Libnet.ro
UNICEF

20:30

Raport CIA despre revolutia din 1989, desecretizat: Frontul Salvarii Nationale si Ion Iliescu au fost nevoiti sa apeleze la Securitate (VIDEO)

B1 B1,
Raport CIA despre revolutia din 1989, desecretizat: Frontul Salvarii Nationale si Ion Iliescu au fost nevoiti sa apeleze la Securitate (VIDEO)

Raport devastator desecretizat de CIA, referitor la Revolutia din 1989. Potrivit datelor spionilor si observatorilor americani de la acea vreme, Frontul Salvarii Nationale si Ion Iliescu au fost nevoiti sa. continuă pe B1

Mediastandard.ro: Jurnalistii si Revolutia din 1989. Povestile ziaristilor care s-au sacrificat pentru prezentarea adevarului

Revolutia Romana din 1989 a fost unul dintre cele mai sangeroase evenimente din istoria tarii. in drumul nostru spre libertate, am luat vieti nevinovate, am calcat pe cadavre si am sperat ca intr-o buna zi, toate aceste amintiri dureroase sa dispara.

Educatia, inainte si dupa Revolutia din 1989, de la propaganda la pragmatism. Ce stie noua generatie despre vremurile traite de parintii lor

Au trecut 30 de ani de la Revolutia care ne-a transformat total viata. Trei decenii, rastimp in care s-a pus in permanenta problema daca sacrificiul tinerilor care s-au jertfit pentru libertate a meritat. Copiii Revolutiei de atunci au proprii urmasi. Si pentru unii si pentru ceilalti este important sa rememoram evenimentele sangeroase care ne-au dat dreptul sa traim 30 de ani de libertate.

Iliescu, despre executarea lui Ceausescu: Situatia era dramatica. A fost o necesitate pentru a curma pierderile de vieti omenesti

Fostul presedinte Ion Iliescu a acordat un interviu pentru Mediafax in care a vorbit despre Revolutia din 1989, inclusiv despre necesitatea executarii cuplului dictatorial Nicolae Ceausescu-Elena Ceausescu.

Cum arata Mihaela Radulescu, la Revolutia din 89. Eram blonda, tunsa periuta. Foto

Toti o stiu pe Mihaela Radulescu de la TV, dar putini cunosc trecutul celei supranumite Diva de Monaco. Se pare ca aceasta s-a fotografiat in timpul Revolutiei din 1989 si are chiar carnet de revolutionar. Cum arata Mihaela Radulescu, la Revolutia din 89 La varsta de 20 de ani, Mihaela Radulescu avea un alt look.

Cele mai surprinzatoare lucruri, pe care nu le stiai, despre pasarea din stema Romaniei

Cunosti stema Romaniei inca din copilarie, insa e posibil sa nu-ti fi pus prea multe intrebari despre animalele din aceasta. De fapt, stema tarii noastre cuprinde mai multe animale: trei.

Raport CIA declasificat: in contextul manifestatiilor prodemocratie, FSN a cerut in ianuarie 1990 sprijinul fostilor agenti ai Securitatii

Frontul Salvarii Nationale FSN) a fost, in ianuarie 1990, in situatia de a cere sustinerea fostei politii politice din timpul regimului Nicolae Ceausescu, in contextul in care in Romania continuau demonstratiile prodemocratie, arata documente declasificate de Agentia Centrala de Informatii CIA).

Recviemul de Verdi: Concert In memoriam 30 de ani de la Revolutia din 1989 la Sala Radio

Vineri, 20 decembrie 19. 00), Sala Radio va fi scena unui concert-eveniment emotionant: In memoriam 30 de ani de la Revolutia din 1989. Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului de origine italiana DAVID CRESCENZI - in prezent dirijor invitat al Operei din Dusseldorf Germania) - va interpreta una dintre partiturile monumentale ale muzicii .

FOTO Imagini inedite, expuse abia acum, de la Revolutia din 89 din Timisoara. Fotografiam de sub geaca cu fermoarul deschis

Memoria omului se duce, insa pozele raman pentru totdeauna ca o dovada a ceea ce a fost. intr-o discutie cu unul dintre fotografii timisoreni de la Revolutie am aflat ce se ascunde in spatele unor poze facute cu teama de sub geaca in momentele cheie din decembrie 1989. Catalin Regea, student pe atunci in anul 2 la Universitatea Politehnica din Timisoara, isi aminteste de Revolutie ca de un moment care a schimbat cursul Romaniei si destinele oamenilor care locuiau in ea.

Mircea Diaconu, dezvaluiri din perioada Revolutiei din 1989: Era lumina stinsa, se tragea peste tot, era un infern si noi inauntru, pe sub canapele, vorbeam despre viitor

Mircea Diaconu si-a adus aminte de perioada comunista din Romania si despre momentele ingrozitoare pe care le-a trait in timpul Revolutiei din 1989.

Adrian era doar un copil atunci cand si-a vazut tatal impuscat in cap, in timpul Revolutiei din 1989. L-au luat taras si nu l-am mai vazut. Am coborat plangand si strigand taticul meu, taticul meu

Adrian Juganaru avea doar 13 ani in decembrie 1989, atunci cand a trait cea mai urata experienta din viata lui. A fost martor la asasinarea tatalui sau, in timpul Revolutiei din Timisoara.

ştiri de la B1

actualitate, 20:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2129 seconds )