Libnet.ro
UNICEF

08:15

Sistemul care a protejat-o pe Elena Udrea

România Liberă România Liberă,
Sistemul care a protejat-o pe Elena Udrea

In discursul din Parlament, Udrea a pozat in victima unui sistem format din servicii secrete si justitie. in realitate, analiza modului in care a fost pregatita sedinta in care a fost respinsa arestarea deputatei sugereaza existenta unui sistem anti-justitie, cu caracter transpartinic. continuă pe România Liberă

Deputatii au salvat-o pe Elena Udrea de la arest preventiv; au incuviintat doar retinerea si urmarirea penala. Votul a fost controversat, bilele au fost incurcate cu buna stiinta de cativa deputati

Elena Udrea a scapat miercuri de arestarea preventiva pe care DNA a solicitat-o in al treilea dosar pe numele sau, dupa ce deputatii au respins cererea procurorilor. Deputata nu a scapat insa cu totul, intrucat cererea de retinere pentru 24 de ore a fost adoptata - au fost 123 de voturi pentru si erau necesare 122 - aceasta fiind o situatie in premiera la votul pe cererile justitiei in parlament. Numararea votului la cererile de retinere si arestare a fost una cu cantec. LIVE TEXT: Vezi desfasurarea zilei de miercuri in parlament.

Elena Udrea, val de amenintari: Sunt lucruri pe care abia astept sa le povestesc procurorilor / Stiu foarte multe lucruri despre oamenii din SRI si DNA / Am inceput sa scriu o carte si acolo voi spune foarte multe lucruri

Elena Udrea a amenintat in repetate randuri intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei ca va spune in curand lucruri in legatura cu dosarele sale penale, cu fostii colegi sau despre oameni din SRI si DNA. Udrea a anuntat si ca scrie o carte in care va spune foarte multe lucruri, la fel cum va spune in fata procurorilor si in noul dosar penal, in care e acuzata ca ar fi luat mita de la Bogdan Buzaianu.

Camera Deputatilor a decis: Elena Udrea poate fi retinuta, dar nu si arestata

Elena Udrea va putea fi retinuta, in conditiile in care rezultatul final al votului Camerei Deputatilor privind cererea de retinere a fost de 123 de voturi pentru si 119 impotriva, in timp ce solicitarea de arestare a fost respinsa.

Elena Udrea ar putea ajunge azi dupa gratii. Parlamentul voteaza cererea de arestare preventiva

Camera Deputatilor va vota, miercuri, in plen, cele trei noi cereri - de urmarire penala, retinere si arestare preventiva - pe numele Elenei Udrea. Cum PSD si PNL au anuntat ca vor vota pentru ridicarea imunitatii, sansele ca Elena Udrea sa ajunga din nou in arest preventiv sunt destul de mari.

Elena Udrea ramane sub control judiciar

Magistratii de la inalta Curte de Casatie si Justitie au decis ca Elena Udrea sa fie judecata in continuare sub control judiciar in dosarul Gala Bute, in care este acuzata de luare de mita, conform iCCJ.

REVISTA PRESEI: Ce spune Elena Udrea despre faptul ca ar fi proprietara EVZ

In ziarele de marti, citim un interviu cu Elena Udrea despre noile acuzatii aduse de procurori impotriva ei, dar aflam si cine furnizeaza arsenal Armatei Romane si care sunt cele mai valoroase contracte.

Efectul Elena Udrea asupra scenei politice

Meciul de box Elena Udrea vs DNA a ajuns la repriza a treia. Saptamana aceasta, Parlamentul este chemat sa incuviinteze sau sa respinga solicitarea de urmarire penala si de arestare a fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului. DNA o acuza pe Elena Udrea de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii.

Elena Udrea merge vineri la DNA: Daca dau mandat de retinere, este mai mult de imagine pentru procurori

Elena Udrea a anuntat ca va merge vineri la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiata, dar considera ca retinerea sa pentru 24 de ore, asa cum a avizat Parlamentul, ar reprezenta doar o lovitura de imagine pentru procurori.

DNA ridica documente de la firma sefului securitatii Apa Nova. Sterian le-ar fi filat pe Alina Bica si Elena Udrea la Paris. DNA nu confirma informatia

Procurorii anticoruptie ridica, miercuri, documente de la firma de securitate SC SIS Strategy SRL, care ii apartine omului de afaceri Teodor Sterian, in dosarul Apa Nova. Firma are un contract de prestari servicii de securitate si protectie informativa cu Apa Nova. in acest dosar, directoarea Apa Nova Bucuresti, Lavinia Saniuta, directoarea adjuncta, Giovana Soare, si Teodor Sterian sunt suspecti.

Surse: Elena Udrea ar urma sa fie citata de DNA

Documentele oficiale privind hotararile Parlamentului in cazul Elenei Udrea au ajuns la Directia Nationala Anticoruptie DNA). Fosta ministra urmeaza sa fie citata pentru a se prezenta la DNA, au declarat surse judiciare.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 08:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2099 seconds )