Libnet.ro
UNICEF

01:05

Seminar la ADR pentru dezvoltarea patromoniului cultural si natural. 53 milioane euro, puse la bataie

Adevărul Adevărul,
Seminar la ADR pentru dezvoltarea patromoniului cultural si natural. 53 milioane euro, puse la bataie

ADR Sud Muntenia beneficiaza de o alocare financiara de 53 milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru dezvoltarea patrimoniului natural si cultural si a infrastructurii urbane. continuă pe Adevărul

Scoala altfel. Protejarea patromoniului cultural national, lectie de la politisti pentru 500 de elevi

In cea de-a treia zi in care elevii nu au avut cursuri, politistii i-au invitat la muzeu. Scoala altfel a continuat cu instruiri in cadrul proiectului educational Cunoaste si protejeaza patrimoniul cultural national, organizat de IPJ Calarasi si Fundatia Collegium XXI.

Guvernul a stabilit conditii mai riguroase pentru protejarea patrimoniului cultural national mobil

Guvernul a extins domeniul de aplicare a Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil, astfel incat reglementarile privind scoaterea de pe teritoriul Romaniei sa se aplice oricarui bun cultural clasificat drept bun de patrimoniu national cu valoare artistica, istorica sau arheologica, indiferent daca acestea fac parte sau nu din colectii publice sau de alta natura sau constituie elemente individuale si indiferent daca provin din excavatii legale sau clandestine. Conform noilor reglementari, atat pentru scoaterea de pe teritoriul Romaniei, cat si pentru restituirea unor bunuri de patrimoniu mobile catre alte state membre ale Uniunii Europene, cooperarea si consultarea cu autoritatile centrale ale statelor respective se vor face inclusiv prin utilizarea modulului pentru bunuri culturale al Sistemului de informare al pietei interne I. ), instituit prin Regulamentul UE) nr. 024/2012, precizeaza un comunicat al Executivului.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2143 seconds )