Libnet.ro
UNICEF

01:05

Romania, peste media europeana la decesele cauzate de tuberculoza

Antena3 Antena3,
Romania, peste media europeana la decesele cauzate de tuberculoza

Romania are o rata a mortalitatii prin tuberculoza de 6,4% la fiecare 100. 000 de locuitori, peste media europeana de 5,3%, clasandu-se pe locul 6 in Europa la acest capitol din 17 tari europene, conform. continuă pe Antena3

Romania - peste media europeana la decese cauzate de tuberculoza.

In ultimii ani, numarul romanilor diagnosticati anual cu tuberculoza este in scadere ca urmare a Programul National de Control al Tuberculozei. Daca in anul 2011 s-au inregistrat 18. 215 cazuri noi si recidive, in anul 2013 numarul a scazut la 15. 382 cazuri, conform datelor Societatii Romane de Pneumologie. Cu toate acestea, Romania are o rata a mortalitatii prin tuberculoza de 6,4% la fiecare 100. 000 de locuitori, peste media europeana de 5,3%. Astfel, in fiecare zi, patru romani isi pierd .

Eurobarometru: Procent mare de angajati platiti la negru in Romania - 7%. Media Uniunii Europene este de 3%

Romania are un procent ridicat de angajati cu remuneratie partiala in plic, 7 la suta, fata de media Uniunii Europene, care este de trei la suta, cel mai mare procent - 11 la suta - fiind inregistrat in Letonia, potrivit Eurobarometrului publicat luni. Aproximativ unul din zece europeni 11 la suta) admite ca, in anul precedent, a cumparat bunuri sau servicii care implica munca la negru, in timp ce patru la suta recunosc ca ei insisi au fost platiti la negru, in schimbul unei munci fara forme legale. In plus, unul din 30 3 la suta) a fost platit partial in numerar de catre angajatorul sau - remuneratie in plic, conform aceluiasi Eurobarometru.

ştiri de la Antena3

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,207 seconds )