Libnet.ro
UNICEF

08:00

Sfintita Boboteaza

Libnet Ro
Apa sfintita, motivul unui nou scandal in Biserica. Sociolog: iPS Teodosie prezinta o imagine absolut caricaturala a BOR

Apa sfintita, motivul unui nou scandal in Biserica. Sociolog: iPS Teodosie prezinta o imagine absolut caricaturala a BOR

Razboi in Biserica Ortodoxa de la agheasma dupa ce inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a anuntat ca fumatorii si femeile aflate la menstruatie nu au voie sa bea apa sfintita de Boboteaza.

Arhiepiscopia Tomisului a vandut sticle goale pentru agheasma cu 1 leu bucata. Peturile sunt facute de un apropiat al lui iPS Teodosie

IPS Teodosie este din nou in centrul controverselor. Arhiepiscopia Tomisului a vandut sticle goale de Boboteaza cu un leu bucata, dupa ce primele 200. 000 de sticle cu apa sfintita, gratuite, s-au epuizat rapid. Peturile sunt fabricate de un apropiat al lui iPS Teodosie, scrie replicaonline.

Traditie cu porniri barbare de Boboteaza. Ce animale nu trebuiau stropite cu apa sfintita si de ce

Potrivit unei credinte populare, de Boboteaza nu pot fi sfintite toate animalele din gospodarie. Cu toate acestea, dupa Revolutie, in unele zone ale tarii a fost reinviata o traditie contrara acestei stravechi conceptii.

Ce este agheasma, apa sfintita pe care o credinciosii o primesc de Boboteaza. De ce se cufunda in apa o cruce si busuioc

Agheasma Mare se oficiaza la Boboteaza, in amintirea Botezului Domnului de catre Ioan in Iordan. Ea se oficiaza atat in ajunul Bobotezei, cand se sfinteste apa cu care preotii boteaza casele, cat si in ziua Bobotezei, cand se sfinteste apa pe care credinciosii o iau in casele lor pentru tot anul.

Cate zile si cum se bea corect apa sfintita de Boboteaza. Marea greseala pe care o fac credinciosii

Exista cateva reguli pe care crestinii trebuie sa le respecte atunci cand primesc apa sfintita de la biserica. Agheasma de Boboteaza se ia pe stomacul gol, inainte de anafura si pentru doar cateva zile.

Ce se face de Boboteaza pentru noroc, sanatate si binecuvantare. Obiceiuri romanesti care se respecta de sute de ani

Anul, pe data de 6 ianuarie, crestinii sarbatoresc Boboteaza. in aceasta zi sfanta, preotii sfintesc toate apele, iar cei care se stropesc sau fac baie in apa sfintita de duhovnici sunt feriti de rele si de toate bolile din lume. Cu toate acestea, exista si cateva obiceiuri romanesti care se tin de sute de ani.

Cate zile nu se spala dupa Boboteaza. Multe gospodine nu stiu, e mare pacat

Boboteaza reuneste in fiecare an numerosi credinciosi la biserica, asteptand sa ia acasa din apa sfintita in cadrul slujbei liturgice. Se spune ca 9 zile dupa aceasta sarbatoare, gospodinele nu au voie sa spele. Liderii spirituali neaga acest lucru, explicand cate zile nu se spala, de fapt. Cum se sfinteste apa de Boboteaza in Calendarul .

De ce se bea Agheasma Mare doar 8 zile la rand dupa Boboteaza. Greseala pe care nu trebuie sa o faca niciun credincios

Crestinii ortodocsi sarbatoresc, in fiecare an, pe 6 ianuarie, Boboteaza. in aceasta zi, preotii sfintesc apa, care se numeste Agheasma Mare. Se spune ca aceasta apa este vindecatoare si are puteri miraculoase. De ce se bea Agheasma Mare 8 zile consecutive dupa sarbatoare. Explicatiile Patriarhului Daniel. Ce este Agheasma Mare, apa sfintita de Boboteaza De .

Ajunul Bobotezei la Catedrala Arhiepiscopala din Galati: peste 150.000 de sticle cu agheasma, pregatite

In Ajun de Boboteaza, la Catedrala din Galati, Arhiepiscopul Dunarii de Jos a savarsit slujba Aghesmei Mari. Toti credinciosii prezenti in biserica au fost stropiti cu apa sfintita. Peste 150. 000 de sticle au fost pregatite de preoti si voluntari.

De ce trebuie sa primesti preotul in casa inainte de Boboteaza: Se dezvolta o legatura spirituala care este pastrata tot anul

Sarbatorita an de an pe 6 ianuarie, Boboteaza este una dintre cele mai importante sarbatori ale crestinatatii. in aceasta perioada, preotii merg si sfintesc locuintele oamenilor prin stropirea cu apa sfintita si vestesc Botezul Domnului Iisus Hristos. Semnificatia sfintirii locuintei, de Boboteaza Preotul Gabriel Cazacu, parohul Bisericii Casin din Capitala, a vorbit de curand despre importanta sfintirii locuintelor de Boboteaza.

Obiceiuri si traditii de Boboteaza. Apa sfintita nu se strica niciodata. Cum explica asta preotii

In fiecare an, pe 6 ianuarie, preotii sfintesc apele, iar cei care se stropesc sau se imbaiaza in apa sfintita sunt feriti de rele si boli. Nu este bine sa te speli pe cap sau sa speli haine, pentru ca se spurca apele, potrivit superstitiilor din popor.

Si la biserica ati luat-o razna? Credinciosii s-au imbrancit sa ia agheasma de Boboteaza: Fereasca Dumnezeu! Te omoara astia aici (VIDEO)

De Boboteaza, credinciosii au mers in numar mare la biserici sa ia apa sfintita. in multe lacasuri de cult lucrurile au decurs firesc, oamenii asteptandu-si linistiti randul. Au fost, insa, si situatii in care enoriasii au uitat ca sunt in biserica si s-a lasat cu scandal.

iPS Teodosie a condus procesiunea de Boboteaza dintr-o caleasca, in timp ce sute de oameni s-au calcat in picioare pentru apa sfintita

Inaltpreasfintitul Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, a condus procesiunea de Boboteaza dintr-o caleasca, in timp ce sute de oameni s-au imbulzit pentru a lua apa sfintita.

Credinciosii s-au imbulzit din nou la slujba de Boboteaza din portul Tomis

Arhiepiscopul Teodosie a venit intr-o caleasca trasa de doi cai si, alaturi de alti preoti, a oficiat slujba de sfintire a apei. IPS Teodosie a facut o baie de multime si a stropit enoriasii cu apa sfintita Pe de alta parte, nu a lipsit inghesuiala. Credinciosii s-au imbulzit sa ia cat mai multe sticle, ca sa aiba acasa Agheasma Mare.

imbulzeala si imbranceli la apa sfintita de Boboteaza, in Constanta. 150.000 de sticle de agheasma, pregatite pentru credinciosi

Este imbulzeala la slujbele de Boboteaza. 000 de sticle cu apa sfintita au fost pregatite de Arhiepiscopia Tomisului pentru a fi impartite credinciosilor.

Cate zile se bea agheasma dupa Boboteaza. Ce simbolizeaza apa sfintita, de fapt

Cate zile se bea agheasma dupa Boboteaza? O intrebare la care multi crestini cauta raspunsul. Sfintirea apelor se face de doua ori pe an: in Ajunul Bobotezei, pe 5 ianuarie si cu ocazia sarbatoririi Botezului Mantuitorului, pe 6 ianuarie. Ce trebuie sa faca credinciosii dupa ce iau agheasma, aflati in randurile urmatoare. Apa sfintita de .

Cate zile si cum se bea corect apa sfintita de Boboteaza. Greseala banala pe care o fac credinciosii

Exista cateva reguli pe care crestinii trebuie sa le respecte atunci cand primesc apa sfintita de la biserica. Agheasma de Boboteaza se ia pe stomacul gol, inainte de anafura si pentru doar cateva zile.

Ce este agheasma, apa sfintita de Boboteaza in care se cufunda o cruce si busuioc

Termenul de agheasma vine din limba greaca si inseamna atat lucrarea de sfintire a apei, adica slujba in sine, cat si obiectul sfintirii, adica apa.

Aproximativ 20.000 de credinciosi sunt asteptati in portul Tomis, pentru Boboteaza

Aproximativ 20. 000 de persoane sunt asteptate vineri la manifestarile religioase organizate cu prilejul sarbatorii de Boboteaza, in Portul turistic Tomis. Arhiepiscopia Tomisului a pregatit 150. 000 de PET-uri cu agheasma. Procesiunea de Boboteaza se va desfasura, ca de obicei, cu care trase de boi si magari Sunt pregatite zeci de butoaie, multe dintre ele mari de cate 5. 000 litri fiecare, altele de cate 2. 000 sau 500 de litri, in asa fel incat sa avem peste 100. 000 de litri ca sa umplem cele 150. 000 de sticle si sa aiba credinciosii in ziua de Boboteaza, sa ia apa sfintita. Atunci vom merge cu carele cu boi si cu magari in Portul Tomis si acolo vom sfinti apa, vom sfinti si marea, butoaiele vor merge prin oras, vor mai da apa crestinilor care vor iesi in cale, preotii vor stropi cu agheasma sa sfinteasca orasul nostru, un oras crestin botezat de Sfantul imparat Constantin cel Mare, a declarat IPS Teodosie, inainte de ajunul Bobotezei.

Ce este bine sa faci cu apa sfintita din alti ani. Unde trebuie sa arunci agheasma

Sarbatorile de iarna ajung la final pe data de 6 ianuarie, atunci cand are loc Botezul Domnului. Popular, romanii praznuiesc Boboteaza, o sarbatoare veche care dateaza inca din secolul al IV-lea. in ziua de 6 ianuarie, crestinii merg la biserica si iau apa noua sfinta de preoti. Totodata, multi se intreaba ce este bine sa .

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2234 seconds )