Libnet.ro
UNICEF

01:05

Sectorul Constructiilor

Libnet Ro
Enik337; Peter, Uniprest Instal: Piata constructiilor a inregistrat o crestere de 14,2% in 2023, in ciuda lipsei de predictibilitate

Enik337; Peter, Uniprest Instal: Piata constructiilor a inregistrat o crestere de 14,2% in 2023, in ciuda lipsei de predictibilitate

Piata constructiilor a inregistrat, in anul 2023, o crestere de 14,2%, in special datorita constructiilor ingineresti care au crescut cu 33%, in anul precedent, spre deosebire de piata constructiilor nerezidentiale, care a inregistrat o crestere de doar 2,3% sau de sectorul rezidential care a inregistrat o scadere de 6,6%.

Sectorul constructiilor rezidentiale, in prabusire la noi in tara. Care este motivul, dar solutia

Cine este cel care a crezut in tineri, i-a pus la masa marilor dezvoltatori din Bucuresti si i-a ajutat sa isi construiasca o cariera?

Proiectul lansat de catre cel care in urma cu doar cateva luni afirma ca a gestionat proiecte in valoare de aproape 600 milioane de euro in rolul de manager, se afla in plina expansiune. Pornind de la ideea de a invata si pe ceilalti sa atinga excelenta in industria constructiilor, Andrei Corobea, Fondatorul Academiei ce ii poarta numele, devenita Centru Educational pentru sectorul constructiilor, se bucura deja de un numar considerabil de cursanti.

Birocratia, finantarea si lipsa fortei de munca afecteaza companiile de constructii

Sectorul constructiilor reprezinta unul dintre principalii contributori la constituirea Produsului Intern Brut, dar se confrunta in aceasta perioada cu probleme generate de birocratia din partea autoritatilor publice centrale si locale, de creditarea din partea sectorului bancar si a pietei de capital, de reducerea unor facilitati fiscale si de lipsa fortei calificate de munca, au afirmat, ieri, participantii la conferinta Dezvoltarea - de la planificare la stabilitate si durabilitate, eveniment organizat in parteneriat de Banca Nationala a Romaniei si Patronatul Proiectantilor in Constructii.

Isarescu sta cu ochii pe sectorul imobiliar: cum sunt cladirile, asa merge si economia

Situatia din sectorul constructiilor poate fi considerata un indicator important al starii economice generale a tarii, iar Banca Nationala a Romaniei este interesata de elaborarea unor studii si analize economice aprofundate despre evolutiile din acest.

Tehnici moderne de legare si sudura: Avantajele pentru proiectele de constructii

In sectorul constructiilor, eficienta si inovatia joaca roluri importante, transformand modul in care proiectele sunt executate si imbunatatind calitatea structurilor. Tehnologiile avansate, cum ar fi metodele moderne de legare si sudura, sunt esentiale pentru accelerarea lucrarilor si asigurarea durabilitatii constructiilor. Aceste solutii nu doar eficientizeaza procesele pe santier, dar contribuie semnificativ la reducerea costurilor si . ectele de constructii .

Tamplarie PVC. Alege o solutie inteligenta pentru cresterea nivelului de eco-eficienta a cladirii

Sistemele de tamplarie PVC reprezinta o solutie inteligenta pentru imbunatatirea nivelului de eco-eficienta a cladirilor. Aceasta tehnologie moderna nu numai ca ofera un grad ridicat de izolare termica si eficienta energetica, dar contribuie si la reducerea amprentei de carbon a unei cladiri. Intr-o lume in care resursele sunt tot mai limitate, iar impactul asupra mediului devine tot mai evident, este esential sa cautam solutii inovatoare si sustenabile in domeniul constructiilor. Sistemele de tamplarie PVC devin tot mai populare datorita beneficiilor semnificative pentru mediu si economie. Potrivit studiilor realizate la nivelul Uniunii Europene, sectorul constructiilor este responsabil de aproximativ 40% din consumul de energie din surse neregenerabile si emiterea de gaze cu efect de sera. Din acest motiv, UE a stabilit o serie de obiective in vederea reducerii poluarii si a consumului de energie din surse fosile. Montarea unor profile PVC care respecta normele nZEB este o strategie utila, care contribuie la atingerea obiectivelor impuse de Uniune. Motivele sunt evidente: costurile tot mai mari ale energiei electrice si resursele naturale tot mai limitate si scumpe. In plus, trebuie sa ne aliniem la noile norme Nearly Zero Energy Building nZEB) pentru toate tipurile de cladiri. Asta inseamna ca energia regenerabila trebuie sa .

Install Efficiency organizeaza conferinta profesionistilor in instalatii, HVAC si echipamente de incalzireracire din Romania

Pe 10 aprilie 2024, la Bucuresti, are loc cea de-a doua editie Install Efficiency, eveniment organizat de Uniprest Instal si dedicat imbunatatirii eficientei in sectorul constructiilor si al instalatiilor.

BRD: Investitiile si sectorul constructiilor au reprezentat coloana vertebrala a cresterii PIB-ului Romaniei Situatia bugetara ramane foarte complicata, cu probabilitate scazuta de ajustare fiscala in acest an

Dupa ce a evitat la mustata o recesiune tehnica in a doua jumatate a anului trecut, economia UE a intrat in 2024 pe o traiectorie mai slabita decat se estima anterior, fara ca o revenire iminenta sa fie pe radar, arata o analiza a Departamentului de cercetare din BRD.

Macro Newsletter 22 Februarie 2024

Productia in sectorul constructiilor din zona euro a crescut cu o rata anuala de 1,9% in luna decembrie 2023, dupa o scadere de 1,9% in luna precedenta, pe fondul unei cresteri lunare de 0,8%, dupa un declin de 0,4% in luna anterioara.

Costurile mari de finantare si reducerea consumului cresc numarul de insolvente

Potrivit unui studiu realizat de Coface Romania, din cele 6650 de firme intrate in insolventa anul trecut, 1446 sunt companii din sectorul constructiilor *Expertii Coface Romania afirma ca insolventa este constatata in special la firmele de constructii rezidentiale *Topul insolventelor este completat de companiile din comertul cu amanuntul, comertul cu ridicata si distributie - 1640 de insolvente *Bogdan Nichisoiu, rating manager Coface Romania: Volumele de vanzari in comert vor avea in continuare de suferit din cauza inflatiei de 6-7%.

Romania, lider in Uniunea Europeana pe sectorul constructiilor, in decembrie

Lucrarile de constructii au inregistrat o crestere modesta in Uniunea Europeana si in zona euro, in luna decembrie 2023, comparativ cu noiembrie 2023, insa Romania a fost de departe tara cu cel mai puternic avans pe acest segment, atat de la o luna la.

Constructiile si obiectivul ambitios al reducerii emisiilor de carbon - Care sunt primii pasi spre sustenabilitate?

Obiectivele Uniunii Europene in domeniul energiei si climei depind intr-o mare masura de sectorul constructiilor, atata timp cat cladirile sunt cel mai mare consumator de energie din Europa - trei sferturi dintre cele circa 220 de milioane de cladiri din Europa care au fost construite inainte de anul 2001 nu sunt eficiente din punct de vedere energetic, potrivit datelor Consiliului UE. Prin Pactul Verde European Green Deal), tintele asumate sunt foarte ambitioase: emisiile de carbon ar trebui sa se reduca cu cel putin 55% pana in 2030, comparativ cu 1990, si neutralitatea climatica ar urma sa fie atinsa pana in 2050. Pentru a realiza obiectivul stabilit pana in 2030, UE ar trebui sa diminueze emisiile de gaze cu efect de sera ale cladirilor cu 60%, consumul final de energie cu 14% si consumul de energie pentru incalzire si racire cu 18%.

Noile cerinte UE cu privire la renovarea locuintelor. Informatii utile pentru proprietari

Uniunea Europeana a modificat cerintele sale energetice in sectorul constructiilor oferind statelor membre o serie de linii directoare privind cladirile.

Israelul vrea sa aduca 70.000 de muncitori straini din China, India, Sri Lanka si R. Moldova

Israelul intentioneaza sa aduca 70. 000 de lucratori straini din China, India si alte tari pentru a-si intari sectorul constructiilor, blocat dupa atacul Hamas din 7 octombrie, a relatat luni un cotidian financiar israelian, preluat de Reuters.

Perspective globale in sectorul constructiilor. Cat a scazut sectorul rezidential din Romania

Pe masura ce dobanzile tot mai ridicate cresc costurile ratelor ipotecare, pretul locuintelor si autorizatiile de constructie inregistreaza o scadere in majoritatea tarilor dezvoltate.

Ministrul Economiei: in industria de aparare zeci de ani lucrurile n-au mers bine, iar anul acesta avem companii care lucreaza in doua-trei schimburi Despre buget: S-o intrebati pe ministra Educatiei despre salariile profesorilor (VIDEO)

Radu Oprea PSD), ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, a vorbit marti, pentru B1 TV, despre bugetul de stat pe 2024, procesul de reorganizare a ministerului, despre industria de aparare si cum intentioneaza Guvernul sa ajute sectorul constructiilor. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii Buna dimineata, Romania!, moderata de Alex Vladescu pe B1 TV.

Guvernul vrea cresterea salariului minim brut la 3700 de lei din iulie 2024, patronatele propun 3500 lei Decizia finala ramane la Guvern

Reprezentantii Guvernului, sindicatelor si patronatelor au avut marti consultari cu privire la cresterea salariului de baza minim brut pe tara, Guvernul propunand cresterea la nivelul 3. 700 de lei incepand cu 1 iulie 2024 inclusiv pentru salariatii din agricultura si industria alimentara, si mentinerea nivelului de 4. 582 de lei pentru angajatii din sectorul constructiilor. De partea cealalta, patronatele au sugerat o crestere la 3500 de lei in iulie 2024 si apoi la 3700 de lei in ianuarie 2025.

Sectorul constructiilor, puternic afectat de blocajul birocratic. Avocatul Irina Dimitriu: in alte tari, deciziile se iau la nivel local

Lipsa de predictibilitate si schimbarile legislative de pe o zi pe alta au dus la blocajul sectorului constructiilor in Bucuresti, si, mai departe, la scaderea contributiei la PIB-ul Romaniei cu 7%.

Fiabilitatea constructiilor - parte a succesului nostru pe termen lung

Reporter: Cum ati descrie anul 2023 in sectorul imobiliar Care sunt principalele tendinte, aspectele pozitive si cele mai putin dorite?.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2302 seconds )