Libnet.ro
UNICEF

07:00

Reactia Cristinei Guseth, dupa inlocuirea din lista ministrilor Guvernului Ciolos

România Liberă România Liberă,
Reactia Cristinei Guseth, dupa inlocuirea din lista ministrilor Guvernului Ciolos

Directorul Freedom House Romania, Cristina Guseth, a declarat, marti seara, intr-o postare pe Facebook, ca a acceptat portofoliul la Justitie din dorinta de a reprezenta agenda cetateanului, a justitiabilului care nu are studii de drept, dar isi doreste procese mai scurte. continuă pe România Liberă

Dacian Ciolos, despre retragerea Cristinei Guseth de pe lista cu ministri

Premierul desemnat si votat de Parlament, Dacian Ciolos, a declarat, marti, ca s-a consultat cu Cristina Guseth, inainte de a o retrage de pe lista ministrilor propusi pentru Cabinetul sau si a explicat ca a dorit ca Guvern sau sa inceapa cu o legitimitate clara.

A patra zi dupa atentatele din Paris: Franta invoca in premiera articolul din tratatele europene care prevede clauza de solidaritate in caz de agresiune impotriva unei tari membre

Ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, a invocat marti, pentru prima oara, articolul 42-7 din tratatele europene, care prevede o clauza de solidaritate in caz de agresiune impotriva unei tari membre a Uniunii Europene, scrie AFP. Acest articol este similar cu articolul 5 din Tratatul NATO la care au recurs Statele Unite dupa atentatele din 11 septembrie si a carui activare a condus la interventia Aliantei atlantice in Afganistan. Presedintele republican al Camerei Reprezentantilor a cerut o pauza in primirea de refugiati sirieni, de teama infiltrarii jihadistilor. vezi in text rezumatul zilei de marti.

VIDEO Imagini imediate de dupa atacurile din Paris

Imagini imediate de dupa atacurile din Paris.

Primele reactii ale liderilor europeni, dupa atentatele din Paris

Liderii europeni, dar si presedintele american si-au exprimat, vineri seara, sprijinul pentru societatea franceza, dupa atentatele din Paris, in urma carora zeci de persoane au murit si sute de persoane au fost ranite.

UPDATE Guvernul Ciolos: Ciolos o retrage pe Guseth ca urmare a prestatiei din Parlament pentru a nu vulnerabiliza increderea in ministrul Justitiei/ La audieri, ministrii propusi au trecut de comisiile din Parlament

Majoritatea ministrilor propusi de Dacian Ciolos au trecut fara mari emotii in audierile din Comisiile de specialitate din Parlament, doar Vasile Dancu urmand sa fie audiat marti, amanarea fiind facuta din motive personale. Cu siguranta, cea mai mare dezbatere a starnit-o prestatia in fata Comisiei a Cristinei Guseth, propunerea lui Ciolos pentru Ministerul Justitiei, o prestatie considerata mult sub asteptari. Luni noaptea, la putin dupa miezul noptii, Dacian Ciolos anunta pe Facebook ca o retrage pe Guseth ca urmare a prestatiei din Parlament. Informatia fusese data pe surse de catre ziarul Adevarul. Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineata voi inainta conducerii Parlamentului o noua propunere. , a anuntat Dacian Ciolos pe Facebook, la o ora dupa miezul noptii. Cei 21 de ministri care au primit aviz favorabil in Comisii: Petre Toba, Mihnea Motoc, Lazar Comanescu, Dan Stoenescu, Achim Irimescu, Anca Dragu Paliu, Costin Borc, Victor Vlad Grigorescu, Ioan Dragos Tudorache, Dan Marian Costescu, Marius Bostan, Victoria-Violeta Alexandru, Patriciu Achimas, Cristina Pasca Palmer, Claudia Ana Costea, Cristina Guseth, Ciprian Bucur, Adrian Curaj, Aura Raducu, Vlad Alexandrescu si Elisabeta Lipa.

OFICIAL. Lista ministrilor tehnocrati din cabinetul lui Dacian Ciolos

Premierul desemnat Dacian Ciolos a anuntat duminica, lista noului Cabinet, din care fac parte Lazar Comanescu, Petre Toba, Mihnea Motoc, Anca Dragu Paliu, Cristina Guseth si Vasile Dincu.

Reactia papei Francisc despre atentatele din Paris

Papa Francisc a declarat, sambata, ca atacurile din Paris nu au justificare religioasa sau umana.

Patriarhia Romana si-a schimbat purtatorul de cuvant. Decizia vine dupa controversele privind comunicarea Bisericii dupa tragedia din Colectiv

Patriarhia Romana si-a schimbat purtatorul de cuvant, in aceasta functie fiind numit Vasile Banescu de la Trinitas TV. Schimbarea lui Constantin Stoica vine dupa ce in spatiul public au aparut reprosuri privind deficitul de comunicare al Patriarhiei dupa tragedia din clubul Colectiv.

Valls: Franta va depasi tinta de deficit bugetar asumata in UE, dupa atentatele din Paris

Franta va depasi tinta de deficit bugetar asumata in Uniunea Europeana, in conditiile in care isi sporeste cheltuielile pentru securitate dupa atentatele de la 13 noiembrie, a declarat marti prim-ministrul francez Manuel Valls.

Ce schimbari face Romania dupa atacurile din Franta

Presedintele Klaus Iohannis a precizat ca dupa atentatele teroriste din Franta, Romania trebuie sa adapteze unele acte normative si proceduri pentru a putea reactiona in situatii similare, iar subiectul va fi discutat in decembrie, in CSAT.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2189 seconds )