Romania

Cei cinci autori ai atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunis aveau mitraliere de tip Kalasnikov AK-47 provenind din Romania, afirma surse citate de site-ul italian 2duerighe. it. Teroristii aveau.

ENEL nu mai vinde activele din Romania

Grupul ENEL a decis sa nu mai vanda activele din Romania, a anuntat joi, la Londra, Francesco Starace, directorul general al grupului, potrivit ziarului Bursa. Starace a spus ca noua strategie a grupului se concentreaza pe optimizarea si valorificarea activelor care au venituri reglementate si care asigura un profit stabil si sigur.

Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania, scrisoare catre Klaus Iohannis: Cluburile sportive se folosesc de Legea insolventei pentru a se eschiva de la aplicarea sanctiunilor sportive

Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania a trimis azi o scrisoare catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, in care il roaga sa ia masurile care se impun in ceea ce priveste cazurile.

Statul Islamic revendica atentatul din Tunisia. Armele teroristilor proveneau din Romania

Statul Islamic a revendicat atentatul terorist de la Muzeul Bardo din Tunis. Potrivit presei, mitralierele de tip Kalasnikov AK-47 folosite de teroristi ar fi provenit din Romania.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2216 seconds )